Auto

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
veverka

Auto

Nový příspěvek od veverka »

Tip na nástupce Urala, až nebudem zvládat sajdy v těžkých terénech :mrgreen:
http://auto.idnes.cz/petrovic-terenni-a ... aktual_ada

A umí i plavat 8-)
белка
"hydroveverka"
serpico-3

Re: Auto

Nový příspěvek od serpico-3 »

Vypadá to bezvadně a je vidět, že soukromníci konečně rozjedou potenciál, který v Rusku tříme.. ;)
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

veverka hleda nove vozidlo do prahy :)
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

To by bylo super vyprošťovací a doprovodné vozidlo na srazy Dněprů.
veverka

Do Prahy snad ani ne. Ale pro některé řidiče sajdkár, zejména nadšené plavce a potápěče, by to bylo ideální vozidlo :D
белка
"hydroveverka"
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

To je moc pěkný vozidlo. Před nedávnem jsem zaregistroval také jednoho Lunochoda-Made in Romania. Tamní firma GHE-O Motors si trochu vytunila Hummer H1.

http://auta.jenpromuze.cz/video/5201-be ... e-monstrum

Když už jsme ale u těch ruských aut, tak já jsem zjistil, že mé příští auto asi bude muset být z Ruska, bo nikdo jinej už nevyrábí to co bych chtěl, a sice dodávku 4X4, myslím opravového offroada, ne třeba Transportéra. Takže nejspíš nezbyde nic jiného, než si pořídit GAZ Sobol, ten dokonale vyhovuje mým představám o ideálním autě.

http://www.madeinrussia.cz/sobol-4x4-van-125/

http://www.madeinrussia.cz/gallery-gaz/ ... ecial-399/
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Vypadá to dobře a používají polské motory Andoria /vývoj původní licence Leyland/, které používá i Lublin , montuje se například i do ARA a je chválen za trvanlivost a vyváženost ... ;)
veverka

Sobol taky nevypada spatne. Ja bych si chtela jednou poridit dodavku 4x4 a postavit z toho takovej poloobytnak. Myslela jsem, ze jedina takova dodavka je Gazella, je i dost velka, ale taky dost draha. Tohle by mozna bylo cenove dostupnejsi a rozmery by taky stacily :-)
белка
"hydroveverka"
Lasky

To máme Veverko stejnej cíl. Přesně o to mi jde. Nepotřebuju klasickej obytňák s moderním vybavením. Tak rozmazlenej nejsem a hlavně to stojí peněz jako želez. A když se náhodou objeví něco podobného ve verzi 4X4, tak je cena astronomická.
Mě stačí obyčejná dodávka, z který vyndám nepotřebný sedačky a trochu si je přeskládám, udělám stolek a pár postelí. Už nad tím bádám dlouho.
Tebou zmíněná Gazela je taky výborná, ale mám pocit, že ve prospěch velikosti bude v terénu mnohem neohrabanější než Sobol. Otázka je kam se může vyšplhat cena. Ojetého jsem ho nikde nikdy neviděl a prodejcem uváděná "cena základního modelu" pravděpodobně hodně naroste. Odhadoval bych, že to bude cena za třímístné šasi s benzínovým motorem a pohonem 4X2. Zatím jsem se u prodejce na přesnou cenu neptal, páč bude ještě pár let trvat, než budu měnit auto. Zatím mi musí můj Rumun ještě pár let posloužit.

Další auto o kterým uvažuju je UAZ452, jak jsem zjistil, tak se pořád vyrábí a dováží ho k nám také ta firma Made in Russia. Zatím jsem se nedokopal k tomu abych jim napsal co stojí nové. Ojetých jich také moc není a když, tak od armády a bez papírů. Jako terénní auto je vynikající. Známe z vojny co dokáže projet. Veverka na vojně nejspíš nebyla, tak doplním, že to je ta vojenská sanitka.
Jedinou vadou na něm bude asi spotřeba kolem 20ti litrů, ale to by se dalo vyřešit přestavbou na plyn.
Lasky

Mám pak ještě připravené nějaké sociální varianty, pro případ, že nebudu mít dost peněz na dodávku. Teď jezdíme kempovat s Dacií Logan Kombi a taky to tak nějak stačí. Není to sice ono, ale dá se. Sociální varianta karavanu,je vlek s plachtou a v něm matrace a stolek. Pokud bych tedy neměl dost peněz na dodávku, tak možná postačí Lada Niva a za ní kára s plachtou, popř. stan na střechu.
veverka

