Ural na 15" kolech ?

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Viki

Ural na 15" kolech ?

Nový příspěvek od Viki »

Zdar
Našel jsem v Německu Urala Turist 750, rv 2002 ale je na 15ti palcových kolech, všude jsem viděl na Uralech kola 19 palců ? Tož netuším jestli je to nějaká překopávka nebo se to tam montuje normálně ?
Lasky

Re: Ural na 15" kolech ?

Nový příspěvek od Lasky »

To je určitě přestavěný. Uraly měly vždy co já vím jen 18", nebo 19" kola.

15" kola se ale na sajdy používají docela hodně. A hlavně Němci. Jde o to, že na velké kolo nejde sehnat úzká automobilová pneumatika. Např v 17" lze sehnat min.šířku 195. O 18" ani nemluvím. A další věc je cena těchto gum.
A samozřejmě při silničním využití je lepší mít sajdu nízkou.

Proto se hojně používají kola ze Smarta 15"-155. Taková pneumatika stojí něco málo přes 1000kč a najede min 20tis.km, možná víc. A na sajdu při silničním použití není třeba mít kulatý motorkový profil, naopak kolo z auta je určitě lepší.
Viki

Nový příspěvek od Viki »

Jo dík za odpověď. Pak jde o to aby to bylo zapsaný v papírech jinak bude při technické problém ..
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

A máš na toho Urala nějakej odkaz? Docela bych to chtěl vidět, ale vlastnit zřejmě ne. K Uralu mi to nějak nesedí.

Pokud bys to chtěl koupit a nebylo by to zapsaný, tak je ještě možnost kontaktovat P.Kučeru a zeptat se ho zda by to bylo možné nějak zlegalizovat. Co by Ti na to odpověděl, ale netuším.
Odpovědět