Co koupit?

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
hipik634-750

Re: Co koupit?

Nový příspěvek od hipik634-750 »

jo, poskladam se krasne oproti jawine vyrazne
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Soptík

Nový příspěvek od Soptík »

Já mám taky přes 190 a taky se na to poskládám v pohodě. Jinak jsem z Náchoda. Případné odskoušení posezu na mém K-áčku taky není problém :) .
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Hartmann

Nový příspěvek od Hartmann »

hipik: tak to je fajn, to srovnání s Jawou mi pomohlo, taky jsem ji jeden čas sedlal.
Soptik: toho bych možná využil, občas přes Náchod jezdím. Zatím nikoho kdo by bydlel blíž neznám. Byl by možný nějaký kontakt do SZ kdybych náhodou jel, že bych se ozval?
Hartmann

To je krize. Čim víc vím, tím míň vím :)
Mirek

Nový příspěvek od Mirek »

Zdař Bůh. Tu co máš v prvním odkazu jsem vloni viděl. Okolo jsem šel pošpičkách aby se nerozpadla. Je to splácanina zrzavá cenou okolo 5000 kč.
pete

Nový příspěvek od pete »

Zdravím všechny,
již delší dobu chci koupit Dněpra se saidou, prostě se mi líbí (moc mě neberou nové motorky). Protože jsem neměl místo, kdy bych mohl moto opravovat tak jsem nákup stále odkládal (to se v současnosti změnilo - konečně).
Moje představa je - kromě jeho věčného opravování - jezdit i v trochu v terénu (celo ročně), proto bych chtěl koupit moto s náhonem na saidu, zpátečkou a uzávěrkou diferenciálu a tady je trochu problém. Buď takový nemohu sehnat nebo je mimo mé finanční možnosti (představa byla max. 60.000,-Kč). Proto jsem přemýšlel o možnosti koupit bez uzávěrky difer. a tu později namontovat, ale nevím zda je to možné popř. jaké úskalí to přináší (technické i finanční)?
Moc budu rád za každou radu, s Dněprem nemám zkušenosti.
Dněprák

Nový příspěvek od Dněprák »

Ahoj.
Nevím, jestli chceš koupit Dněpra bez pohonu sajdy a potom ho tam dodatečně namontovat, nebo máš na mysli koupit Dněpra s pohonem sajdy, ale bez uzávěrky diferenciálu a uzávěrku opět dodatečně vmontovat do rozvodovky bez uzávěrky diferenciálu. Potom je ještě jedna možnost, koupit rozvodovku s uzávěrkou diferenciálu a vyměnit ji za původní bez uzávěrky. To je ta nejjednodušší varianta. Ale zkus se zeptat Pavla Kučery, protože ten měl na letošní Vstréče na Dněpru zabudovanou uzávěrku diferenciálu.
pete

Nový příspěvek od pete »

Ahoj,
původně jsem chtěl koupit Dněpra s hnanou sajdou a uzávěrkou dif., ale to se mi asi nepovede. Takže druhou možností je dněpr s hnanou sajdou bez uzávěrky dif. A na to jsem se právě ptal, zda je tato možnost reálná - samozřemě po sehnání patřičných dílů.
Za Kučerou se chystám, naštěstí to nemám z Brna tak daleko. A když jsem už u toho, není tady někdo z okolí Brna?(myslím vlastník nějakého stroje) Rád bych se přijel podívat, poslechnout jak takový dněpr má znít, fungovat a na co si dát při koupi pozor.
Jinak moc děkuji za odpověď.
Muf
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Muf »

ja su z brna klidne muzes dojet kdyztak napis vzkaz
Днепр 11
pete

Nový příspěvek od pete »

Ahoj, to se určitě domluvíme. Můj mail je pete.120@volny.cz. Klidně bych mohl hned zítra, mám v práci volno celý den, tak klidně napiš jestli můžeš popř. jiný termím. Našel jsem inzerát http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr ... mt-12.html , co cena a stav - stojí za to se zajet podívat? Dík moc.
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Uzávěrka do Dněpřího diferenciálu se běžně prodává, probíralo se to tu http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=12&t=54. Aktuálně u poláků http://www.oldtimergarage.eu/catalog/pr ... cts_id=663. Samozřejmě to není jen rozdělat a složit, vyžaduje to nějaké to obrábění.
Dněpří diferenciál má pověst dílu, kterého je dobré mít doma ještě jeden kus, nebo ho sebou dokonce vozit jako náhradní díl.

V každém případě počítejte s tím, že dobrý stroj prostě stojí peníze, na levném se hodně naopravujete, než to bude trochu spolehlivě jezdit. Za předpokladu že máte velký cit pro techniku. Opravovat budete hodně tak jako tak, ty stroje dostávají v terénu zabrat.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

ja kupil 750 a sajda hnana nebyla
nicmeně sem dal překupnikovy požadavek a on mi dodal jak jinou sajdu dif jinou vydlici a vše potřebne
doma sem to jen skompletoval a mam k 750s hnanou sajdou
je to sice takovy hybrit
no dnes už bych to neudělal neni to original
stalo to spoustu peněz ktere bych vynaložil na něco jineho
pete

Nový příspěvek od pete »

Ahoj, rád bych se chtěl zeptat Vás zkušenějších co si myslíte o této motorce? Hlavně mám na mysli zda se jedná o uváděný typ. Děkuji moc za radu.

http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr ... mt-12.html
Hartmann

Zdravim, jakej je rozdil mezi K650 a K750? Je to jen o obsahu motoru? Popřípadě která je lepší? Díky za odpoved.
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

OHV a SV.
Don't give in without the fight!
Odpovědět