Pístní kroužky K750+karburátory K63
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
- hipik634-750
Re: Pístní kroužky K750+karburátory K63
kdyz to mas udelany dobre, tak sidecar neuskodi ...
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Teď spíš špekuluju o tom točení kroužků ve válci. Serpico-3 udal naprosto neprůstřelný argument logice. Ačkoliv mě to změnilo pohled na funkci mnohodobého motoru, který jsem leta vyznával. Má recht, každý výbrus je šiša, a tohle kdyby kroužek protočil, je zle, i kdyby měl vůli jak kráva. Musí si šmajdat jen v určitém rozsahu. Jak se protočí, bylo by z něho tisíc marných kousků, prahnoucích po okamžiku dát pusinu sedlu výfukového ventilu, v tom lepším případě. Skoro mi tato vize připomněla ty komponenty, co leží na mém stolíku, čekajíc na výměnu.
ADD.2 Víte někdo kolik by měla mít ta elipsoídní věc excentricitu, či jak se tomu nadává? Nebo jsem jenom zase zmatený jako teenager u facebooku?
ADD.2 Víte někdo kolik by měla mít ta elipsoídní věc excentricitu, či jak se tomu nadává? Nebo jsem jenom zase zmatený jako teenager u facebooku?
Jak říká Michal a Fapeko,kroužky se toci.ne že by rotovaly zavratnou rychlostí,ale pootáčejí se behem provozu.
-
jurawood
sice staré vlákno, ale narazil jsem na to.
Kroužky se točí i netočí.
Nové kroužky se točí, a docela rychle, relativně k otáčkám ale zase pomalu.
Ale po zajetí se většinou kroužky mohou obrousit podle ovality válce a už se netočí
Kroužky se točí i netočí.
Nové kroužky se točí, a docela rychle, relativně k otáčkám ale zase pomalu.
Ale po zajetí se většinou kroužky mohou obrousit podle ovality válce a už se netočí
To je tady jako na nějakém koncilu, kde se inkvizice rozhoduje kterého kacíře upálit
jak řekl Galileo Galilei "A přece se točí"
jak řekl Galileo Galilei "A přece se točí"
M-72
Zdař Bůh. Kdyby se kroužky netočily, nemuseli by být na dvoudobých motorech zámky. JJJJ
Na dvoutaktu ti ale případné otáčení způsobují přepouštěcí kanály dvojtaktního motoru
Což 4t motoru tak nějak chybí a plyny se v motoru pohybují "kultivovaněji"... I tak u nich ale dochází k lehkému otáčení kroužků 
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66