Jakou motorku doporučí odborníci?
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Re: Jakou motorku doporučí odborníci?
Ale já to doladím,slibuju..... 
Aby jste si nemysleli že jsem snad usnul nebo co.....Napřed jsem z Fapekem zajel na výlet do polska a dovezl jsem kopu krámů jako blatníky,kola,převodovku atd atd......za druhé jsem koupil ještě jednu sajdu i rámem(lepší jak ta moje).....Pak jsem celou motorku rozebral a už je u karosáře -lakýrníka........včera došel přes Fapeka první balík z polska z hromadou nových věcí....
Druhý známý už mi volal že má pro mě další a další balíky z ND na motorku z polska......
V neděli jak to přiveze,tak to dám všechno na hromadu a doobjednám zbytek věcí.....teďkom řeším kulomet a nějaké pneu na mašinu
Fapekovi velký dík za rady a obětavou pomoc........
Druhý známý už mi volal že má pro mě další a další balíky z ND na motorku z polska......
V neděli jak to přiveze,tak to dám všechno na hromadu a doobjednám zbytek věcí.....teďkom řeším kulomet a nějaké pneu na mašinu
Fapekovi velký dík za rady a obětavou pomoc........
Však joo nemáš zač
,když můžu tak pomůžu a nejsi sám komu objednávám věci z Allegra
Víš přece, že já mám to velké motorkářšké srdce 
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Já nespím........
Všecko už mám doma,"jen " ji poskládat
Je to dvojí krása než koupit celou motorku. Když jsou díly vzájemně pasující je bezva z kopice rezavých , pobitých dílů stvořit fungující pěknou moto. Určitě větší než odjíždět s novým moderním strojem za prachy od babičky.. 
Já myslel , že jsi emigroval do Sovětského svazu , že tě nebylo tak dlouho slyšet
To abych už zase objednával kupu věci pro tebe
To abych už zase objednával kupu věci pro tebe
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
pěkný odstín barvy, copak je to zač, není to syntetika od Chorého? 
M-72
Přesně,to by mě nebavilo,koupit mašinu hotovou....mám to tak i z auty,koupím vranu,udělám a jezdím,nikdo mi ty pocity pak neveme.....
Fapeko,zatím klídek,mám všeho dost,až jak to budu kompletovat,tak pak......jinak už se v těch ND ztrácím,nevím už co jsem koupil a co ne....
No a barva.....je objednaná odsud
http://www.auradesign.eu/camo_p_ost.htm#3
Fapeko,zatím klídek,mám všeho dost,až jak to budu kompletovat,tak pak......jinak už se v těch ND ztrácím,nevím už co jsem koupil a co ne....
No a barva.....je objednaná odsud
http://www.auradesign.eu/camo_p_ost.htm#3
Hm a co říkáte na tyto gumy?Cena za 4 kusy 7700 s dopravou až domu pod nos.....
- Přílohy
-
- Kehje-BwO-oXyN6eSGaoHTALILnl1vHpXm9Z2jXVi2i7e9Oufr7_gDhvAvFE-w59YYcaCW8[1].jpg (34.2 KiB) Zobrazeno 9221 x
-
- lfFgSCOY0UCWuV_dRZxdbh2cfWp_mXFqEs0c-Bb3Av7spLHOy7GqUyX4L8KxBLvODBBH2vo[1].jpg (36.48 KiB) Zobrazeno 9221 x
Tuším že tyhle gumy nabízel v chotusicích nějakej polák. Chtěl 1500 za jednu včetně duše. Tudíž víc jak 6000 bych za čtyři nedal. Chtěl jsem si je vzít ale myslím že se rychle ztratijou, zvlášť na tvrdším podkladu.
MV650
K750
K750
Mám také polské gumy s hrubým vzorkem, vhodné tak do terénu /možná jsou to dokonce oni/, ale neodvážil jsem se je dát na kola motorky/mám ji jen na sajdě/, protože bych na mokrých kostkách asi štípal zadkem dráty..
