M72 - diferenciál, vymezení vůlí
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
M72 - diferenciál, vymezení vůlí
Nemáte někdo náhodou nějaký návod jak ho poskládat a jak zjistit správné vůle?
M-72, 1952
-
Dneprstein
Re: M72 - diferenciál, vymezení vůlí
Mám návod na hlavního převodu k Dněpru, ale nevim, jak přesně se to shoduje s eMkou...
Předpokládám, že by to mohlo být podobný s diferenciálem bez náhonu side. Takže pokud to není v azbuce, kterou neumím, a máš to v digitální podobě budu rád když mi to pošleš....nebo alespoň stručně vysvětlíš jak dokážu změřit a jaká má být vůle na tom soukolí....
M-72, 1952
-
Dneprstein
Mám to na papíře. Zkusim to přepsat, nebo oskenovat...
-
Dneprstein
Takhle jsem to dostal. Prošlo to přes několik lidí, proto je to napsaný tak, jak to je. Já to mam od Bohouše Koukola (který to podle toho skládal), on to dostal od Pavla, ten to má zas od někoho dalšího...
http://dneprstein.kovarina.com/skladist ... evod-1.pdf
http://dneprstein.kovarina.com/skladist ... evod-2.pdf
http://dneprstein.kovarina.com/skladist ... evod-1.pdf
http://dneprstein.kovarina.com/skladist ... evod-2.pdf
Tak jsem to zatím jednou přečetl a moc moudrej z toho nejsem....snad pochopím při samotném skládání 
M-72, 1952
-
Dneprstein
Nic lepšího nemam... Ale vzhledem k tomu, že to podle toho složil Bohouš, od kterýho to mam a funguje mu to, tak to asi bude "použitelné"... 
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna jsem dal dohromady hlavní převod na Uralu 750 SWD a tak posílám foto styku zubů při správném nastavení. Princip nastavení bude asi u všech typů stejnej 
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Zdravím pánové,
ukončil jsem jsem po dlouhém odkládání sborku diferáku MT16. Vůle jsem snad nastavil správně
chlubím se obrázky níže... Značkoval jsem spíše krví než červenou barvou
... Respektive značkoval jsem penetrační barvou z defektoskopické sady ve spreji.
Můj dotaz: je přípustná axiální vůle ca. 1mm u hnacího ozubeného kola, které žene náhon na side? Jedná se o to kolo, které je zajištěno segerovkou proti vysunutí. Na tom rovnobokém drážkování to má vůli jak sviňa do všech stran, ale ta axiální vůle je největší a ostatní vakly by se právě ze zmenšením této vůle také zmenšily - kolo by se opřelo a přidanou bronzovou podložku...
ukončil jsem jsem po dlouhém odkládání sborku diferáku MT16. Vůle jsem snad nastavil správně
Můj dotaz: je přípustná axiální vůle ca. 1mm u hnacího ozubeného kola, které žene náhon na side? Jedná se o to kolo, které je zajištěno segerovkou proti vysunutí. Na tom rovnobokém drážkování to má vůli jak sviňa do všech stran, ale ta axiální vůle je největší a ostatní vakly by se právě ze zmenšením této vůle také zmenšily - kolo by se opřelo a přidanou bronzovou podložku...
MT-16 rv. 1993
ČZ 175 477.1
ČZ 175 477.1
Tak jsem dnes namontoval diferák a rám sajdy, nastavil geometrii... Diferenciál diferencijuje, ale nejde při neutrálu točit obouma kolama na jednu stranu současně... Nechápal jsem... Tak jsem to načut a na kluzký podlaze v dílně zkusil pomalinku rozjet... Když je motor v tahu tak OK, ale jakmile zmáčknu spojku a sajda "předjede" kardan od motoru, tak se to celý zablokuje. V tahu to zas jede dál. Na zpátečku to nedělá... Na zpátečku je trochu slyšet cvakání, ale to je předpokládám normální... Myslel jsem, že tomu soustrojí rozumím, ale očividně ne...
Sestavoval jsem to podle kusovníků a nic by nemělo chybět a vůle jsou vymezeny snad správně...
Sestavoval jsem to podle kusovníků a nic by nemělo chybět a vůle jsou vymezeny snad správně...
MT-16 rv. 1993
ČZ 175 477.1
ČZ 175 477.1