Dněpří tachometry

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Dněpří tachometry

Nový příspěvek od Davy »

Tacho mi na Dněprovi přeměřuje o cca 10 km/h. Bádal jsem nad tim kde soudruzi z Ukrajiny udělali chybu a zjistil jsem že mám ve skříni ještě jedno tacho které má na konci typového označení písmeno A, narozdíl od toho co mam v motorce. Je možný že jsou tacha pro různej hlavní převod (nevim jestli se dělal), nebo 18 a 19 kola? Že by se na Ukrajině neřídili evropskejma normama. A nebo je to A jen třeba barva rámečku (jsou různý, stříbrnej a černej) a kecá mi to protože je to prostě Dněpr?
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
arno77

Re: Dněpří tachometry

Nový příspěvek od arno77 »

No nevím jak u dněpra, ale řekl bych že to bude pro všechny tyhle ruské storje stejné.
Když si tak majitel pohrává s myšlenkou, zda dozadu hodí převod s hruškou 8, 9 či 10. Tak musí počítat s tím, že pokud jej změní - tak tachometr, jelikož funguje podle otáček motoru-převodu v převodovce a nikoliv dle otáček kol motorky, tak bude proměřovat. :)
Zajímalo by mě jak píše Davy co soudruzi víte o tom značení tacho (rychlý či pomalý převod)
M-72
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Teda kdybych měl ještě řešit, že mi proměřuje tachometr... :lol: Vzhledem k tomu, že mám vzadu 4" gumu, tak ukazuje o cca 15km/h méně. Případná posádka v sajdě je tak přece jenom klidnější. :D
Don't give in without the fight!
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

8-) Pokud se nemýlím, tak všechny tachometry jsou stejné. Rozdíl v hlavním převodu mezi solem a se sajdou řešili soudruzi jiným převodem náhonu tachometru z převodovky. To řeší jen standardní převody pomalý - rychlý, ale dnes vyráběné (něco mezi rychlým a pomalým) nikdo neřeší. Mně ukazuje dost přesně, ale je znát jakou pneumatiku obuju na zadek. S Uralshinou 4,20/19 je to + - 2km/h. :D
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

ja mam 4/19 a když se ustálí ručička tak ukazuje asi o 2km méně
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

to by mělo být v pohodě, tolerance výroby byla plus minus 5 km/h ;)
M-72
Odpovědět