M-72

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Honda Wanderer

Re: M-72

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Jojo ještě plastové víčko nádrže, to jsem přehlíd, to taky patří na K-750. A pneu budou určitě Uralshina, taky je mám, ale žádná sláva to není.

Ta pixla patří na takovej držák. Mám na něj někde náčrt, obkresleno podle originálu namontovaného na sajdě známého. Drží to tam přichyceno koženým páskem, takže velice rychle lze vyndat kulomet a schránku a k případné palbě někde zalehnout. Známý má, ale tu pixlu ještě přichycenou jedním šroubkem, údajně mu to už jednou vypadlo. Pixlu mám, držák kulometu taky, na papírech k nákupu ostrého kulometu se pracuje, ale ještě jsem se nedostal k tomu, abych si ten držák vyrobil.
Don't give in without the fight!
stepky

Nový příspěvek od stepky »

Ahoj,

zeptam se co je špatnýho na pixle? Jak by měla vypadat?
Koukal jsem na http://www.goodkarmaproductions.com/HTML/tech.html
a tam je pixla stejná jako na fotkách (viz. příloha). Jen místo jednoho dlouhého pantu jsou tam dva menší.

Nebo se pletu?

Díky za radu, Stepky
Přílohy
Part V (D) Pannier and Toolbox Brackets.pdf
(861.5 KiB) Staženo 457 x
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
Patton469

Nový příspěvek od Patton469 »

Tak značku na gumách jsem nenašel, ale jsou to Made in Russia. Kdyby jsi sem dal ten tvůj náčrtek na držák kaslíku, vůbec bych se nezlobil. ;)
M-72
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Pneu budou Dněprošiny. Měl jsem je na Dněpru. Ale už se nějak nedaj sehnat...
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

stepky píše:zeptam se co je špatnýho na pixle? Jak by měla vypadat?
Špatně je na té pixle to, že tahle patří na německou válečnou motorku (jakoukoli, BMW, DKW, Zündapp), je to německý model, ale rozhodně nepatří na ruskou. Ať válečnou, či poválečnou. Tam má být prostě pixla ruská, jako příslušenství k ruskému kulometu. Ovšem pokud si to někdo dělá jako ruskou vojenskou motorku. Pokud ne, tak tam můžou být klidně třeba plastová zrcátka a pixla jakákoliv. Jak vypadá ruská jsem už dal na odkazu. Mám ji doma, když tak můžu nafotit detaily.
Don't give in without the fight!
Ivo

Nový příspěvek od Ivo »

Co se týče různých muničních bedýnek na válečnou emku či BMW, tak jsem spíš toho názoru, že si tam dávali co kde sehnali. Němci to tak dělali vcelku běžně. ať už to byla bedna po dělostřelecké munici, nebo schránka na náboje... Prostě co kde leželo a dalo se to použít, tak se to použilo... Pokud tedy nebyl zrovna dostatek originálních kastlíků :) Ale to byla spíš vyjímka...
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

Tak pánové dovolím si s vámi nesouhlasit. Na německé straně si nemohli dělat jen tak co chtěli. (nemyslím ale konec války, kdy neměli munici a mlátili se helmama :-) ) Na všechno byl předpis. Motocykly v Německu zařazené jako armádní, tedy nepočítám rekvírované stroje, ale typy jako Zundapp KS 750, KS-800, BMW R-12, BMW R-75 byly předpisově vybaveny bednami daného typu, měly je i motocykly solo umístěné na nosiči.
V replice se dneska dají sehnat repliky beden na side, buďto ruského typu jako má Patton469 na své první foto, nebo jako má bmw, na obr. - rozdíl není ani tak v těch bednách, ale v těch držácích (a podle toho taky v ceně je dost markantní rozdíl ) co jsou namontovány na side. můžete porovnat.
Ovšem jestli na ruskou moto opravdu původně patří..
M-72
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

našel jsem někde nějaké fotky kastlíku na Emku s kulatým dnem na zásobníky DP :)
M-72
Patton469

Nový příspěvek od Patton469 »

Kaslík už jsem sehnal, ještě by to chtělo nafotit líp ten držák.
M-72
Odpovědět