4. Šumavský sraz

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Jirka-MT9

4. Šumavský sraz

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

4sraz.jpg
Jménem Sidecar Šumava si Vás všechny dovoluji srdečně pozvat na 4. Šumavský sraz DNĚPR-URAL který se bude konat 11.-13.července 2014 tradičně v Dolní Lhotě u Klatov. Vítáni jsou všichni majitelé a příznivci sovětských strojů. Doufám že se letos pochlapíte a konečně někdo vyfouknete Radkovi titul "KRÁL ŠUMAVY" :lol: . Už se na Vás všechny těšíme, doufáme že se u nás nebudete nudit a bude se Vám tu líbit. Bližší podrobnosti jsou na pozvánce v příloze. Letošní maskot je Imro :D .
Dněprák

Re: 4. Šumavský sraz

Nový příspěvek od Dněprák »

Imro jako maskot dobrý, ale co takhle maskotka partyzánka s písní na rtech. Nejlepší bude, když se Radka zeptáte co mu nejde, to potom zahrňte do soutěží a máme ho pacholka.
Jirka-MT9

:D No mladá partyzánka by byla dobrá, ale kdyby za mnou chodila na návštěvu tak často jako Imro tak bych asi dostal doma výpověď :lol: . To raději zůstanu u Imra v tričku CCCP od F.B. , za které mu ještě jednou děkujeme. Na Radka už vymýšlím nějakou záludnost, to by bylo aby mu někdo ten titul nevzal :D . Třeba budeme mít letos královnu a ne krále - kdo ví?
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Beru na vědomí, minimálně jeden z nás dorazí, ale doufám, že zvládnem dojet všichni :-)
белка
"hydroveverka"
Radek

Nový příspěvek od Radek »

Nazdárek tady zase jednou Radek jestli vás opravdu zajímá co mi nejde tak to je přece jasné mezi takovou skvělou partou (nechlastat.)
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Takže symboly říše zla by už byly, ještě chybí hákový kříž a uniforma SS a je to kompletní...Natáčí se tam nějaký film?
Michal

Nový příspěvek od Michal »

serpico-3 píše:Takže symboly říše zla by už byly, ještě chybí hákový kříž a uniforma SS a je to kompletní...Natáčí se tam nějaký film?
Pokud se v Německé válečné uniformě a s dobovými symboly cítíte dobře, tak v nich klidně přijeďte. My jsme tolerantní lidé, nevadí nám to a nebudeme mít na vás hloupé řeči ať to na sobě budete mít z recese jako zdejší nebo ať to třeba budete myslet vážně.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Já nepoužívám cizí symboly, a hlavně ne ty, které s sebou nesou potoky krve. Už jen z toho důvody, že mám ůctu k obětem těchto režimů..Ani bych si nikdy nevzal vyznamenání , např. železný kříž apod. s ůcty k tomu, že dotyčný jej dostal v boji a ne v kanceláři nebo v koncentráku. Samozřejmě jiná věc je nějaká akce military klubů k výročí nějaké bitvy nebo za ůčelem filmování..Co se týče dobových strojů a jejich uniforem, mám zato, že postačí gymnasťorka a uniforma řadového vojína, popřípadě uniforma vojáka Wehrmachtu, neboť tito museli rukovat a nikdo se jich neptal. I já jsem musel rukovat a dělal jsem vše proto, abych zůstal vojínem..Je třeba brát ohled na ostatní občany a jejich válečné reminiscence. Pamatuji když při cvičení "Vltava" , kdy si spřátelené armády rekognostikovali terén pro budoucí okupaci naší země byl napaden příslušník armády NDR okolojdoucí babičkou, která křičela "ty hajzle zabil jsi mi syna", protože jeho uniforma byla téměř totožná jako uniforma Wehrmachtu...O symbolech LM A SNB ani nemluvě.. Mě osobně se otevírá kudla v kapse a potkat někoho takového, bude mi líto, že nemám na sajdě provozuschopný kulomet..Hezký den..
Peterson

Nový příspěvek od Peterson »

Svastiku nikdo z nás nenosí, ale proč většině nevadí rudá pěticípá hvězda?
Zákon č. 40 staví (a velice správně) činy obou zvěrstev na stejnou úroveň.

