Renovácia vnútra nádrže epoxidom alebo inak

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: Renovácia vnútra nádrže epoxidom alebo inak

Nový příspěvek od fapeko »

Dnes mi přišel ten silikonový kaučuk od Krem@root , tak jsem se vrhl na emkovou nádrž.
Odmaštovací přípravek funguje krásně
Odrezovač je taky dobrý dokonce mi pěkně vyčistil ten původní žárový zinek do stříbrna
Časově je to rychlejší než s tím epoxidem
Dál nemůžu pokračovat z důvodu ,že se mi ještě zbyle dvě nádrže lakujou
Až budu vylejvat kaučukem tak zase napíši postřehy
Ta sada na tři nádrže 12 litrové vyjde na 1150kč i s dopravou až domů a na dobírku, když se s pánem domluvíte předem
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Ja sem nadrz zevnitr odrezil kyselinou citronovou. Neveril jsem tomu, ale byl to docela hukot. Taky to pekne vycistilo puvodni zinek, teda tam kde zustal. Bohuzel (no, mozna nastesti) to vyzralo rez i tam kde jeste posledni slupicka drzela, takze nadrz ktera predtim drzela zacala najednou rosit na spouste mist a mel sem co zavarovat.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Není lepší do nádrže nasypat matky a dát ji do míchačky, aby se očistil rez a až poté řešit co s ní? Chemie je sv.ně a může ji úplně zničit..
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Však soudruzi z NSR to tady podrobně píšou jak se to má dělat http://www.vintage-replica.cz/Navod-krem-rot.pdf
773035554
fapeko@seznam.cz
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

serpico-3 píše:Není lepší do nádrže nasypat matky a dát ji do míchačky, aby se očistil rez a až poté řešit co s ní? Chemie je sv.ně a může ji úplně zničit..
Pouzivam vruty a sejkruju rucne, jsou ostrejsi nez matky. Clovek je pak trosku utahanej, ale ten pohyb je prudsi, nez udela michacka. U nadrze z Octavie se mi jednou podarilo ze mi vypadly spodem, uz tam oceli moc nezbylo :) Ale to nevycisti vsechno. Nicmene udelat se to musi, velkej nanos kyselina neveme. Ja teda nejradsi pouzivam ocelovej kartac, kdyz to jde. Do nadrze si vyrezu okynko a pak ho zas zavarim.
Ta "chemie" je neco jako ohen, dobry sluha a spatny pan. Je potreba tu nadrz potom dukladne vyplachnout sodou.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Mě to právě čeká, nádrž na emku mám zvenku pěknou, /jen mi zarazilo, že má 2 kohouty a vypadá to origo/, ale vevnitř je orezlá, takže nechci moc jásat. Ale zarazilo mne, že nádrž na BMW /malou sportovní na R 51/, kterou jsem koupil pěkně sprasenou z Polska nemusím takto řešit, protože má vnitřek nezrezlý..Možná to je tím, že asi ležela na seníku, byla plná sena a voněla myšinou... ;)
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Tak dnes jsem konečně vylil ty nádrže tím silikon kaučukem od firmy Krem@root a musím říci , že to byla krásná práce oproti tomu epoxidu. Měl jsem koupenou tu 500g sadu na 3X12l nádrže .Vystačilo mi to v pohodě na emku,jawu a zetkovou nádrž a ještě mi trošku zůstalo.
Ted jen musím čekat až to vše pořádně zaschne.
Jo a doporučuji zabalit ty nádrže do skrečovací folie aby jste si náhodou nepotřísnili při manipulaci nalakovaný povrch nádrže
773035554
fapeko@seznam.cz
Odpovědět