Zdravím,
renovuju Káčko s motorem 750SV a postupně se dostávám i k motoru. Po vyndání ventilů jsem zjistil jak jsou pod pružinama těsnění a na něm mají být kovové podložky. Tak v jednom válci tyto kovové podložky nebyly vůbec a ve druhém byla každá jiná . A tak bych chtěl někoho požádat, kdo má tenhle motor (nejlépe rozhozený) o oměření těhle podložek. Ty těsnící podložky mám.
Děkuji
Vycházím-li z toho, že Káčko a Emka má stejné válce, tak se obávám, že to nějakými obyč podložkami nenahradíš. Pokud si dobře vzpomínám, mělo to nějaké osazení k vymezení polohy ve válci.
Řekněme že jsem použil obecnější výraz. Stejně jsem počítal že se to bude soustružit a tak jestli to má osazení či ne už není rozhodující faktor při výrobě. Tak jestli mě můžete někdo udělat náčrtek s kótama budu vděčný.
No já bych to musel vykuchat, takže s výkresem asi nepomůžu. Vzhledem k tomu, že pár mi taky chybí, tak bych výkres taky bral. Ale až to budeš vyrábět, myslím, že to bude nějaký kvalitnější materiál než běžná 11 500/11 600. Odhaduju to na tř. 12
Tak až budu mít výkres tak mám nechat udělat o dva víc? Co se týče materiálu tak si nechám poradit. Jsem elektrikář a v číslech ocelí se nevyznám. Mám přístup k nějaké chromové oceli. Číslo teď z hlavy nedám, ale je tam 18% chromu. Je to prý nějaká houževnatější ocel.
Jak už napsal Wanderer, 11 600 by měla v pohodě stačit, ještě kdyby se nechala zušlechtit na střední mez.... 18% chromu nikomu nic neřekne. Ale počítej s tím, že náklady na materiál budou to nejmenší. 1kg oceli jakosti 11 600 - 12 050 stojí cca 30-40kč, takže toto řešit nemusíš.
Cenu materiálu neřeším vůbec ani jeho množství. Řeším výkres A číslo té chrom oceli ještě zjistím ať strojaři posoudí vhodnost jejího použití. Jinak ani s jiné ocele není problém. A už vím i číslo je to 1.2316, nebo 1.2787 (mám přístup k oběma) a je zpevněná na 850-950MPa. Mě to ale nic neříká Ostatní posuďte.
Tak pokud by byl zájem o více kusů tak není problém. To se pak hlaste kdo by měl zájem, ALE potřebuju ten výkres!
A peněz sice není nikdy dost, ale na tomhle stejně nezbohatnu tak snad asi jen za poštovné a dobrý pocit že jsem někomu pomohl.