Antikorozní ochrana

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Peterson

Antikorozní ochrana

Nový příspěvek od Peterson »

Michal píše:750SV a 650OHV se v KMZ dělali souběžně minimálně 10 let.

Ohledně kvality Uralu - tu asi všichni známe. Tohle téma jsem nezakládal jako kritiku, ale jako konstatování faktu. Mnoho lidí včetně mě si po těch novinkách myslelo, že kuželová soukolí jsou opravdu od Herzogu. Někteří po rozlámání ruského soukolí pak marně sháněli to neexistující německé.
Ty povolující se nebo ustřižené šrouby ozubeného soukolí jsou u ročníků 2007 a částečně i 2008 taky poměrně rozšířené a kvůli devastujícímu dopadu stojí za preventivní rozborku rozvodovky, výměnu za pevnostní a podlepení závitu.

Na vlastní kvalitu Uralu si nestěžuji. Sice bych ocenil třeba to soukolí, na které bych se mohl 100% spolehnout, kvalitnější ložiska a hlavně povrchovou úpravu, jenže v Irbitu nemůžou dělat vše dokonalé, protože už by se dostali s cenou moc vysoko.
S tou neexistující antikorozní ochranou podezřívám rusy, že neznají sůl, že se v Rusku silnice nesolí. Se čtvrt století starou Hondou jsem najezdil spoustu km v zimě ve slaný břečce i sněhu a kromě odkrytých závitů mi tam nikdy nic nerezlo. A přitom je lak na mnoha místech narušen od četných jízd v terénu. Na Uralu se mi slaná vlhkost dostala mnohde pod neporušeně vypadající barvu, tam to kompled podrezlo a já pak odlupoval celé velké kusy laku. A to jsem mnoho zachránil tím, že jsem skoro celou motorku před zimou nastříkal voskem na podvozky aut (na Němcovo doporučení). Lak na sajdě a blatnících je snad nějaký smalt. Je hrozně křehký a nepružný, snadno se rozbije a odloupne. Na druhou stranu se to ale dá brát jako pozitivum - lak sice moc nevydrží, ale o to dřív si to člověk může dát do takové barvy, jaká se mu líbí :-)
Taky jsem Urala před zimou nastříkal voskem na dutiny. Komplet. Včetně motoru. Použil jsem vosk od Soudalu. V technickým listě se píše, že po zaschnutí vytvoří nelepivou, průhlednou vrstvu. Vrstva je sice průhledná, ale lepí docela dost. Výsledkem je zablitá motorka, protože prach a bahno se na motocykl nalepí a nejde umýt.

Nemáš náhodou zkušenost, jestli tyhle konzervační vosky nejdou nečím umýt?
Vyzkoušel jsem tech. benzín, líh, 6006, aceton. Výsledek se nedostavil.

Kdyby se ten vosk choval, jak deklaroval výrobce a nelepil, tak to neřeším a nechám to na motocyklu, ale tohle je fakt na prd.

Specifikace výrobce:
Účinná ochrana dutin karoserií, motorových prostor, spodních dutin, podběhů, kufrů a ložných prostor, atd. Vysoce kvalitní antikorozní nátěr na bázi čistého vosku poskytuje antikorozní ochranu kovových součástí. Vytváří silnovrstvý průhledný nelepivý pružný voskový film se silnými penetračními a vodoodpudivými vlastnostmi. Je nestékavý v silných vrstvách. Nepodléhá výkyvům teploty, odolný extrémním teplotám. Dodáváno v balení pro aplikaci speciální pistolí UBS, nebo štětcem.
Wan-Chuan

Re: Kuželové soukolí Herzog - je to fáma

Nový příspěvek od Wan-Chuan »

Pokud je v tom vosk zkusil bych něco takovéhleho

http://www.autokosmetika-sonax.cz/eshop ... -2290.html
http://www.vybaveniprouklid.cz/aquagen- ... a/d-70289/

A pak už jen Pokus/omyl strejda GOOGLE a vše co má manželka schované na úklid. Tam ale doporučuji, aby o tom pokud možno nevěděla !! Bejvaj na to háklivé....