Jirko, promiň za zaplevelení vlákna. Tohle výživné téma by chtělo vlastní vlákno...
Jinak termín mám v kalendáři a rád zas přijedu.

---------------------------------------------------------------------------------
Zákon č. 40/2009 Sb.
Hlava XIII: Trestné činy proti lidskosti, proti míru a válečné trestné činy
Díl 1: Trestné činy proti lidskosti

§ 405
Popírání, zpochybňování, schvalování
a ospravedlňování genocidia
Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo
se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné
genocidium nebo jiné zločiny nacistů a komunistů proti
lidskosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců
až tři léta.
---------------------------------------------------------------------------------
Jirka-MT9

Trochu mne mrzí, že se tu rozhořela tak bouřlivá diskuze na toto téma. Původně jsem se k tomuto tématu nechtěl vůbec rozepisovat. Můj osobní postoj velice přesně vyjádřil Michal ve svém příspěvku - neformuloval bych ho přesněji. Kdo ví, kam se posune svět za dalších 50 let a jak bude potom historie hodnotit dnešek. Dnes nikomu nevadí, že jsme mlčky schválili bombardování Jugoslávie a jiné akce našich mocností ve kterých umírali nevinní lidé? Nikdo nechce ospravedňovat jakékoli zločiny (a že jich v historii bylo požehnaně). Osobně vozím na sajdě vlajku a rudou hvězdu z recese a myslím si že to k těmto strojům patří a rozumný člověk si to dokáže přebrat. Vím že mezi dobrými kamarády jezdícími na srazy jsou i tací, kteří opravdu trpěli a poznali na vlastní kůži tehdejší perzekuci, ale nikdy jsem od nich nezaslechl sebemenší náznak nesnášenlivosti či pohoršení ačkoli od nich bych to bral. Prosím buďme také tolerantní ke svému okolí a zbytečně se zde nehádejme. Nikdo nemá patent na rozum a nejlepší to bude prodiskutovat po pátém pivu na nějakém srazu osobně. :D
Kdo chce ať dorazí. Vítán je každý bez ohledu na jeho vyznání, náboženství, politické přesvědčení, sexuální orientaci a já nevím co ještě. Jen si prosím vezměte trochu zdravého selského rozumu a chuť se bavit.
Dněprák

Nový příspěvek od Dněprák »

JIrko, vůbec to neřeš.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Ac nerad, tak musim souhlasit se serpicem. Muj Dnepr byl polepenej hvezdama a prvni co bylo kdyz jsem ho privez bylo ze jsem je sundal. Neprijde mi to vhodny ani jako recese, z ucty k obetem rezimu kterej ty symboly pouzival. Vas kladnej vztah k tyhle symbolice me dost zarazi. Ale to je kazdyho osobni vec.
Zas na druhou stranu, v garazi mam ceskou a sovetskou vlajecku, tak jak se vyvesovaly na 1.maje. Nostalgie. Ale vyvesit je zvenci bych se stydel.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Pod to bych se taky podepsal. Mírně řečeno si ťukám na čelo, když vidím tu ruskou a komunistickou propagandu na každém srazu sovětských sidecarů. Tohle může vozit a vyvěšovat jen historický ignorant. Zajímavé, že z recese nikdo nevozí hákový kříž a že majitelé BMW tuto potřebu nemají. Ten hákový kříž by si ani tady nikdo nedovolil v jakékoli formě, protože by měl opletačky a je smutné, že po neokomunismu se nešlape úplně stejně. V Německu nekoupíte ani plastikové modely s kompletními dekály a tady se srpy a kladiva prodávájí jako doplňky v e-shopu a všichni to považují za velkou recesi.
Samozřejmě záleží na každém, co si na stroj nalepí či nastříká, ale komunismus a nacismus jedno jest.
Kodeta na vás.

http://www.youtube.com/watch?v=bZ54Xf73QOc

A to prosím jezdím v ruské druhoválečné uniformě.

Omlouvám se za OT, to je opravdu na separátní vlákno, možná by stálo za to to rozdělit.
Don't give in without the fight!
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Hosi ,kaslete na to !
Tohle je opravdu citlive tema a jen by jsme se tady pohadali a pritom nic nevyresili.
Muj nazor je ,ze at si kazdy dela a ma na motorce co chce . Je to prece jen jeho vec a nemuzeme ho za to odsuzovat.
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

ze vas to bavi
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá