Ahoj všichni!
Máme asi trochu problém s motorem (K-750, rok 1959). Uvolnil se šroub rukojeti vzduchového korektoru a motor ho "vdechl". Evidentně se dostal nad píst a skončil zaseknutý pod ventilem. I po vyndání motor zvoní (viz [youtube]https://youtu.be/C5-EFFK_sjQ[/youtube]). Píst mám evidentně trochu vůli na pístním čepu. Válec jsme zatím nekontrolovali - doufám, že nebude načatá klika nebo ohnutá ojnice. Možná i některé ložisko? Nějaká vůle někde bude.
Čím začít?
Motor K-750 zvoní
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
-
krovak xixao
Re: Motor K-750 zvoní
Zdravím,
pokud jste tu hlavu "načechranou" sroubkem nikterak neopracoval a jen ji dal zpět, mohlo by to být tím, že píst ťuká o nějaký z těch výčnělků.
S pozdravem,
Lukáš.
pokud jste tu hlavu "načechranou" sroubkem nikterak neopracoval a jen ji dal zpět, mohlo by to být tím, že píst ťuká o nějaký z těch výčnělků.
S pozdravem,
Lukáš.
-
bullminotaur
Re: Motor K-750 zvoní
Zdravím,
ten zvuk motora najprv mi podobalo ( aspoň cez reprák) na klepanie svojho k750, keď mi praskli pružiny ventilov. Vo vašom prípade asi to bude spôsobené obrovskou vôľou piesta. Dnes som to vyskúšal- dal som dole hlavu valca, ale s piestom ručne viditeľne ani cítiteľne neviem točiť. Asi bude potrebné rozoberať valec aby sa zistilo čo sa mohlo stáť.
ten zvuk motora najprv mi podobalo ( aspoň cez reprák) na klepanie svojho k750, keď mi praskli pružiny ventilov. Vo vašom prípade asi to bude spôsobené obrovskou vôľou piesta. Dnes som to vyskúšal- dal som dole hlavu valca, ale s piestom ručne viditeľne ani cítiteľne neviem točiť. Asi bude potrebné rozoberať valec aby sa zistilo čo sa mohlo stáť.