Alternátor ze Swifta
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Alternátor ze Swifta
Ahoj, předělal jsem si altík na swifťáckej a teď se mu nechce dobíjet. Řeším zapojení - od Zamostiho jsem dostal popis zapojení:
-na šroubek + přmo od baterie
-na levý konektor kontrolka dobjení (pravý je připojen na klíček po zapojení zapalování)
-na pravý konektor + po zapnutí klíčku
-na spodní nic
(jak jste pochopili konektor je do "U")
při prvním zapojení se mi při nastartování alespoň zhasla kontrolka, ale nedobíjelo to.
teď jsem to celý natáhl znova a už ani nezhasne.
Proměřil jsem celý altík a tváří se v pořádku, kontrolka po připojení L přímo na - svítí..
Jsem zoufalej..stojím kvůli tomu už 2 měsíce..
Má někdo nějaký nápad prosím? Děkuji všem
-na šroubek + přmo od baterie
-na levý konektor kontrolka dobjení (pravý je připojen na klíček po zapojení zapalování)
-na pravý konektor + po zapnutí klíčku
-na spodní nic
(jak jste pochopili konektor je do "U")
při prvním zapojení se mi při nastartování alespoň zhasla kontrolka, ale nedobíjelo to.
teď jsem to celý natáhl znova a už ani nezhasne.
Proměřil jsem celý altík a tváří se v pořádku, kontrolka po připojení L přímo na - svítí..
Jsem zoufalej..stojím kvůli tomu už 2 měsíce..
Má někdo nějaký nápad prosím? Děkuji všem
Dněpr MT 11
-
František Buřval
Re: Alternátor ze Swifta
zapojený to máš dobře , do žárovky kontrolky musí jít plus a mínus si to bere s altern. když nastartuješ tak al. dává napětí a kon.zhasne , celá kontrolka nemá kostru
Naposledy upravil(a) František Buřval dne 25 kvě 2014, 15:31, celkem upraveno 1 x.
Zapojený je to teda dobře, ale kontrolka se nerozsvítí.. kde může být chyba?
Dněpr MT 11
-
František Buřval
jestli je alt.v pořádku tak chyba je v tý kontrolce ta al.nabudí
Kontrolka je tam pridelana navic..byvala tam dioda.. Zarovka ma natazeny novy draty, stary jsem ustrihl..
Dněpr MT 11
-
František Buřval
drát od kontrolky vytahni z alter.a dej ho na kostru musí svítit
No po pripoheni k baterii svitila..kostru jsrm nezkousel na altiku..tzn. Zeby mohl byt spatne ukostren alti, coz mi neprijde moc pravdepodobny..
Dněpr MT 11
-
František Buřval
vem skoušečku jeden konec dej na plus a druhý na alt.na levý kontakt zap. kliček a skouš.musí svítit
Tak mezi levym kon.a - je odpor 0,3ohmu. Nejak se mi nezda i startovaci skinka zitra to zkusim zapojit na vypinac.. Ale co s tim - ?
Naposledy upravil(a) da'Weed dne 25 kvě 2014, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Dněpr MT 11
-
František Buřval
mezi levym kontak.al. a plusem musíš naměřit napětí 11.73vol. při zapnutém klíčku,
dej tam žárovku a ta musí svítit ,bere si s alter.kostru,už nevím jak ti to polopatě napsat
dej tam žárovku a ta musí svítit ,bere si s alter.kostru,už nevím jak ti to polopatě napsat
Jak jsem psal vyse neni tam zadne napeti..tudiz se zarovka nerozsviti.. Tzn ze levy kontakt neni uzemnen.. Napada me tedy otazka: mam ho uzemnit natvrdo?
Dněpr MT 11
-
František Buřval
ta žárovka si tam bere kostru ,na druhý kontakt žár.jde plus ,zavolej mě 603501989
Tak jsem přehodil diody z jineho alternatoru a kontrolka po zapnut klíčku svítí, po nastartování však nezhasne..
Dněpr MT 11
Vyměnil jsem i uhlíky a regulátor..beze změny.. někdo nějaké nápady?
Dněpr MT 11