Nejde do otaček
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: Nejde do otaček
jasny, jasny.. no pořemýšlím nad tím a uvidíme, stejně doufám, že se mi nějak podaří rozpohybovat ten bezkontakt.. Páni z ignitechu už na mě radši přestaly reagovat, tak zkusim napsat Kučerovi..
Dněpr MT 11
Jednoduchý stroboskop - stačí doutnavka a zapojit ji do zapalovacího kabelu. Kabel ke svíčce udělat tak dlouhý, aby dosáhl od cívky k setrvačníku a zase ke svíčce. Od cívky na jeden pól doutnavky a od druhého pólu doutnavky ke svíčce. Velká délka není na závadu fci. zapalování.
Jednoduché jak facka, spolehlivě funguje. Mám to odzkoušené pro auta.
Nevýhodou je slabý svit doutnavky, nutno pracovat v šeru či potemnělé dílně. A patici doutnavky dobře odizolovat silnou bandáží, aby to pro mechanika nebylo "pioněr vyděržaj"
!
Jednoduché jak facka, spolehlivě funguje. Mám to odzkoušené pro auta.
Nevýhodou je slabý svit doutnavky, nutno pracovat v šeru či potemnělé dílně. A patici doutnavky dobře odizolovat silnou bandáží, aby to pro mechanika nebylo "pioněr vyděržaj"
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Ještě řeším dobíjení.. postupoval jsem podle : http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=8&t ... jeni#p6094 , všechny hodnoty sedí co psal Michal, ale stejně to dává jen 10V.. teď nevím jestli to nechat převinout, koupit novej, předělat s trabiho nebo swifta...nevim..
Nějaké nápady?
Nějaké nápady?
Dněpr MT 11
Změna! Jsem idiot a měřil jsem to s připojenou baterkou..
,nedává nic, ale ty hodnoty jinak sedí..
Dněpr MT 11
-
Dneprstein
I odpor na rotoru?
Alternátor není dynamo, bez připojené baterky se nenabudí a tímpádem nic dávat nemůže. Pokud odpojíte baterku za běhu, kdy funguje, pravděpodobně prorazí diody v usměrňovacím můstku. Jelikož zapalování bez baterky nefunguje a na jeho okruh by měl být připojen i regulátor budícího proudu alternátoru, není mi vůbec jasné, jak jste to měřil.da'Weed píše:Změna! Jsem idiot a měřil jsem to s připojenou baterkou..,nedává nic, ale ty hodnoty jinak sedí..
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Takže jsem ho možná odrovnal..pecka.. No všechny ty odpory jsem měřil, když ležel předemnou na stole..a +- to sedělo. Před tím, než jsem ho vyndal s mašiny a byla připojená baterie dával cca 10V.
Dněpr MT 11
No , mi jsme kdysi na džemu pod vlivem potřebovali nabitou baterii, tak jsme při běhu motoru vyměnili baterky , riziko jsem znal, ale tlak okolí jsem neunesl, ale byla to rychlá akce a alternátoru se nic nestalo..Patrně Renault 16 a jeho alt. Paris-Rhone byl odolný... 
no dnes to zkusim proměřit znovu. Ale jelikož už před tím byl špatnej, tak toho jen možna vyměním víc..
Dněpr MT 11
Táákže.. Naměřil jsem úplně stejné hodnoty odporů, a na výstupních svorkách bylo necelých 11V, bez ohledu na otáčky. Tak jsem si řekl, že ho rozeberu...a vida..
Je možný, že jsem některý drátky utrhl při demontáži, ale určitě ne všechny..
Těch 11V bylo napětí baterie..? To tam pouští regulátor pořád nebo je taky nějak postiženej..?
No každopádně, co teď? Převinout? novej rotor? novej altík? předělat altík? ?
Je možný, že jsem některý drátky utrhl při demontáži, ale určitě ne všechny..
Těch 11V bylo napětí baterie..? To tam pouští regulátor pořád nebo je taky nějak postiženej..?
No každopádně, co teď? Převinout? novej rotor? novej altík? předělat altík? ?
Dněpr MT 11
Neodhadne někdo jestli je to nějaká nová výroba nebo stará..?
http://allegro.pl/alternator-dniepr-ura ... 91900.html
http://allegro.pl/alternator-dniepr-ura ... 91900.html
Dněpr MT 11
Tady máš za 135zl rotor

a tady celý altík za 300zl

Všichni překupníci poláci ti napíšou že je to kvalitní ,originální ze starých zásob a k tomu ještě vojenských
Dle mého nějaká druhovýroba
Michal tady někde psal , že všechny ty altíky co dělali rusáci stojí za velké "H"
a tady celý altík za 300zl
Všichni překupníci poláci ti napíšou že je to kvalitní ,originální ze starých zásob a k tomu ještě vojenských
Dle mého nějaká druhovýroba
Michal tady někde psal , že všechny ty altíky co dělali rusáci stojí za velké "H"
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
-
Dneprstein
Měl jsem altík nový, měl jsem altík starý, měl jsem altík převinutý, měl jsem altík z nové výroby "se zárukou" s hologramem výrobce (zpracování odlitků a detailů bylo rozhodně nejlepší ze všech verzí). Umřely všechny... A všechny umřely na mechanické "uklepání" vinutí rotoru, ať už že se střihly, nebo se vinutí povolilo a dotklo klece...
Děkuji jsem rád, že jsem tedy zvolil nejlevnější řešení a požádal fapeka o objednání jen rotoru. Možná bych teda mohl vzít rovnou dva a jeden vozit v batohu..
Dněpr MT 11