Nejde do otaček

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Dneprstein

Re: Nejde do otaček

Nový příspěvek od Dneprstein »

Hlavně si pak zkontroluj, jak zalakovaný je vinutí. Když by se ti to zdálo málo, tak i radši mázni silikon mezi klec a vinutí. Mě se "zbrusu nový" altík po 1000 km rozmotal. Vlastně všechny altíky mi umřely vždycky při nějakém dálkovém přesunu, kdy jsme jeli tak 80 - 90 (to už má altík celkem točky)... A zkontroluj ozubené kolečko, pokud nebude na hřídeli "na fest" tak ho radši přilep lepidlem na ložiska. Každopádně ho pořádně dotáhni a zajisti matku jak nejvíc to půjde. Nebyl bys první, komu by spadla do rozvodů... A zalep i šroubek u vrtulky chlazení. Taky bys nebyl první komu by vymlátila diody... A samozřejmě pečlivě nastav vůli. I když to se lehce řekne s těmi šišatými koly...
da'Weed

Nový příspěvek od da'Weed »

wow..děkuji za rady, nakonec kupuju celej altík, protože rotory asi došly..:D No jak příjde, tak ho asi rozhodim a udělám to co tu píšeš..pro jistotu. O té vůli jsem četl víckrát, ale nikde jsem se nedočetl nějaké číslo nebo kde to měřit a jak. Já jsem to tam měl nasazený, tak že vrtulka měla vůli tak 1mm když jsem s ním zkoušel točit a šlo nastavit i míň.
Dněpr MT 11
Soptík

Nový příspěvek od Soptík »

Jen takovej dotaz,
kdyby jsi nevěděl co s tím vrakem toho altíku tak bych měl zájem.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
da'Weed

No popravdě přemýšlím, že bych ho upravil a zkusil tam napojit altík ze swifta, ale pokud se na to vybodnu, tak ho klidně pošlu dál. Tak do měsíce, bych se ozval..
Dněpr MT 11
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Musíte používat originální příslušenství dodávané k motocyklu ;) .Od té doby co to používám nemám problémy s dobíjením :lol:
Nabíječka.jpg
Nabíječka.jpg (32.94 KiB) Zobrazeno 6039 x
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
da'Weed

to seženu a budu vozit sebou místo lékarničky..:-), velký to bude asi tak stjeně, ne? :-D
Dněpr MT 11
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Jo je to malé cca jak tak lékarníčka .......mám ji doma nejméně 30let ;) On ten proud z CCCP je totiž jinej než ten náš z ČEZu :lol:
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
da'Weed

Ještě k tomu stroboskopu.. Jak moc přesně tam soudruzi tu rysku vylisovali? Dá se tomu věřit na 100% ?
Dněpr MT 11
Dneprstein

Mělo by to sedět. Stejně jako ryska horní úvrati. Ale na 100% u Dněpra není nic... Jen připomínám, že je to ryska MAXIMÁLNÍHO předstihu. Pokud nastavuješ zapalko na stroboskopu, to jest při běhu na VOLNOBĚH, tak by to mělo pálit 10 - 15mm před horní úvratí (tam většinou ryska není a musíš si jí tam vyznačit)...
da'Weed

Děláte mě tu každým dnem chytřejšího..:-D Díky za odpověď..
Dněpr MT 11
da'Weed

Tak je tady! Ještě voní novotou..:-) nebo něčím takovým..:-D Děkuji mockrát fapekovi za vyřízení a vše okolo! Teď už jen vytunit jak psal dněprstein a vyzkoušet.. Ještě bych se ale chtěl zeptat jak je to s tou vůlí..jak a kde se měří a co je ideál..? Děkuji
Přílohy
27082013(006).jpg
Dněpr MT 11
Dneprstein

S vůlí je to složité. V nějakém originálním ruském manuálu bys možná našel přesně změřenou vůli mezi zuby ozubených kol. Jenže... jenže háček je v tom, že vačkové rozvodové kolo je v 99% případů křivé, takže vůle naměřená na jednom místě kola, nebude na druhém místě stejná. Druhá věc je, že ozubené kolo alternátoru málokdy rozměrově odpovídá výkresu (to se to už někde probíralo). V praxi se tedy postupuje tak, že alternátor nasadíš, otočíš s ním na doraz (na minimální vůli) a pak ho přitáhneš, ale tak, aby s ním šlo v excentru ještě pohnout. Sundáš zadní kryt, chytneš za vrtulku a zkusíš "vakl". Pokud bude cca 1mm na obvodu, tak nakopávačkou protočíš motor, aby se rozvodová kola natočila do jiné polohy a zase vyzkoušíš. A tak furt dokola... Jde o to, abys v žádném bodě neměl kola bez vůle. Čím menší vůli se ti povede nastavit, tím budou zuby míň slyšet. Ale nějaká vůle tam být MUSÍ, jinak ohneš hřídel altíku...
da'Weed

jasně..nelhali, když mě varovali, že strávím víc času v garáži než na silnici..:-) ale co bych pro ten požitek neudělal... DÍKY, zítra to snad vyladím i s tím předstihem...
Dněpr MT 11
Dneprstein

Ale kdepak. Když si s věcmi pohraješ, tak fungují. Co se neosvědčí, chce nahradit novým a časem ti zůstanou jen ty použitelné díly... A pochopitelně to chce s tím zacházet s citem a netýrat to víc, než je nezbytně nutné...
da'Weed

Jak to napsat bez vulgarit?! Tak sem to rozpohyboval...dobíjí!..pecka. Předstih teda nebyl 100%, ale vyjel jsem.. nejdřív mi přišlo, že vynechává pravej válec.. po 10km, to začlo střílet do výfuku..pak víc..a při cestě zpět to skončilo úplně.. Teď už, ale fakt nevim co s tím kur*va je! Mohly se povolit nějak ventily nebo je v haji civka? jede to jen na volnoběh, po přidání se udusí...a jsem o5 na začátku..
PS: hejbání s přdstihem na funkci nemá vliv..

Heslo dne: Chceš se bavit jako sviňa, kup mašinu ukrajina!
Dněpr MT 11
Odpovědět