eMka_hlavy

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Jura_eMka

eMka_hlavy

Nový příspěvek od Jura_eMka »

Zdravstvujtě, mám dotaz: mám tyto hlavy - páry - jsou oboje Mkové? a které mám raději dát na svoji irbitskou s kolama kopretiny
Přílohy
hlavy.JPG
hlavy.JPG (43.53 KiB) Zobrazeno 6818 x
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
Jirka-hk

Re: eMka_hlavy

Nový příspěvek od Jirka-hk »

ahoj...
Hlavy jsou oboje M-kové. Ty hladké (řiká se jim zimní???), jsem viděl až na modernizovaných M-kách-cca po roce 52"
Ale ve tvém případě je to jen na tobě, které si tam dáš. a jestli to chceš mít zajímavý, tak dej z každý strany jinou a schválně, jestli si toho někdo všimne... .:
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Já myslím, že ta vlevo už je káčková. No kdybys tam chtěl dát ty hladké a těch žebrovaných se zbavit, tak mi dej vědět. Měl bych zájem. Případně bych je vyměnil za káčkové. Mám doma dva emkové motory, ale správné hlavy jsou jen na jednom.
Don't give in without the fight!
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

Těm hladkým se říká "želvy" taktéž se používá označení "Zimní". Byly na prvních káčkách ale i na posledních emkách. Jestli máš kopretiny a rok výroby někdy v druhé půlce padesátých let, tak bych se je tam nebál strčit ;-)
Ale určitě bych nešel do toho dát na každou stranu jinou, to by pak bylo jak se říká: "Každý pes, jiná ves"
Ale jsem si jistý, že si Jirka-hk dělal jen legraci :-)
M-72
Jirka-hk

Nový příspěvek od Jirka-hk »

opravdu jsem si dělal legraci :lol:
...Ale na funkci by to nemělo vliv...
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

ta napravo bude asi lepe odvadět teplo takže ...
Honda Wanderer

Ta napravo bude líp odvádět teplo, protože je na levej válec. Ten se vždycky míň hřeje. :) Já myslím, že těch pár cm čtverečních nehraje roli, jak se to rozpálí, bude to hicovat všechno stejně. :D
Jura_eMka

Nový příspěvek od Jura_eMka »

díky za rady, asi tam dám ty žebrované, dnes jsem konečně po těch mrazech kouknul do dílny, že bych zase pokračoval na Mce. Dílnu zatím nemám vytápěnou a když vercajk přimrzá k rukám, tak nic moc.
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
Honda Wanderer

Jo to znám, jsem na tom stejně. Na dvě hodiny do garáže a pak domů se ohřát. Je potřeba to doplńovat nějakým tekutým vytápěním. :D
Benďa

Nový příspěvek od Benďa »

WP_000460.jpg
WP_000460.jpg (6.59 KiB) Zobrazeno 6051 x
Zdravím pánové. Potřeboval bych poradit s opravou hlavy. Už se blížím k vítěznému konci ohledně g.o. motoru na svém káčku a tak už mi pomalu ale jistě docházejí finance. Proto bych se potřeboval zeptat, jdou nějakým způsobem opravit takto poškozené hlavy abych nemusel kupovat druhé? Myslím tím to vyvařit a pak zabrousit a vyleštit? Je to hliník nebo nějaká ďábelská slitina? Je mi jasné že to nebude mít podstatný vliv na provoz potažmo chlazení ale chci aby ta práce nějak vypadala. Je to samozřejmě káčková hlava ale nechtěl jsem zakládat další vlákno, díky za pochopení ;-)
M72 1952
K-750 1959
Honda Wanderer

Já si tam nechal vyvařit chybějící část z jakéhosi duralu. Navařit to šlo, byť dural byl o něco měkčí, šlo to výborně vybrousit do původního tvaru.
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Tyhle hlavy měla emka? A v kterém roce, jestli to jde vůbec zjistit. Překvapuje mne, co všechno se na trhu nazývá emka..Kdysi jsem schovával zničené , okousané hlavy a vyřezával z nich vhodné komponenty, které se vsadily do jiné , zavařily a hlava byla jako nová. Ale dnes je již i okousaná hlava vzácnost.. ;)
Benďa

Nový příspěvek od Benďa »

Honda Wanderer: Díky, tohle jsem potřeboval vědět.
serpico-3: Vždyť tam píšu že se jedná o káčkové hlavy ;-) Bohužel nemám staré hlavy ze kterých bych to vykanibalizoval tak budu muset zabojovat jinak.
M72 1952
K-750 1959
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Benďo , ano já to četl, ale také to, že je měly i emky a to mě zarazilo. A mimochodem každé žebro je dobré a patrně ty hlavy byly určené do severských oblastí SSSR.. ;)
Odpovědět