Tak na týdenní kempování na Slovensku, včetně offroadů, nám stačil Wartburg kombík. Akorát to auto trošku trpělo a museli ho opravovat a jednou jsme kvůli závadě vytuhli přes noc v bouřce v horách a celou noc se klepali, že bude cesta zpět ráno neprůjezdná :-D
Kdybych se jednou zmohla na cestování s dětma, tak bych ani nepotřebovala dovnitř vysloveně obytnou vestavbu se stolkem, stačily lehátka místo jedné řady sedaček a na cestu aby se tam vešly takové krámy jako kola, eventuelně nafukovací člun a podobně. Akorát nejsem tak docela technicky zdatná, takže bych na to potřebovala auto novější a spolehlivější, které pokud možno nežere i trávu kolem silnice. O Nivě taky uvažuju, ale vlek tahat nechci a v tom autě moc prostoru není. A starší Nivy jsou taky poruchové a žerou.
белка
"hydroveverka"
Benďa

Nový příspěvek od Benďa »

http://www.youtube.com/watch?v=4kCADdrzXdM
Výkon asi dostačující, lehký a plněpohonný a navíc docela jednoduše demontovatelný :-) Obal součástí stavebnice :-)
M72 1952
K-750 1959
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Benďa píše:http://www.youtube.com/watch?v=4kCADdrzXdM
Výkon asi dostačující, lehký a plněpohonný a navíc docela jednoduše demontovatelný :-) Obal součástí stavebnice :-)
To je Rokon. U nás to má jeden člověk v Čechách a jeden na Moravě. Svezl jsem se jen na starší verzi. Jede to dost svérázně. V terénu je to na plazivou rychlost dobrý, na cestě je to pekelný. Má to 3 kvalty, které jdou řadit jen když to stojí a ten nejrychlejsí má asi takový převod jako jednička na normálních motorkách. Nevím, jak je udělaná ta novější verze, co nemá motor z motorové pily, ale bude to dost podobné. Na řádění výborný, ale dojet někam po ose je dost těžko představitelný. Díly na to se v Evropě sehnat nedají.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Lasky

Já osobně vidím potřebnost dodávky právě díky dětem. Člověk se nemusí otravovat se stavěním a balením stanu. Když je hezky, tak je to jedno, ale všichni víme jak nepříjemný je balit promočenej stan a večer do toho hnoje znova lézt. Dospělej se s těmahle věcma vypořádá, koneckonců jde o dobrodružství, ale promočený a nachlazený dítě může znamenat hodně velký starosti pro všechny. Zažil jsem něco podobnýho loni, naštěstí už nedaleko domova, takže jsme to ustáli. Proto jsem se rozhodl, že s sebou radši budu tahat vlek. Teď je to samozřejmě otrava, páč Rumun jednak neoplývá silným motorem a navíc se snadno zahrabe. Na videu dole je ale vidět, že to nemusí být problém, naopak se z toho může stát velká zábava, když je to tažený pořádným autem.
Je tu ale další problém, kterej mám na vlastní kůži vyzkoušenej. "Tatííí, já se nudím. Tatííí kdy ž tam budém". Když se jezdí na krátký výlety po okolí, tak je to jedno. Když se ale jede někam daleko, tak to někdy na zbláznění, když mají být děti mnoho hodin zapnutý v sedačkách. Když se ale jede v dodávce, kde si můžou hrát, nebo si lehnout atd., tak je po problému.Můj 5ti letý syn už se mnou několikrát objel Evropu dokola a projel se mnou v kamionu většinu evropských zemí. Tam má prostoru dostatek, takže mu vůbec nevadí, že jedem 10hod. Když jedem někam osobákem, tak se s nima nedá vydržet po 50ti km.
To je hlavní důvod proč bych tolik chtěl tu dodávku. Kdybych jezdil sám, tak tak ve mně zvítězí Skrblík a pořídil bych jen nějakej malej offroad se stanem na střechu. Jenže s dětma člověk potřebuje neskutečný množství krámů. Sám, nebo dva dospělí nemusí řešit skoro nic.

http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJXeO ... ture=share
Lasky

Jinak ještě další výborná off dodávka je Mitsubishi L300, jenže je to také těžko k sehnání v nějakým rozumným stavu. Už se delší dobu nedělá a verzí 4X4 moc nebylo. Mluvil jsem ale s chlapíkem co to má a byl naprosto nadšenej. Je to lehký a obratný. V terénu to pojezdí i Patrola. Ale... koukal jsem do inzerce a hledání dobrýho kusu je jako hledání jehly v kupce sena.
Naposledy upravil(a) Lasky dne 15 pro 2013, 22:04, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět