Jízda bez side?
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Jízda bez side?
Zdravím,
jsem naprosto informacemi nepolíben a tak žádám o radu...
lze odmontovat sidecar a předělat motorku na "sólo" v nějakém rozumném čase s obyčejným nářadím v garáži?
Díky za rady
jsem naprosto informacemi nepolíben a tak žádám o radu...
lze odmontovat sidecar a předělat motorku na "sólo" v nějakém rozumném čase s obyčejným nářadím v garáži?
Díky za rady
Re: Jízda bez side?
Ahoj,
pokud nemáš hnanou sajdu tak demontáž může trvat cca. 10 minut (povolíš čtyři šrouby). Jenom musíš pamatovat na elektrické vedení k světlám na sajdě, pokud budeš plánovat častější montáž a demontáž tak je potřeba nějaké rozpojení elektr. drátů.
Ale ještě jednu poznámku: ať máš motorku na bílých RZ nebo na veteránských tak vždy je uvedeno že se jedná o motorku s postranním vozíkem. To jenom pro pořádek.
pokud nemáš hnanou sajdu tak demontáž může trvat cca. 10 minut (povolíš čtyři šrouby). Jenom musíš pamatovat na elektrické vedení k světlám na sajdě, pokud budeš plánovat častější montáž a demontáž tak je potřeba nějaké rozpojení elektr. drátů.
Ale ještě jednu poznámku: ať máš motorku na bílých RZ nebo na veteránských tak vždy je uvedeno že se jedná o motorku s postranním vozíkem. To jenom pro pořádek.
Dodal bych, že motorka v provedení pro sidecar a unavená provozem se sajdou má dost zvláštní jízdní vlastnosti a její řízení vyžaduje značné řidičské úsilí.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
náhon není překážkou, to máš rozpojený hned, a ten kousek co tam zůstane se netočí,takže ničemu nevadí.
překážkou jsou gumy sjetý na placato, kdy se to při náklonu přes tu hranu nechová moc kultivovaně, to byl pro mě celkem zážitek.
ale je to škoda, že to legálně nejde, takhle člověk musí držet doma další motorku. navíc bez tý sajdy to bylo celkem zábavný ježdění takže musím říct,že občas bych raději urala bez side, hlavně v létě do práce.
překážkou jsou gumy sjetý na placato, kdy se to při náklonu přes tu hranu nechová moc kultivovaně, to byl pro mě celkem zážitek.
ale je to škoda, že to legálně nejde, takhle člověk musí držet doma další motorku. navíc bez tý sajdy to bylo celkem zábavný ježdění takže musím říct,že občas bych raději urala bez side, hlavně v létě do práce.
Ural Ranger 2008, 22tis km
Nesmí mít Dněpra s diferákem,to by pak bez uzávěrky moc daleko nedojel.Němec píše:náhon není překážkou, to máš rozpojený hned, a ten kousek co tam zůstane se netočí,takže ničemu nevadí.
Ok, díky chlapi. Mám už vyhlédnutou mašinu na západě ukrajiny a řeším odvoz autem. Nějaké tipy, na co si dát pozor při koupi? Je to Ural, r.v. 1989. Nájezd 6000km(moc nevěřím), koroze na fotkách není).
Co jsem já osobně viděl na Ukrajině, tak tam sajdy používají jako užitkový traktůrek pro přepravu všeho po neuvěřitelných necestách do/z lesa, luk a polí. Lodička tam slouží jako korba stavebního kolečka. Opravují až když už to nejede, čímkoliv co je po ruce, jen ne novými díly a jen tolik, aby to opět jelo. Ty stroje jsou neuvěřitelně dorasené, tam je na opravu/výměnu úplně všechno. Takto tam vypadá 5 z 6 strojů.
Doufám, že ten váš nevypadá podobně, protože z toho by šel použít snad jen rám.
Dovoz nevím, to jsem nikdy nedělal. Co jsem slyšel, je potřeba přes hranice vézt rozloženou hromadu šrotu, protože vývoz celého stroje z Ukrajiny vyžaduje hodně papírování. A papírujte na Ukrajině, kde každý, kdo má nějakou funkci, ji používá k tahání úplatků z lidí jak jen může.