Podobnou nepříjemnost řešilo GM po znovuuvedení značky Daewoo. Nové vozy byly konzervované v "...údajně..." vodou ředitelném/ekologicky šetrném/ snadno odstranitelném "SAJRAJTU" v každém voze dokonce 1l balení přípravku na odstranění. Ten pochopitelně nefungoval. A ten neřád na těch autech to naopak odpuzoval jak mastnota vodu. A dolů to také nešlo zhola ničím.... Odolávalo to i velice silným čističům bloků motorů... Hnusná skoro tuhá hmota co strašně lepila.
Nakonec se to podařilo odstranit jen Teplem. Na Myčce se prostě zatopilo co to dalo. A Wapka se pustila na horkou vodu. Pod tou se to "...rozehřálo..." A odpadlo to.

Práce pro vrahy!!!!
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Peterson píše: Taky jsem Urala před zimou nastříkal voskem na dutiny. Komplet. Včetně motoru. Použil jsem vosk od Soudalu. V technickým listě se píše, že po zaschnutí vytvoří nelepivou, průhlednou vrstvu. Vrstva je sice průhledná, ale lepí docela dost. Výsledkem je zablitá motorka, protože prach a bahno se na motocykl nalepí a nejde umýt.

Nemáš náhodou zkušenost, jestli tyhle konzervační vosky nejdou nečím umýt?
Vyzkoušel jsem tech. benzín, líh, 6006, aceton. Výsledek se nedostavil.

Kdyby se ten vosk choval, jak deklaroval výrobce a nelepil, tak to neřeším a nechám to na motocyklu, ale tohle je fakt na prd.

Specifikace výrobce:
Účinná ochrana dutin karoserií, motorových prostor, spodních dutin, podběhů, kufrů a ložných prostor, atd. Vysoce kvalitní antikorozní nátěr na bázi čistého vosku poskytuje antikorozní ochranu kovových součástí. Vytváří silnovrstvý průhledný nelepivý pružný voskový film se silnými penetračními a vodoodpudivými vlastnostmi. Je nestékavý v silných vrstvách. Nepodléhá výkyvům teploty, odolný extrémním teplotám. Dodáváno v balení pro aplikaci speciální pistolí UBS, nebo štětcem.
Já jsem použil Motip Waxcoating. Žlutohnědá poloprůhledná hmota, vytváří to matný povrch. Na pohmat to sice nelepí, ale bahno z toho umýt taky nejde. Nicméně to jde snadno umýt benzínem a hadrem.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Peterson

Michal píše: Já jsem použil Motip Waxcoating. Žlutohnědá poloprůhledná hmota, vytváří to matný povrch. Na pohmat to sice nelepí, ale bahno z toho umýt taky nejde. Nicméně to jde snadno umýt benzínem a hadrem.
Benzinem a hadrem si ani neškrtnu. Výrobce doporučuje "White Spirit", což je prý téměř totožné s naším S6006, ale to fungovalo jen na vyčištění stříkací pistole. Po zaschnutí to už nefunguje. Budu muset zkoušet a hledat ...
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Nemohl by ten vosk reagovat s další vrstvou toho samého? Něktdy tyhle sajrajty reagují samy se sebou, pak by to teoreticky mohlo jít krátce po nasktříknutí setřít. Ale doporučuju zkusit na menším nenápadném kousku, aby se zbytečně nezvětšovala vrstva :-)
белка
"hydroveverka"
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

A co takhle ARVA?
info@autoskolavarchol.cz

Nový příspěvek od info@autoskolavarchol.cz »

