klika

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: klika

Nový příspěvek od fapeko »

Klika ze spodového motoru
Obrázek
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Jenda

Nový příspěvek od Jenda »

Je nějaký rozdíl mezi klikou na MT-9 a MT-11/16? Jestli jsou vzájemně vyměnitelné?
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Klika je stejná.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Další prdlá klika z dněpra :D Majitel si může zato sám protože jsem mu jasně říkal že musí tu kliku vytahnout ven ,vyčistit ojniční kanálky a nechat přebrousit čepy ,protože jsou ovalite jako prase .
Obrázek
Bylo mi odpovězeno proč by ji měl tahat ven když je v pořádku ne! Říkal jsem mu, že to pozná po několika stovkách ujetých kilometrech co se stane . A stalo se !Klika se zadřela na ojničních ložiskách úplně na tvrdo +byla jedna ojnice ohlá jako turecká šavle. Majitel nechal kliku přebrousit dal nové ojniční ložiska a zase vesele najel pár stovek kilometru než mu upadl kužel čepu kliky i se setrvákem .
Obrázek
Poslal jsem mu novou kliku +ojnice a zatím jezdí :lol:
Všechny tyhle starosti by si ušetřil kdy mne poslouchal a tu kliku při GO motoru vytáhl ven a aspon ji vyčistil od toho karbonu
Díky M.K za fotky ;)
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Jenda

Nový příspěvek od Jenda »

Tak jsem dnes obdržel novou kliku od Fapeka, údajně výroba 90 léta, má radius na čepu. Klika zabalená v příšerné ruské vazelíně a papíru.
První dojem.. to neumeju :D Asi po dvou! hodinách je klika čistá, já zfetovaný od průmyslového čističe.., musel jsem to odzátkovat, protože i v mazacích kanálech byla narvaná vazelina :shock: Takže výtěráky a stlačený vzduch, takže vazelína je z kliky venku, ale všude okolo..hlavně na mém obličeji, hadrech, prostě všude..to už neumeju :D Mikrometrem přemeřené čepy, odchylka 0.02 je v normě. Ojnice sváženy, rozdíl 4 gramů odbroušen na otřepech z výroby.. Materiál pánví ložisek je nějaký divný, snad to bude běhat..
Jsem ale hloupý a stále se učím, ojnice jsem si sice popsal, ale zjistil jsem, že nejsou symetrické..jak prosím příjdou namontovat? děkuju
Odpovědět