K-750 spotreba 12l na 100km

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
lenoch

Re: K-750 spotreba 12l na 100km

Nový příspěvek od lenoch »

Navod jsem cetl asi mozna i vickrat, vse jsem pred montazi zkoukl (hladinu, trysku, apod.). Zakladni nastaveni jsem taky udelal dle navodu. Ale asi to mozna bude "pazourama". No pokusim se to udelat znovu od nuly a pokud se nezadari, beru trysky do prace na "foukacku" a overim si jestli jsou stejny.
Jeste jsem si pujcil kompresmetr, at se nenudim.
krovak.xixao

Nový příspěvek od krovak.xixao »

Ten rozdíl v teplotě pravého a levého válce by mohl být způsoben zapalováním. Nevěř tomu, že soudruzi tu vačku udělali stejnou na obě strany. V 99,9% případů tomu tak není. :-) Nechá se to opravit pilníkem, ale na motorce ti to dá dost práce a stojí to nervy a čas (hlavně kvůli tomu přednímu blatníku). :-) Na 650 motoru to jde snadno vidět v okénku na setrvák, ale na 750 se to zjišťuje hůř. Tohle by mohlo být příčinou také té díry, o které píšeš.

Elektronické zapalování má ten snímací hrníček taky nepřesný, ale dá se snadněji upravovat na motorce.
lenoch

Dnes se mi podarilo kompletne odstranit diru po pridani plynu. Pricina byla mala tryska. Vzalnjsem ty trysky s prumerem 92, zmeril na "foukacce" pro trysky, vyslo mi 91,5 a specialni frezou zvetsil na 98. Po montazi vse fachalo paradne, dira zmizela. Dokonce jsem si mohl dovolit dat jehlu o 1 zarez nize...
Rozdilna teplota valcu je dana zrejme predstihem, maly predstih znamena vyssi teplotu spalin. Jeste to promerim.
Boldrik-1945

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

Jestli tam máš origo zápalko,tak tam dej od Fapeka bezkontakt a budeš čumět jaký je to rozdíl.
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
lenoch

Ohledne zapalka jsem si s fapekem uz psal... Je jasny ze to bude lepsi, ale snazim se zachovat co nejvic originalitu ;) a verim ze se mi podari pokorit sovetske chyby... Navic chyta mi to krasne za studena i za tepla, motor frci, za plynem jde kdykoliv, svicka je tmave hneda za v obou mnou pouzivanych rezimech (jizda na pul plynu, plnej plyn).
Tak me jeste napada, je mozny mit treba tu vacku pootocenou k jedny strane? Nebo to neni mozny, protoze tam je nejaka aretace hridele? Ptam se, abych to pripadne nerozebiral zbytecne. :)
Boldrik-1945

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

Vačku k jedné straně neotočíš,vačka je součástí hřídele a ta je pevně na ložiskách.
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

jo jo taky jsem chtěl mít vše origo . nyní se divým jak jsem se zbytečně dlouho pokoušel originalitu zapalka dodržet :D
lenoch

Vim ze samotnou vacku zapalka ne, ale komplet celou hridel i s vackama na ventily, byt jen o 1 zub a uz to muze delat takovyhle kraviny. Pokud je to pootoceny, tak mi nepomuze ani bezkontakt, pac to je pak i spatne nacasovany vyfuk se sanim - neco jako preskocenej rozvodovej retez. Vyhoda kacka je ze se ventily nepotkaj s pistem a nerozsype se to jako moderni technika. Bezkontaktem bych pak srovnal jen predstih, to je jasny.
Bobanbobe, ja vim, ale ja nerad prohravam... :D takze predpokladam ze origo dam dokupy a pak koupim bezkontakt :P
Odpovědět