Jazda s a bez sajdy
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Jazda s a bez sajdy
Pýtam sa asi blbosť.
Ako je to z legislatívneho hľadiska, čo sa týka jazdy s a bez sajdy.
Ide mi o to, že mám (dajme tomu) Urala so sajdou a nechce sa mi s tou sajdou prekážať v premávke a tak si ju zhodím. Čo na to policajt, ktorý pozrie techničák a tam sajda...
Skrátka, je problém jazdiť bez sajdy ak je v TP sajda zapísaná?
Díky za názory...
Ako je to z legislatívneho hľadiska, čo sa týka jazdy s a bez sajdy.
Ide mi o to, že mám (dajme tomu) Urala so sajdou a nechce sa mi s tou sajdou prekážať v premávke a tak si ju zhodím. Čo na to policajt, ktorý pozrie techničák a tam sajda...
Skrátka, je problém jazdiť bez sajdy ak je v TP sajda zapísaná?
Díky za názory...
-
Boldrik-1945
Re: Jazda s a bez sajdy
Čau dle mého názoru je to uplně jedno.Sajda je v techničáku jako jiné záznamy-aspon je to tek u jawek.Z čehož plyne že sajdu je možné odpojit a jezdit bez ní.
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
Tak to není úplně pravda. I u Jaw se v současnosti jedná o přestavbu a tudíš bez saidy po tom už nelze jezdit. U dněprů-Uralů je to to samé. Schváleno to bylo jako 3-místné s rozměry XY a váhou XY. Nemůžeš odstranit část vozidla.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
-
Dneprstein
Já jsem dlouho sajdu odpojoval, když jsem jezdil sám (a taky z důvodu, že jsem se jinak nevešel do garáže, pokud jsem tam chtěl mít i auto). Ale výhoda byla, že v malym techničáku jsem měl napsáno jako druh vozidla "motocykl" a jediný, podle čeho by šlo zjistit, že to má mít sajdu byla celková hmotnost. Dokonce mě policajti stavěli, ale nejvíc se podivovali nad rokem výroby... 
A co počet míst k sezení. Sólo moto má přeci dvě a se saidou tři.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
-
Dneprstein
...a to mam na motorce sedlo jen jedno... 
nechci navádět k nějaké anarchii, ale u jedné své motorky jsem odpojil sajdu v 1987, kvůli pokusům s rychloběhem a jezdím tak prakticky 29 let. Bez problémů na technické, v zahraničí jsem byl skoro až v Itálii.
A v techničáku je postranní vozík psán. Ale trvale netrvale, na to asi tehdá nehráli.
Je to i o jednání s lidmi.
A v techničáku je postranní vozík psán. Ale trvale netrvale, na to asi tehdá nehráli.
Je to i o jednání s lidmi.
Mám dojem že za komančů byla saida jako přípojné vozidlo. Tudíš byla odpojitelná jako PAV. Ale ne v současnosti. Teď jedině přestavba. A tudíž nedělitelný stroj.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Tuto otázku jsem řešil na odboru dopravy a výsledek je takový :
Pokud je v OTP a TP uvedeno - motocykl s postranním vozíkem , počet míst 3, nelze používat motocykl bez postranního vozíku.
Tato varianta by prý přicházela v úvahu, pokud by bylo psáno: k motocyklu lze připojit postranní vozík. A tím je jasné, že lze s vozíkem i bez.
Pokud je v OTP a TP uvedeno - motocykl s postranním vozíkem , počet míst 3, nelze používat motocykl bez postranního vozíku.
Tato varianta by prý přicházela v úvahu, pokud by bylo psáno: k motocyklu lze připojit postranní vozík. A tím je jasné, že lze s vozíkem i bez.
Aha!Dněprák píše:...Tato varianta by prý přicházela v úvahu, pokud by bylo psáno: k motocyklu lze připojit postranní vozík...
A teda pri Uraloch / Dneproch je v TP uvedené čo? A pri Jawách so sajdou je čo?
A kto rozhodne o variante zápisu?
Toto je fakt jamahýria tieto naše úrady. Sajda bola a vždy bude ako prídavok k motocyklu. Nikdy to nebolo myslené ako konštrukčný celok s motocyklom. Teda okrem pár úletov. Lenže náš úradnícky idiot musí mlátiť razítkom aby si liečil komplex nepotrebnosti... blá blá blá...
Ja viem...
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
U dnepru je to dano typem. Napr. mt 11, nebo mt 16 je se sajdou a odmontovat ji nelze. Nejenom kvuli byrokratickejm duvodum, ale i proto ze se to pak krouti jak had. Ma to kyvku na gumach, zatimco solovka ma loziska. Vyrobce v tomhle pripade vubec s odpojovanim nepocita.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
No jo, ale policista na silnici asi o typech nic moc vědět nebude.Davy píše:U dnepru je to dano typem. Napr. mt 11, nebo mt 16 je se sajdou a odmontovat ji nelze. Nejenom kvuli byrokratickejm duvodum, ale i proto ze se to pak krouti jak had. Ma to kyvku na gumach, zatimco solovka ma loziska. Vyrobce v tomhle pripade vubec s odpojovanim nepocita.
- hipik634-750
sice se to krouti jako had, ale furt se to krouti min nez se sajdou 
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Policajt mj. vidi ze jsou v OTP napsany tri mista, jaks psal. Nicmene to neni hlavni problem, tam jde o par tisic a o body. Jadro pudla je v tom ze pojistovak v pripade nejakyho pruseru si to velice peclive zjisti. A pak muze jit klidne o statisice.Dněprák píše:No jo, ale policista na silnici asi o typech nic moc vědět nebude.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
Dneprstein
Jezdil jsem s 11-kou sólo a jezdit se s tim dá v pohodě. Větší problém než gumy na kyvce jsou sajdový "hranatý" pneumatiky. - A pak taky zkroucený rám, pokud už to nějakou dobu se sajdou jezdilo...