Generálka SV motoru K750

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
hipik634-750

Re: Generálka SV motoru K750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

hele, ale tohle ti o mazani moc nevypovida. vacka je prece mazana primarne rozstrikem od kliky, tlakovy mazani (teda tu parodii) mas jen v tech kanalkach co jdou pod valec, pod zadni lozisko a na kola. kdyz to mas takhle venku, tak je lepsi vzit vrtacku a sundat krytku cerpadla a tocit s tim vrtackou ... z toho zvuku moc nepozname. mylsim, ze fapeko mel nekde video s tou vrtackou
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Naposled

Nový příspěvek od Naposled »

hipik634-750 píše:hele, ale tohle ti o mazani moc nevypovida. vacka je prece mazana primarne rozstrikem od kliky, tlakovy mazani (teda tu parodii) mas jen v tech kanalkach co jdou pod valec, pod zadni lozisko a na kola. kdyz to mas takhle venku, tak je lepsi vzit vrtacku a sundat krytku cerpadla a tocit s tim vrtackou ... z toho zvuku moc nepozname. mylsim, ze fapeko mel nekde video s tou vrtackou
Ano Hipíku, souhlasím. Celé mazání bylo samozřejmě zkontrolováno před zadeklováním - oným způsobem. Ono, když to jede se toho moc zkontrolovat nedá :(
MT 12-S
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Naposled : Nějak jsem nepochopil jestli to je ted lepší s tou novou klikou ta teplota levého válce nebo néé??
Klidně ti to ted může hřát kvůli chudé směsi na tom levém válci
Olej pod ventil. víčkama neřeš malé,velké množství ....hlavně že tam nějaký olej je nahoře.
Hod ten motor do rámu a jezdi s tím a potom podej zprávu co to dělá.
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Naposled

Ano, je to motor, kde jsem nechal všechny díly po generálce a vyměnil jsem jenom tu sgenerálkovanou kliku za tu novou - ruskou - od Tebe. Chod motoru nebyl vůbec houpavej, válce se ze začátku zahřívali stejně, pak levý lehce přidal na teplotě, ale udržel jsem ruku na válci. To se mi u ty repasované kliky po 5 minutách nepovedlo. Věřím, že se budu muset pohrát s karburátorama, svíčky byli hodně tmavé. Ale tohle radši seřizuju, když něco ujedu a pak motor vypnu. Takhle na místě to neni ono. Jestli se mi to časově povede, tak v neděli bych to mohl vsunout do rámu a odpoledne project. Určitě dám zprávu o chování motoru. Držte mi palce a děkuji všem za podněty.
MT 12-S
hipik634-750

ty snad pracujes o svatku prace ? :) idealni kackovy den :D
napadlo me, ty si zrusil packu na predstih? pripadne jestli neudelat i to elektronicky otocny, dalo by se to pak bezva doladit za jizdy ..
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Naposled

Ave Pánové, pracovni dobu mám divnou. Dneska jsem najel 5 km a žádný divný zvuk. Výměna kliky byla asi ta nejdůležitější věc. Po ujeti 5 km byl levý válec o něco teplejší, než pravý, ale vse se tváři dobře. Ve středu zkusím delší jizdu. Repasovana klika asi nebyla to prave orechove.
MT 12-S
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Tak se poděl o zkušenosti s těma klikama od koho byl ten repas co se zadíral a ted tam máš jakou kliku kdo ji dělal ??
At víme na koho si dát pozor :oops:
773035554
fapeko@seznam.cz
hipik634-750

Naposled píše:Ave Pánové, pracovni dobu mám divnou. Dneska jsem najel 5 km a žádný divný zvuk. Výměna kliky byla asi ta nejdůležitější věc. Po ujeti 5 km byl levý válec o něco teplejší, než pravý, ale vse se tváři dobře. Ve středu zkusím delší jizdu. Repasovana klika asi nebyla to prave orechove.
napada me zkus tu kliku poslat na kontrolu k Padalíkovi, urcite se na ni muze kouknout, premerit, prekontrolovat
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Naposled

Ave Pánové, delší jízdu budu muset odložit. U nás hraničí déšť s lehkou potopou. Kliku jsem tam dal novou od Tebe, Fapeko. Repasovanou kliku nechám zkontrolovat. Při prvním startu se mi přes setrvačník pootočila. Nechal jsem ji následně srovnat a zkontrolovat jiným klikařem ( byla Ok). Možná po srovnání je nějak oslabena a po zahřátí se zkříží. Hipíku, adresu jsem na p. Padalíka našel tady, ale nemáš na něj maila, abych se s ním domluvil předem ( klidně na SZ)?
MT 12-S
hipik634-750

http://www.firmy.cz/detail/1967609-miro ... rdice.html byl vybornej, vstricnej, a jeho klika bezi. jestli se ti pootocila v cepu, tak to bych asi chapal jako pricinu problemu - zase se vratime k podivnemu predstihu-> kdyz pootocis cep, tak ti budou vychazet predzapaly na jeden valec moc brzo a na druhej pozde, coz se bude chovat presne jak rikas ...
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Naposled: Aha , já nevěděl že jsem ti taky kliku posílal :(
Já těch klik už tolika lidem poslal , že už ani nevím komu :roll:
Zatím ještě nebyla žádná reklamace,tak asi to dělá ten dědek kvalitně ;)
773035554
fapeko@seznam.cz
Naposled

Ave Pánové, tak jsem dneska pro přízeň počasí najel 2x 15 km. Motor se zahříval stejně. Po 10 km mi lehce zastávkoval na 20 metrech pravý válec, ale následně se chytnul a dojel až do cíle. Po vypnutí motoru a dvou cigárech samozřejmě motor nechtěl chytnout, tak jsem si dal kafe a pak motor chytnul a dojel jsem až domů - 15 km. To se motor choval dobře. Jedinou závadu, co jsem objevil je, že mi začal vytékat olej z diferáku kolem nového guffera.
Takže zatím velký úspěch. Vypadá to, že fakt to bylo pouze klikou.
MT 12-S
hipik634-750

Naposled píše:Ave Pánové, tak jsem dneska pro přízeň počasí najel 2x 15 km. Motor se zahříval stejně. Po 10 km mi lehce zastávkoval na 20 metrech pravý válec, ale následně se chytnul a dojel až do cíle. Po vypnutí motoru a dvou cigárech samozřejmě motor nechtěl chytnout, tak jsem si dal kafe a pak motor chytnul a dojel jsem až domů - 15 km. To se motor choval dobře. Jedinou závadu, co jsem objevil je, že mi začal vytékat olej z diferáku kolem nového guffera.
Takže zatím velký úspěch. Vypadá to, že fakt to bylo pouze klikou.
no vidis, dej vedet, jak se vrati ta klika z toho mereni ...
to ze ti to nechce chytnout je proto, ze to mas strasne bohaty. ono to pak likviduje svicky ... me to delal treba blbe zasroubovanej sroubek v karbu ..
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jakub-MT9-SWD

Nový příspěvek od Jakub-MT9-SWD »

Ono taky aby nebyl problém v karburátorech. Tomuhle motoru se extra nelíbí když je ochuzen o přísun paliva. Mě se hryzal neustále levej válec. A nakonec jsem zjistil že tam byla tryska z bůhvíčeho. A od te doby pokoj.
Odpovědět