Nadával jsem na ruské gumy při montáži, že jsou tak tvrdé, ale pak jsem pochopil jejich výhodu..Při úniku vzduchu se z nich nestane žvýkačka , člověk si nerozbije hned hubu, ale může ještě kousek dojet, popřípadě zastavit..Rozdíl jsem poznal, když mi namontovaná guma z ploché dráhy /je jich všude dost/náhle ušla a v mžiku z ní byl chuchvalec gumových cucků...Už nikdy ..
U polské nemám ještě zkušenost, ale na sajdě je to jedno...
Nadával jsem na ruské gumy při montáži, že jsou tak tvrdé, ale pak jsem pochopil jejich výhodu..Při úniku vzduchu se z nich nestane žvýkačka , člověk si nerozbije hned hubu, ale může ještě kousek dojet, popřípadě zastavit..Rozdíl jsem poznal, když mi namontovaná guma z ploché dráhy /je jich všude dost/náhle ušla a v mžiku z ní byl chuchvalec gumových cucků...Už nikdy ..
U polské nemám ještě zkušenost, ale na sajdě je to jedno...
zdravím, jsem tu nový a zatím se rozkoukávám. Asi nemá cenu zakládat nové vlákno a tak to zkusím tady.
Uvažuji o koupi moto před renovací. Nějaké zkušenosti s veterány mám.
Rád bych něco z 50tých nebo max ze začátku 60tých let. Jízda na silnici, klidně i solo motorku, civil.
Generální dotaz: Ural nebo Dněpr?
Jak jsem to tu i jinde pročítal, tak co do koncepce, materiálů (hlavně motor) a kvality vychází lépe Ural. Je to tak?
Na motorce udělám takřka vše, ale čemu nerozumím je motor a převodovka.
Co stojí (fakt přibližně) renovace motoru a převodovky, případně hotový motor s převodovkou (a nejlépe pak s nějakou zárukou)?
Velice děkuji za odpovědi.
Gaudeus
Rád bych něco z 50tých nebo max ze začátku 60tých let. Jízda na silnici, klidně i solo motorku, civil.
Jak jsem to tu i jinde pročítal, tak co do koncepce, materiálů (hlavně motor) a kvality vychází lépe Ural. Je to tak?
Co stojí (fakt přibližně) renovace motoru a převodovky, případně hotový motor s převodovkou (a nejlépe pak s nějakou zárukou)?
Gaudeus
- hipik634-750
co si ma soudruh predstavit pod: na motorce udelam vse krome motoru?gaudeus píše:zdravím, jsem tu nový a zatím se rozkoukávám. Asi nemá cenu zakládat nové vlákno a tak to zkusím tady.
Gaudeus
kdyz sezenes nekoho kdo je to schopnej udelat, tak treba za desitku se to udelat da. No a pak do toho nacpeš náky dily, vybrusy, loziska a vsechno co bude na p... treba klika, valce, vacka, prevody. dejme tomu 5 - 20 .
Zaruku na to dat nejde, protoze ty dily z ty doby jsou tak nanic, ze se drive nebo pozdeji neco pokazi
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
vysvětlím
nemám problém klempířinou, kolama, rovnáním rámu, lakýrnickými prácemi, elektroinstalací.
Ale motoru jsem nikdy nerozuměl
proto budu případně hledat pomoc jinde.
A odpověď? Ural nebo Dněpr?
Ale motoru jsem nikdy nerozuměl
A odpověď? Ural nebo Dněpr?
Pokud chceš něco z 50let tak připadá akorát emka IMZ Ural nebo první typy káček KMZ Dněpr.
Na motor ti nedá nikdo záruku ikdyž tam budeš mít všechno nové .
Já celý život dělám předválečné i poválečné motorky jawky a čízy,ale to co jsem viděl na ruské motorce tak to jsem neviděl nikde
Až začneš renovovat motorku tak pochopíš co ti tady píšeme ohledně te kvality a záruky.
Na motor ti nedá nikdo záruku ikdyž tam budeš mít všechno nové .
Já celý život dělám předválečné i poválečné motorky jawky a čízy,ale to co jsem viděl na ruské motorce tak to jsem neviděl nikde
Až začneš renovovat motorku tak pochopíš co ti tady píšeme ohledně te kvality a záruky.
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz