Dnepri alternator

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Dnepri alternator

Nový příspěvek od Davy »

Cestou na chalupu mi umrel altik. Prerusenej rotor, klasika. Nastesti baterka z auta v kufru sajdy zachranila situaci :) Este na chalupe jsem ho vyndal a domu jsem jel bez nej. Zjistil jsem zajimave veci.
Ten klinek co drzi ozubeny kolo na hrideli altiku je podle me zoufale poddimenzovanej. Mam dva alternatory, na obou je to vycvachtany. Tam by mel bejt kuzel a nebo klasicky dlouhy pero. Taky se vam to tak vakla? Zjistil jsem ze to dela takovej protivnej jakoby rezonujici drncivej zvuk pri urcitejch otackach. (Resp. ten zvuk zmizel kdyz jsem altik sundal) Moc nevim co s tim, hridel je z blata, kolo taky, drazky jsou vycvachtany... Leda udelat tlustsi ten klinek a zas to chvili da pokoj, ale pak uz to bude na odpis. Nejakej napad?
Bez altiku je v nekolika pasmech otacek dost hlucnej rozvod. Asi vule mezi kolem na hrideli a na vacce a rozkmitava se to. Tika to hur jak Felicie :)
Nemate nekdo tip na firmu kde by mi premotali ten rotor? Moch bych koupit novej, ale obavam se ze to bude z blata do louze, zas se casem preklepe.
Jeden altik mam s plastovou vrtulkou a monoblokovym usmernovacem, druhej ma kovovou a jednotlivy diody. Nevite nekdo kterej je starsi?
Sorry za cestinu, wokna dnes zas nemaj naladu na hacky a carky a ponevadz je to pracovni pocitadlo, tak se mi to nechce resit.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Jirka-MT9

Re: Dnepri alternator

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Předělej to na alternátor ze Suzuki Swift. Na vrakovištích se dají občas sehnat a budeš mít po problémech. Cenově se vejdeš na zlomek hodnoty převinutí a navíc získáš bonus v podobě velké výkonové rezervy.
Jinak ten s tou kovovou vrtulkou je podle mne starší model.
da'Weed

Nový příspěvek od da'Weed »

Souhlasím s Jirkou, taky jsem to předělal a je po problémech. Kdybys ale chtěl tak dobré recenze mám na: http://www.previjeni-regulatory.cz/alternatory/ byl jsem s nimi v kontaktu a myslím, že to nacenil na 1500 Kč pokud si dobře pamatuju. Altíky jsem měl 2, rotory 3, všechno se uklepalo a stálo mě to blbce dost peněz než jsem se pustil do toho předělání, který se vším všady vyšlo asi na 1800 peněz.
Dněpr MT 11
Soptík

Nový příspěvek od Soptík »

Davy: kdy by jsi chtěl tak tu jeden mám ve fázi rozpracovanosti před dokončením. S vnitřní hardy spojkou a předním dvouřadým ložiskem. Více info asi i s foto přes SZ a e-mail.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Uz me to vcera "vysvetlil" Mira, budu mit japonskej od nej, z nejaky mazdy, nebo z ceho. Dik za odpovedi.
Asi by se musela udelat komplet nova hridel, to nema smysl. Holt bude o jeden napis "sdelano v SSSR" na motorce min.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Odpovědět