vačka
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
vačka
Zdravim pánové, jak poznám špatnou vačku když ju mám v ruce ? Na první pohled není nijak poškozená nebo něco podobnýho ale každá jednotlivá vačka jinej zdvih, je to i na pohled patrné. A míra v jednom vláknu tady psal, že MT 10-36 má jínou vačku i zdvihátka asi oproti MT 11 tak mě zajímá v čem jsou jiné a jestli zdvihátka a vačka z MT11 bude pasovat do MT 10-36.
Díky
Díky
- Honda Wanderer
Re: vačka
Jestli je poškozená poznáš na povrchu. Obroušené plošky, hranky, drážky apod. vše způsobené provozem, většinou špatným mazáním. Stačí si ji vlastně jen pořádně prohlédnout. S typama a zdvihama ti neporadím.
Ale když už jsme u toho, tenhle dotaz bych rozšířil o to zda je rozdíl ve vačce do M-72 a K-750? Já zatím na nic takového nenarazil, byť by tam nějaká změna na motoru měla být. Rozdíl 2HP ve výkonu museli někde nahnat, když vrtání a zdvih zůstal, stejně jako hlavy. Případně toto rozšíření dotazu přesuňte do vhodnějšího chlívku.
Ale když už jsme u toho, tenhle dotaz bych rozšířil o to zda je rozdíl ve vačce do M-72 a K-750? Já zatím na nic takového nenarazil, byť by tam nějaká změna na motoru měla být. Rozdíl 2HP ve výkonu museli někde nahnat, když vrtání a zdvih zůstal, stejně jako hlavy. Případně toto rozšíření dotazu přesuňte do vhodnějšího chlívku.
Don't give in without the fight!
-
Dneprstein
Já myslim, že hlavy stejný nejsou, měly by mít "výkonější" žebrování. A Káčko by snad mělo mít větší ventily...
Rozdíl ve vačce mezi M-72 a Káčkem jistě je, protože až do roku 1955 měla Emka kluzné ložisko vačkového hřídele, od té doby byklo nahrazeno ložiskem kuličkovým – tím byl změněn karter motoru (jiný otvor pro ložisko – nezaměnitelný s původním) takže minimálně do tohoto roku to ma emka jinak než káčko, ale taky jsem slyšel o jiných rozměrech co povídal Vici, když chtěl koupit origo novou vačku na burze, ale vzal si ssbebou originál a když to porovnal, tak byla trošku jiná /na kluzné ložisko/ a tak si nechával za drahé prachy opravovat tu svou původní.
Sám ale jsem to v ruce neměl.
Sám ale jsem to v ruce neměl.
M-72
nevíte někdo kde by se dal sehnat výkres na vačku na MT 10, 11, ... ? chtěl bych tu svou dat opravit ale nevím jak má vypadat když je nová
nevíte někdo jakej je rozdíl mezi tyhlema dvěma vačkama? http://www.ural-zentrale.de/product_inf ... ality.html
http://www.ural-zentrale.de/product_inf ... ality.html
píšou že akorát v kvalitě, takže by asi byla lepší ta druhá ale radši se zeptám.
http://www.ural-zentrale.de/product_inf ... ality.html
píšou že akorát v kvalitě, takže by asi byla lepší ta druhá ale radši se zeptám.
Mám tu "vylepšenou". Praktická rozdíl za provozu nepozoruji. Snad jen, že přesahy uložení ložisek a vačky jsou nejspíš přebroušeny na rozumnou odůvodnitelnou míru. Ne jako u Urala, kde přesah uložení ložiska šel změřit i šuplerou (asi 0,15mm) a ložisko šlo nasadit snad jen lisem.
Mě ale nevycházel úhel zařezů pro odstřediné zapalování PM302. Musel jsem udělat nové díry v čele motoru na uchycení zapálka, aby šel seřídit předstih.
Mě ale nevycházel úhel zařezů pro odstřediné zapalování PM302. Musel jsem udělat nové díry v čele motoru na uchycení zapálka, aby šel seřídit předstih.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
díky za reakci, koupím tu lepší, zapalování mě moc nezajímá i na starý vačce sem ho musel předělávat aby to jelo jak má takto udělám i u tohodle. 
nechci zakládat nové vlákno tak se zeptám tady, objednávali ste díly někdo odtud ? http://www.ural-zentrale.de/
jde mě o to jestli je platba v eurech nebo v korunách, platí se předem nebo až když díly přijdou a jestli ste to někdo objednávali nák na firmu, není tam kolonka pro napsaní jména firmy.
omlouvám se za stupidnmí dotazy.
jde mě o to jestli je platba v eurech nebo v korunách, platí se předem nebo až když díly přijdou a jestli ste to někdo objednávali nák na firmu, není tam kolonka pro napsaní jména firmy.
omlouvám se za stupidnmí dotazy.
Platí se buďto bankovním převodem, což je díky izolovanosti a zkostnatělosti našich bank složité a hlavně drahé, nebo jednoduše pomocí PayPal, což je obdoba platby kartou. V obou případech se platí předem. Dobírka přes hranice zatím nějak nefunguje.
Poslat peníze na účet do zahraničí jde i hotovostně na přepážce české pošty. Po jedné zkuženosti s tím jsem si raději založil PayPal účet, přestože ho použiju tak jednou za rok nebo za dva. Stejným způsobem se platí ikdyž chce člověk koupit Gossieho jehly nebo cokoliv ze zahraničí.
Poslat peníze na účet do zahraničí jde i hotovostně na přepážce české pošty. Po jedné zkuženosti s tím jsem si raději založil PayPal účet, přestože ho použiju tak jednou za rok nebo za dva. Stejným způsobem se platí ikdyž chce člověk koupit Gossieho jehly nebo cokoliv ze zahraničí.
T Michal: dobírka přes hranici nejde.... Jde. Kupoval jsem tam pár dílů a sami mi napsali, že první mi pošlou na dobírku. Bylo to asi za 6.000 a dobírka stála asi 200,- a bylo to úplně bez problémů.
Asi MT09.
Nemůžeš? Přitvrď si a nastup!!
Nemůžeš? Přitvrď si a nastup!!
V tom případě pokrok kupředu. Mě tu možnost v minulosti nenabídli.
a kdy si od nich kupoval ? na stránkách mají napsáno jen Paypal nebo převodem.matbiker píše:T Michal: dobírka přes hranici nejde.... Jde. Kupoval jsem tam pár dílů a sami mi napsali, že první mi pošlou na dobírku. Bylo to asi za 6.000 a dobírka stála asi 200,- a bylo to úplně bez problémů.
Nemáte někdo na stole novou nebo mírně použitou vačku na Dněpra MT-....? Potřeboval bych změřit výšku jednotlivých placů, v příručce je psána minimální výška 36,46mm (snad sem se nespletl), tak by mě zajímalo kolik má nová.
Díky
Díky
Mám na stole vačku jetou 10t.km, tedy ne novou, ale bez viditelných známek opotřebení. Všechny hrby mají 33,6mm bez rozdílu.