nováček s M 72

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
fanda 72

nováček s M 72

Nový příspěvek od fanda 72 »

Zdravím všechny příznivce ruské techniky.
Také jsem se stal majitelem motocyklu M 72. Podle techničáku rok výroby 1953. Nevím jestli byl techničák původně od tohoto motocyklu , ale je to přihlášený na bílé čísla a to je důležitý. Chtěl bych vás požádat o radu. Podle pročítání různých příspěvků je jasný , že spousta z vás má s těmito motocykly dost zkušeností. Proto jestli by jste mi mohli poradit zda-li je motocykl v naprosto originál stavu jak mě o tom přesvědčoval původní majitel. Budu rád za každou připomínku a radu , abych případně mohl stroj uvést do původního stavu. Díky moc za pomoc a přeji mnoho šťastných kilometrů v tomhle roce. Pokusím se vložit pár fotografií tak doufám , že to vyjde ať máte co posoudit.
Honda Wanderer

Re: nováček s M 72

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Gratuluji k nádhernému stroji. Myslím, že původní majitel nekecal, podle mě všechno sedí. Jediné čeho jsem si všimnul, tak jsou šrouby na křížový šroubovák na víčkách venilů, ale jinak podle mě té motorce nic nechybí. A s bílejma značkama, to se hned tak nesežene. Vážně paráda.
Don't give in without the fight!
Trambus

Nový příspěvek od Trambus »

Taky gratulace! Na fotkách to vypadá hezky... co je to za lak? někde se to leskne, jinde trochu matné. Možná to je ale fotkama... tak ať to jezdí :)
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

Takže napřed gratuluju Majiteli k opravdu krásné emce, je opravdu v pěkném původním provedení, až jak uvedl kolega nademnou ty šrouby na křížový šroubovák, ty bych vyměnil. Dále jsem si všiml, že odrazka na zadním blatníku není originál a na benzínovém kohoutku nejspíš je dělaná páčka doma na koleně, což ale není ani na škodu.
Moto vypadá, že má kulatý klíček ve spínačce, což je dá se říct relativní vzácností. Celkově je velice pěkná a navíc když je na bílých značkách, tak o tom nemá cenu ani diskutovat, v tom případě je to paráda.

Jinak majiteli graguluju ještě k jedné věci a to že se stal dle mého seznamu zdejších emkařů již dvacátým majitelem zde na fóru registrovaných majitelů tohoto úžasného stroje M-72 :)
M-72
KOVROVEC5

Nový příspěvek od KOVROVEC5 »

Taky gratuluji,je to pěkný stroj a dle mne vypadá všechno tak vypadat má až na těch pár detailů uvedených výše.
A bílá čísla?Dnes skoro zázrak,blázen původní majitel že to s nimi prodal!
fanda 72

Díky všem za poznatky a připomínky. Klíček je tam kulatý , stejný jako má Bosch elektro na bavorákách. Odrazku musím vyměnit a sundat podložku která je pod značkou na původním držáku. Šrouby na víčkách také vyměním za ty co tam patří. Lak je po vyčištění lesklý , ale co je to za barvu nevím , moto jsem nestříkal. A páčka kohoutu je dělaná, ale vypadá podobně jako original co jsem viděl v návodu. Kdyby se někdo našel a vyfotil mi originál budu rád.Chtěl jsem se ještě zeptat KOVROVCE5 jestli má email rudymichal@.... díky. Pokud by někdo ještě zjistil nějaké nedostatky na mém stroji určitě mě na ně upozorněte. Díky moc všem.
M - 72
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

no ty el.
draty bych dal takove s tou opletenou bavlnkou jako byli dřive
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Jj je krásná a ten lak se mi taky moc líbí ,prostě krásný veteránek .Můžu se zeptat co to stálo ?
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
stepky

Nový příspěvek od stepky »

Nadhera, krasny kousek. Gratuluju.

Stepky
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
fanda 72

drumbas píše:no ty el.
draty bych dal takove s tou opletenou bavlnkou jako byli dřive
Na těch fotkách to asi tak nevypadá , ale jsou tam ty krásný, starý, oplejtaný žádná umělotina nevzhledná :D
M - 72
fanda 72

fapeko píše:Jj je krásná a ten lak se mi taky moc líbí ,prostě krásný veteránek .Můžu se zeptat co to stálo ?
Nebyla nejlevnější,necelých osmdesát. Mohl jsem mít levnější , ale já jsem jí bez bílejch značek nechtěl. A nějak mi tahle padla do oka , tak sem vzal peníze a už se frčelo.
M - 72
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Jak napsali kolegové, moc krásný kousek . Moc takových krasavců jsem neviděl. Blahopřeji.. :)
Odpovědět