Krátká víkendová projížďka

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Dněprák

Re: Krátká víkendová projížďka

Nový příspěvek od Dněprák »

Ahoj Michale.
Po porovnání hloubky ponoru s ponorem Zdeňka v Rozhraní, tak jsi byl hlouběji. A mám takový pocit, že tak hluboce ještě nikdo tady na fóru nebyl. Hlouběji už to asi nikdo nedokáže, pokud náhodou nespadne z hráze do rybníka a podobně.
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Ten náš brod jsem spískala já, a byl to hodně blbej hec :cry: Projížděli jsme to se solo endurama úplně vpravo, ale i tak tam bylo vody nad kolena. Mě se do toho nechtělo a přemýšlela sem, že pokud budu fakt muset na druhou stranu, najdu objízdnou trasu. Ale pak kamarád prohlásil, že jestli to projedu já, jede taky, a já ho chtěla vidět s CB500 v rybníce. No a když už jsme byli všichni na druhý straně, tak se Michal snažil dostat za náma. Utopenců tam bylo víc, ale Ural dopadnul nejhůř, Transalpa i CB500 se pak povedlo natočit.
белка
"hydroveverka"
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

:D No jasně, jak řekl klasik: "Za vším hledej ženu" :lol: To Ti určitě Michal poděkoval viď. Jestli jsi to neudělala schválně abys měla čas na zahrádku než Michal opraví Urala :P . Kdyby měl Michal Zdeňkovu nádrž, tak se nemohl takhle hluboko potopit. Zdeňku nechceš to zkusit a poslat foto? :lol:
veverka

Schválně to nebylo a času na zahrádku mam pořád málo. Michal je stejně doma věčně zalezlej v dílně, i když motorky jezděj :lol:
белка
"hydroveverka"
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Jirka-MT9 píše::D No jasně, jak řekl klasik: "Za vším hledej ženu" :lol: To Ti určitě Michal poděkoval viď. Jestli jsi to neudělala schválně abys měla čas na zahrádku než Michal opraví Urala :P . Kdyby měl Michal Zdeňkovu nádrž, tak se nemohl takhle hluboko potopit. Zdeňku nechceš to zkusit a poslat foto? :lol:
No nádrž mám teď zrovna prázdnou :( a v Labi je docela dobrý stav tak 4m. Těch 32,5l by fakt mohlo pěkně nadnášet i sajdu mám vodotěsnou :D Asi se domluvím s Dněprákem aby objednal nejbližší remorkér pro asistenci při přeplutí Labe mým Kurskem – hrozí totiž nedobrovolné splutí do Hamburku :mrgreen: :mrgreen:
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
veverka

Zdenku, kolesovy pohon a kormidlo by k Uralu urcite pridelat sly :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Kdepak, je to moje blbost. Dobře jsem věděl, že uprostřed je napříč brodem nějakej příkop, který není možné s origo vzducháčem projet aniž bych si nasál. Měl jsem hloupý nápad rozjet to po straně brodu na takovou rychlost, abych příkop přeskočil a nestihlo si to nasát významné množství vody. Vůbec mi nedošlo, že mi voda sebere sajdu a stáhne mě doprava rovnou do nejhlubšího středu bez ohledu na náhon. Kdybych trochu myslel, nejel bych tam, když tam předemnou utopili dvě motorky tak že nešly nastartovat. Mohl jsem říct, že tohle nedám a pojedu hledat nějakou cestu okolo těch rybníků, nikdo by na mě kvůli tomu nepohlížel z despektem.

O co méně je v hlavě, o to více musí být v rukách, takže pilně montuji :) Naštěstí Ural má na rozdíl od Japonců rozumné ceny origo dílů, tak vlastní ojnice stojí méně, než stálo vstupné + jídlo na té akci.

Foto: http://suzuveverka.rajce.idnes.cz/TKC_2012/
Video dokládající mojí blbost: http://www.youtube.com/watch?v=7ZKzC84-02w
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

:o Je vidět Michale, že jsi "srdcař". Je to moc hezké video a je z něj jasně patrné, že to nemohl Ural dát. Co je moc je moc a tímto se stáváš velitelem ponorkových vojsk, protože nikdo z nás to tak hluboko neposlal :lol: a to jsme se docela snažili :lol: . Tak držím palce ať to brzy opravíš a zase to jezdí jak má.
Michal

Řád K-129 necháme rezervovaný pro toho, kdo to utopí tak moc, že nebude jasné, kde pod vodou se motorka nachází. :-D

Ne že bych se o ten řád chtěl ucházet, ale jelikož se znám, přemýšlím, zda by se do Uralí hlavy naproti svíčce nedal zafrézovat nějaký přetlakový pojistný ventil na 20-40 atmosfér z nějaké hydrauliky. Něco jako ocelový knoflík podepřený silnou pružinou. Klidně by mohl být něčím zalepený, aby těsnil až do nouzového otevření. Případně něco na podobném principu, jako je mrazová zátka pro rozpínání zamrzlé vody v bloku.

veverka

No, vždycky jsem bývala celkem významná "brzda" a do spousty míst a situací se s motorkou dobrovolně nevrhala, takže jsme to objížděli. Ale to malý endurko je něco jinýho, než naloženej "autobus", takže to hrozně láká :| Je vidět, že tam ta brzda teď chybí.

Akorát nevím, jestli by místo přestavby Urala na obojživelné vozidlo nebylo lepší koupit něco vhodnějšího, třeba Rokona s hnanou sajdou, ten aspoň umí plavat :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Tom

Nový příspěvek od Tom »

Já jsem už byl taky hodně hluboko :lol: , jenže bylo minus 7 :D http://www.ural.cz/galerie/Treb2005/ipage00086.htm
Michale potom pro zajímavost napiš kolik tě přišla GO. :roll: ať vím co mě v budoucnu čeká
Michal

Ojnice 1410Kč, přelisování zatím nevím. Vše ostatní přežilo v pořádku. Je spíš štěstí, že už to nešlo kvůli křivé ojnici prošlápnout, výfukem mi do motoru a karburátorů vlítla hromada jemného písku. Jet s tím domů, tak je to zralé na výbrus. Asi bych si měl na konec výfuku přidělat klapku jako se dělá na náklaďáky, jen nějakou přesnější :-) Kromě toho jsem měl spoustu vody v převodovce a litr vody v motorovém oleji.
Myslím, že tahle lekce mě přišla ještě docela levně.

veverka

Když to vezmeme na ceny origo náhradních dílů, tak tenhle výlet vyšel dráž na mojí Hondě, přestože zůstala pojízdná :lol:

Tome, v minus sedmi do tohohle? :o :shock: CVOCI, my měli na to plavání aspoň plus 25 a všechno oblečení krásně uschnulo.
белка
"hydroveverka"
Tom

Nový příspěvek od Tom »

Tak to jste ještě dopadli dobře :) , čekal jsem že bude potřeba půlka motoru novýho.

Kosa nebyla tak velká na mokrých hadrech zmrzla voda a udělala ledovou krustu a pod tím se to mokrý už jen pařilo a bylo
celkem fajn :lol: .
Martin21
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Martin21 »

Taky se musím pochlubit se svojí víkendovou projížďkou. Konečně jsem se mohl alespoň trochu svést po celkové rozborce po koupi. Všechno šlape jak hodinky. Musel jsem svést rodinu i psa :-D
Přílohy
Dnepr-01.jpg
Dnepr-02.jpg
K750-1964
Odpovědět