Doufám, že ten váš nevypadá podobně, protože z toho by šel použít snad jen rám.
Dovoz nevím, to jsem nikdy nedělal. Co jsem slyšel, je potřeba přes hranice vézt rozloženou hromadu šrotu, protože vývoz celého stroje z Ukrajiny vyžaduje hodně papírování. A papírujte na Ukrajině, kde každý, kdo má nějakou funkci, ji používá k tahání úplatků z lidí jak jen může.
By my deeds I honor him, flat twin.
Navíc to nepůjde přihlásit na bílé spz...
Kolego, prostudujte rubriku Papírování....
Obecně - dovoz z "mimoeu", nehomologováno u nás atd. Jeden problém za druhým, některé z kategorie neřešitelných či neobejitelných.
Obecně - dovoz z "mimoeu", nehomologováno u nás atd. Jeden problém za druhým, některé z kategorie neřešitelných či neobejitelných.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Pokud jsou potřeba bílé spz-tak bych se asi obrátil do Pl,tam je dle mě největší výběr,stav asi nehraje roli,ale řekl bych,že leckdy bývá lepší,než z UA,jediná záruka je ta,že pokud to má PL-tedy unijní papíry,tak se to dá přihlásit-více zde http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=1969
nebo http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=1763
atd....
nebo http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=1763
atd....
Potvrdzujem Jardove tvrdenia!
Mám doma M72ku z 56 roku na bielych značkách. Vlani som ju doviezol z PL a cez "kšeftára" s autami, čo "v tom vie chodiť" som dostal bielu ŠPZ, pričom som nikde nebol, len som mu dal plnú moč. Dokonca to prešlo aj TP, hoci to už zo 100m vyzerlo... Emisie sa na týchto ročníkoch nerobia. Nemajú totiž stupnice merákov kalibrované na tie hodnoty, hehehe...
Nechcite vedieť čo ma to stálo, ale ten zážitok a poznanie stáli za tie prachy. Skrátka sme krajiny neobmedzených možností... teda SK určite a nepochybujem ako 1/2 čech že by to v ČR bolo iné...
A nakoniec zaujímavá je aj suma za zákonnú poistku (povinné ručení), nakoľko sa cena odvíja o.i. aj od veku MV... je to v mojom prípade asi polovica poistky z osobného auta 5 rokov starého. U nás (SK) cca 57€...
PS: dal som ho prihlásiť ako sólo, nakoľko s tým plánujem jazdiť viac sólo ako so sajdou. Pravdepodobnosť že ma vymáknu sólo je teda vyššia, ako so sajdou. Potom so sajdou je aj pre polišov taká rarita, že to čo je v technickom dúfam prehliadnu
Mám doma M72ku z 56 roku na bielych značkách. Vlani som ju doviezol z PL a cez "kšeftára" s autami, čo "v tom vie chodiť" som dostal bielu ŠPZ, pričom som nikde nebol, len som mu dal plnú moč. Dokonca to prešlo aj TP, hoci to už zo 100m vyzerlo... Emisie sa na týchto ročníkoch nerobia. Nemajú totiž stupnice merákov kalibrované na tie hodnoty, hehehe...
Nechcite vedieť čo ma to stálo, ale ten zážitok a poznanie stáli za tie prachy. Skrátka sme krajiny neobmedzených možností... teda SK určite a nepochybujem ako 1/2 čech že by to v ČR bolo iné...
A nakoniec zaujímavá je aj suma za zákonnú poistku (povinné ručení), nakoľko sa cena odvíja o.i. aj od veku MV... je to v mojom prípade asi polovica poistky z osobného auta 5 rokov starého. U nás (SK) cca 57€...
PS: dal som ho prihlásiť ako sólo, nakoľko s tým plánujem jazdiť viac sólo ako so sajdou. Pravdepodobnosť že ma vymáknu sólo je teda vyššia, ako so sajdou. Potom so sajdou je aj pre polišov taká rarita, že to čo je v technickom dúfam prehliadnu
Naposledy upravil(a) pettter dne 08 úno 2017, 15:58, celkem upraveno 1 x.
Ja mam r.v.78 a platim asi 280kc