Výfuky
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Re: Výfuky
neměl sem je propojené, ale taky mi to nedalo. tak sem je propojil. efekt podle mě nulovej, zbytečná práce.
Dněpr 11 solo/side
já teda mám svod do jednoho,koncový díl je jak trubka od kamen,ale nejsem sám,kdo to tak má,je to origoš,co když tam napasuju nějaký pěkný doutník?Nemají to soudruzi v Kyjevě náhodou přesně spočítané,jaké tam mají být přepážky?Nerad bych zkrátil životnost motoru třeba o 500km... 
ja měl na svem stroji origoš vyfuky ale byly no hruza rozbite no a prozatim jsem tam dal vyfuky tušim z jawky takove ty rybiny a myslim že to je jedno na chod motoru to nema vliv
když jsem porcoval stare originaly tak tam toho moc neni
když jsem porcoval stare originaly tak tam toho moc neni
no mě jde hlavně o to,abych měl pěkný hlas,tak nevím,z čeho tam dát,ted to prdí pěkně,přeci jen,je to boxer,ale pár decibelů bych tam přidal,ale zase ne aby to řvalo moc,to tam rovnou můžu dát dutou rouru,no a že by to mělo vliv na životnost motoru si nemyslím,páč mě dřív praskne klika nebo se mi stane jiná banální závada 
Jardo, na decibely je expert Míra, slyšeli jsme ho ještě asi 3km, když odjížděl
Čtyrtaktu by snad mělo být jedno, jestli má výfuk přepážky, nebo je to jen trubka, ale co chudáci kolemjdoucí, kdo to má poslouchat
Osobně mi k tomu motoru sedí spíš takový hlubší dunění, na našem Dněpru to uměj origo výfuky (skoro dutý). Novej Ural už mý výfuky moc tichý, ten zvuk přehluší hluk z motoru, a to je takový divný 
Čtyrtaktu by snad mělo být jedno, jestli má výfuk přepážky, nebo je to jen trubka, ale co chudáci kolemjdoucí, kdo to má poslouchat
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Ono je to z výfuky poměrně dost složité... Nesmí být příliš průchozí, kvůli hluku a taky kvůli tlakům, které vznikají při opouštění plynů z válce, ale taky nesmí být uzavřený, neboť by docházelo ke špatnému odvodu plynů. Ale pozor, pokud je to jen trubka, dochází k obdobnému problému, jako u neprůchozího výfuku.
Otázka se ale týkala, zda tam nechat, či nenechat propojení mezi výfuky. Poučka praví, že výfukové potrubí, včetně tlumiče by mělo klást na všech válcích stejný odpor, kvůli plnění a vyprazdňování motoru. Praxe je taková, že pokud to tam nemáš, nemusíš poznat nic. Ale může se ti stát, že jeden válec bude dehtovat a tobě se začne přicpávat výfuk. Propojení ti tohle pomůže kompenzovat a nebude docházet třeba i k přehřívání jednoho z válců. Navíc to má i další funkce... V jednom koleni se ti nahromadí plyny, tak jsou vytaženy výfukem druhým... Výfuky jsou šílená věda a počítání, až se dostanu zase domů, můžu sem napsat i nějaké poučky a vzorce... Ale kdo si je má pamatovat
Otázka se ale týkala, zda tam nechat, či nenechat propojení mezi výfuky. Poučka praví, že výfukové potrubí, včetně tlumiče by mělo klást na všech válcích stejný odpor, kvůli plnění a vyprazdňování motoru. Praxe je taková, že pokud to tam nemáš, nemusíš poznat nic. Ale může se ti stát, že jeden válec bude dehtovat a tobě se začne přicpávat výfuk. Propojení ti tohle pomůže kompenzovat a nebude docházet třeba i k přehřívání jednoho z válců. Navíc to má i další funkce... V jednom koleni se ti nahromadí plyny, tak jsou vytaženy výfukem druhým... Výfuky jsou šílená věda a počítání, až se dostanu zase domů, můžu sem napsat i nějaké poučky a vzorce... Ale kdo si je má pamatovat
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
přesně tak je to alchymie chlapy soudruzy ze sovětskeho svazu to maj spočitane
ale taky se někdy utnou
ale taky se někdy utnou
tak já tam nechám ten můj origoš,jen ho ze stříbrné přemakuju na černou,třeba to taky bude mít lepší hlas,když bude tmavej