nejede levý válec

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Boo
Kontaktovat uživatele:

nejede levý válec

Nový příspěvek od Boo »

zdravím, nejede mě levý válec, občas střelí do výfuku jinak nic, motor podle tacha má najeto 55 tisíc, dělá to od té doby co stroj mám a už nevím čím by to mohlo být, karburátory vylučuju, VNkabel taky, fajku taky, svíčku taky, indučku taky (nová od Pavla), ventily a vodítka nový a zabroušený, pístní kroužky nový tak mě napadá jestli nemůžou být o zub posunutý rozvody už do výroby akorát to původnímu majiteli nikdy nevadilo. Je to dovoz z Ukrajiny. Díky za rady :)
Míra

Re: nejede levý válec

Nový příspěvek od Míra »

rozvod maj oba válce společnej, takže to můžeš vyloučit. podíval bych se na vačku zapalování. a sázim na karbec.
Dněpr 11 solo/side
Boo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Boo »

Míra píše:rozvod maj oba válce společnej, takže to můžeš vyloučit. podíval bych se na vačku zapalování. a sázim na karbec.
vačku zapalování sem dával jinou novou a furt to stejný a dělalo to i s původníma K65, teď tam mám K68
Míra

Nový příspěvek od Míra »

pujč si měřák, a změř tlaky. jak vypadá svíčka? tipuju že bude suchá.
Dněpr 11 solo/side
Boo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Boo »

tlaky sou taky možnost ale moc se mě to nezdá protože sou nový kroužky, svíčka černá, benzin tam de, občas mokrá ale levej nejel i s původníma karburátorama
Míra

Nový příspěvek od Míra »

tak to bude určitě problém v zapalování. neskáče ti jiskra někde jinde než ve válci? přecejen pod tlakem je potřeba o hodně větší napětí, a na vyndanej svíčce jiskra skáče, ale pod tlakem skočí někde jinde, kde je to pro mí výhodnější.
Dněpr 11 solo/side
Boo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Boo »

můžu zkusit vyměnit fajku ale když sem prohazoval kabely mezi válcema tak to bylo pořád to stejný tak se mě to nezdá ale ta možnost tam je ...
Boo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Boo »

tak už sem to konečně rozchodil musel sem udělat ten kus co je na obrázku novej akorát s s dírou pod jiným úhlem. teď už "jen" vyladit karbece. :)
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png (132.63 KiB) Zobrazeno 8105 x
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Na tom obrázku je to sesazený blbě, ten plech má být sice orientovaný takto, ale nasazen do té druhé dvojice čepů. Tak aby výřezy v plechu pod ním tvořily obdélník.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Boo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Boo »

Michal píše:Na tom obrázku je to sesazený blbě, ten plech má být sice orientovaný takto, ale nasazen do té druhé dvojice čepů. Tak aby výřezy v plechu pod ním tvořily obdélník.
tohle není má fotka je pouze jako ilustrace, sesazený sem to měl správně a stejně mě drážky na štelovaní nestačily tak sem je prořízl a furt nestačily tak sem musel ten plech udělat uplně novej, sice nevypadá nejlíp ale funguje :D zítra to vyfotím ať se můžete zasmát :D
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Ten obrázek bych nechal a pod něj napsal "Takhle ne, přátelé." :-)

I to je dost možné. Já koupil novou vačkovou hřídel, která měla zářezy na plech zapálka v jiném úhlu, než mají na Dněpru být. Natočení zapálka mi vycházelo asi o 20 stupňu mimo rozsah těch ok. Udělat si jiný plech nebylo v mých silách, tak jsem si do víka rozvodů vyvrtal nové díry na šrouby v potřebných místech a vyřízl do nich závit. Naštestí je tam všude spousta masa, jen jedna díra musela být skrz, ostatní šly udělat slepé.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

Vyřešeno, zdá se. problémy byl opravdu v karburátorech, a to v obou. levej válec je asi holt odolnější, tak mu to nevadilo. něco málo sem v karburároter pofrézoval, převrtal a už to chodí.
Dněpr 11 solo/side
Boo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Boo »

Taky sem chtěl původně udělat díry, ale když sem zjistil, že by byli skrz tak sem se rozhodlm že to vyřeším tím novým plechem.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

Taky sem to převrtával.viz moje předchozí problémy...j¨jen se mi zdálo,že sem divný,že to vycházelo jen mě tak blbě

ps:bylo by dobré pokud někdo máte obrázek správně poskládaný ten odstředivý regulátor,určitě to někomu pomůže
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

Tak já už nevím co dělám špatně.Vyhodil sem bezkontakt,ne těch 6v mi to házelo malou jiskru.Dal sem zpátky kladívko s regulátorem nastvil předstih na značku P a při rozevření závažíček na max mi to hodí jiskru.Ale motor nemá sílu a dost se mi hřeje až se pak začne dusit atd.Tak sem pohnul se zapalováním ještě vice doprava cca 5mm.Motor v tu ranu má silu jako býk,prechody v pohode,nestřílí,jen mi přijde že ma sem tam snahu kopnout.Nějak to nechápu jak je to možné.Mám dobře poskládáný ten regulátor(na ty šrouby nekoukejte)?Pak jedině zbývá kondík,nebo už pak vážně nevím.
Přílohy
IMG107.jpg
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Odpovědět