Co koupit?
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Re: Co koupit?
Zdravím,
chtěl bych se zkušenějších soudruhů zeptat na názor na tyto inzeráty:
http://motorky.bazos.cz/inzerat/25465762/Dnepr-Ural.php
http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr ... -750m.html
Dík za rady.
chtěl bych se zkušenějších soudruhů zeptat na názor na tyto inzeráty:
http://motorky.bazos.cz/inzerat/25465762/Dnepr-Ural.php
http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr ... -750m.html
Dík za rady.
Oba dva jsou K750, akorát ten z Motoinzerce se mi zdá zachovalejší . Počítej s tím , že stejně budeš do toho muset vrazit nějaké peníze , protože do motoru ,převodovky a *diferenciál* nevidíš.
Doporučuji požádat tady někoho z fora kdo se nachází blízko tvého bydliště a má nějaké zkušenosti at se zajede na to s tebou podívat
Doporučuji požádat tady někoho z fora kdo se nachází blízko tvého bydliště a má nějaké zkušenosti at se zajede na to s tebou podívat
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Dík moc za informace. Zkusím některého kolegu oslovit.
Trhá mi to oči!fapeko píše:....... a *diferenciál* nevidíš.
....
Ani jeden z těchto strojů nemá diferenciál. Mají pouze hlavní převod s kardanem a kuželovým soukolím.
Diferák slouží k rovnoměrnému rozdělení síly mezi obě hnaná kola v poměru zhruba 2:1 ve prospěch kola motorky. Mají ho Dněpry a Uraly s pohonem sajdového kola s výjimkou Uralu 750, který má pouze zubovou spojku.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal : ty jsi strašný punta
u nás tomu říkame prostě diferák bo než vyslovime kuželový soukolí tak už je pozdě 
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Co zkusit tady tu? http://www.armyburza.cz/inzerat/ural-m6 ... super-stav sice asi novější model, ale vypadá zachovovale. Si myslím že takový kup je vždy sázka to loterie.
K-750M
stavba M72
stavba M72
Zdravím všechny, konečně jsem si pořídil dněpra K750, jelikož se jedná o můj první, chtěl bych všechny zkušenější požádat o pomoc, při uvedení motorky do původního stavu (z důvodu získání veteránských značek). Má se jednat o rok výroby 1967, ale štítek to žádný nemá, pouze vyražené číslo na převodovce na levé straně. Moto je v pojízdném stavu, všechno (zatím) funguje, zpátečka, náhon sajdy, zvuk motoru a převodovky nevykazuje žádné klepání, rachtání apod.
Zatím co vím, že bude potřeba sehnat světla na sajdu a zadní koncové světlo na motorku, a také originální sedadlo do sajdy. Rád přivítám všechny rady, postřehy, připomínky atd.
Zatím co vím, že bude potřeba sehnat světla na sajdu a zadní koncové světlo na motorku, a také originální sedadlo do sajdy. Rád přivítám všechny rady, postřehy, připomínky atd.
-
Dneprstein
To zadní světlo je z Káčka. Dávalo se, co vim, na pozdější typy, což by měl být tvůj případ...
No stěma světlami zadníma trochu opatrně v rozhodování. Ty vlastně ani nevíš jaký máš typ respektíve co chceš s toho mít . Bud uděláš s toho MW 750 ,ale to tam máš špatnou převodovku a vlastně aji špatný rám (ma tam být krátký), zadní světla a zadní blatník.
Nebo s toho uděláš MW 750 M která měla jiný brzdový štít na předním kole,hranatou nádrž a celkově se podobala MT 12. Je to skládanka jako jsme měli skoro všichni tady a jen na tobě záleží do jakého stavu si to chceš dát.
Osobně bych tam dal jen ty zadní světla plastové FP-230, které stojí pár kaček nebo si tam dej ty staré kulaté (želva),ale ty jsou zase strašně drahé a dál neřeš originalitu motorky
Nebo s toho uděláš MW 750 M která měla jiný brzdový štít na předním kole,hranatou nádrž a celkově se podobala MT 12. Je to skládanka jako jsme měli skoro všichni tady a jen na tobě záleží do jakého stavu si to chceš dát.
Osobně bych tam dal jen ty zadní světla plastové FP-230, které stojí pár kaček nebo si tam dej ty staré kulaté (želva),ale ty jsou zase strašně drahé a dál neřeš originalitu motorky
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Dík moc za informace. Podle sdělení prodávajícího to má být typ K-750M. Co se týká vzhledu, líbí se mi v současném stavu, ale nevím jestli nebude problém při přihlašování na veteránské značky? Proto budu rád za každou radu od vás zkušenějších. Taky bych se chtěl ještě zeptat, v souvislosti s tím, na barevné provedení motorky? Černá barva je bezproblémová, ale spíš by mělo zajímalo jaké jsou tolerovány barvy v armádním provedení?
- hipik634-750
hele u tech vecek bych doporucoval zajit s fotkou za nekym z vedoucich toho klubu a pobavit se nad fotkama. v principu tam moc problemu nemas, spis kosmetika typu krytky na karby, ta barva - podle me se delaly jen jednobarevky. jinak je to pekny. cisla maj byt na motoru na tom nalitku u pruchodky svicky a na krku jako na jawe a na tom vystupku na drzaku tlumice vzadu. resitelne obdobnym zpusobem jako na jawe. o format si napis treba SZ. pro V te zajima, jestli neni registrovany na UK, pokud ne, tak to nebyva moc problem
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Dík všem za rady a postřehy. Jak skončí prázdniny tak se určitě chystám do zdejšího veterán clubu abych zjistil co bude potřeba.
Jinak po prvních najetých cca. 50 km jsem zjistil, že občas vypadne 3 rychlostní stupeň, zařazení zpátečky je také náladové a když je motor zahřátý tak nechce opětovně startovat (musím počkat až zchladne, jak by byl přepitý). Takže mě čeká kompletní rozborka a GO. Naštěstí hodně věcí jsem již pročetl na zdejším fóru. Přesto je mi jasné, že budu častým dotazovatelem na všechno možné.
Zatím všem přeji co nejvíce šťastně najetých kilometrů.
Jinak po prvních najetých cca. 50 km jsem zjistil, že občas vypadne 3 rychlostní stupeň, zařazení zpátečky je také náladové a když je motor zahřátý tak nechce opětovně startovat (musím počkat až zchladne, jak by byl přepitý). Takže mě čeká kompletní rozborka a GO. Naštěstí hodně věcí jsem již pročetl na zdejším fóru. Přesto je mi jasné, že budu častým dotazovatelem na všechno možné.
Zatím všem přeji co nejvíce šťastně najetých kilometrů.