Zašlou plachtu vším možným, jsem zkoušel vyčistit veškerými přístupnými prostředky a jediný chemický sajrajt, který to vyčistil byl toulen.
Peterson

info@autoskolavarchol.cz píše:Zašlou plachtu vším možným, jsem zkoušel vyčistit veškerými přístupnými prostředky a jediný chemický sajrajt, který to vyčistil byl toulen.
Toluen mi v obchodě neprodali, pač ho prý prodávají jen na živnosťák. Prý kvůli feťákům...
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

pak ale nastupuje otázka jak budou reagovat jednotlivý části motorky na nějaký agresivní čistící prostředky. třeba takovej čistič motorů umí udělat docela hezký mapy na bloku motoru :)
po dvou zimních sezonách (letošní třetí se snad za zimní nedá ani označit :) ) jsem se dopracoval k tomu, že radši špinavou, než čistou a rezavou. Každopádně jsem zvědav, jak se bude chovat ten černej nástřik podvozku a blatníků, jestli to ztvrdne a popraská, nebo si to udrží pružnost. pokud ztvrdne a popraská tak by to bylo pro rez snad ještě horší než ochrana žádná :)

a nějak se nám to původní téma zvrhlo :)

nevím jestli už z estranek jdou linkovat obrázky, ale zkusím - a doufám, že už jsem to tu někde nedával :)
kabelový svazek do blatníku jsem rozstřihnul a spojil konektorem - kabelový svazek se moc netvářil na to, že by chtěl ven (a hlavně pak dovnitř). s tím bitumenem jsem zatím spokojenej - ale bez pořádný dávky soli člověk zjistí prd..
Obrázek
Obrázek
Ural Ranger 2008, 22tis km
Michal

Re: Antikorozní ochrana

Vyzkoušel jsem moderátorskou funkci rozdělení témat a vydělil jsem velmi užitečnou diskuzi o antikorozní ochraně do odděleného tématu.

Peterson

Tak jsem našel věc, která krásně umyje ten vosk, do kterého jsem v zimě zabalil urala. Jako všechny geniální věci, je i tato jednoduchá: Natural 95.

Naturalem to jde krásně dolů, takže lze umýt přebytky vosku na místech, kde není žádoucí. Vosk samotný se zdá být na zimu perfektní, takže jsem snad našel dobrou antikorozní ochranu na zimu, kterou lze po zimě snadno umýt !!! ;)
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

já se rozhodnul že to tam nechám - ničemu to nevadí, jen ty karbecy nevypadají dvakrát vábně, na druhou stranu letos poprvý jsem neměl orezlou dosedací plochu víček karbeců ani přilepený membrány, takže s voskem jsem taky spokojen. a pořád lepí, tak snad si zachová i pružnost.

jak jsem byl po minulých dvou sezonách po každým jarním umytí zděšen, tak letos už to bylo ok. je teda fakt, že letos žádná extra zima nebyla = míň sněhu na silnicích = míň soli na silnicích
Ural Ranger 2008, 22tis km
Michal

Oživuji staré téma.
Motip Waxcoating Transparent se mi velmi osvědčil, ale letos ho nemůžu vůbec nikde sehnat.
Má někdo osvědčenou náhradu - transparentní vosk ve spreji, nebo něco podobného mechanicky a chemicky odolného, bezbarvého a snadno odstranitelného benzínem nebo rozpouštědlem?
Koukal jsem na zmíněný Soundal vosk, ale ten není ve spreji a UBS pistoli (alias sračkomet) se mi nikdy nepodařilo přinutit stříkat jemným rozstřikem tenkou vrstvu. Ta buďto chrlí velké kapky nebo nestříká vůbec.

KARBOUS
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od KARBOUS »

Ahoj od MOTIPU bereme přes našeho dodavatele technické spreje, můžu ověřit dostupnost a případně objednat.
http://www.motipdupli.cz/dep/299-voskovy-nastrik/
Michal

KARBOUS píše:Ahoj od MOTIPU bereme přes našeho dodavatele technické spreje, můžu ověřit dostupnost a případně objednat.
http://www.motipdupli.cz/dep/299-voskovy-nastrik/
Tři kusy spreje bych si vzal, mám spotřebu tak jeden před každou zimou.

Odpovědět