Dněpr K 750
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Re: Dněpr K 750
Mám K-750 na bílých značkách. Po kompletní renovaci. Po STK. Chybí pár detailů jako zástěrka, origo zrcátko atd. Udělal jsem civilní verzi. Černý se stříbrnými linkami. Jsem v něm cca za 100. Většinu věcí jsem si dělal sám. Jen lak mě dělal profík a linky písmomalíř. Časem sem hodím fotky. Ale musím ho nejdřív trochu umejt páč je od bahna 
Naposledy upravil(a) Soptík dne 13 říj 2012, 14:44, celkem upraveno 1 x.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Asi MT09.
Nemůžeš? Přitvrď si a nastup!!
Omlouvám se za neznalost přihlášení Polského motocyklu. Ale minimálně u jednoho, nebo dvou bylo napsané, že má vyřízené dokumenty pro přihlášení kdekoliv v EU. Ale netuším, co je na tom pravdy....
Asi MT09.
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
před měsícem jsem měl v ruce nové doklady na M-72 byly přepsány z polských !!!
jdou i Káčkové. jenže ten co to umí chce 20 000.Kč
jdou i Káčkové. jenže ten co to umí chce 20 000.Kč
- Honda Wanderer
20 - 25tis je standardní cena bílých značek na tenhle typ motocyklů. 
Don't give in without the fight!
Tak to asi vypadá na veteránské 
Ahoj,řešil jsem asi před měsícem přihlášení M 72 z Lotyšska na normální značky,přidám tedy svou zkušenost.Obecně platí že co bylo schváleno do provozu v jiné zemi EU,musí u nás schválit taky.Platí při tom,že vozidlo musí plnit ustanovení vyhlášky která u nás platila v době výroby vozidla.Takže je potřeba si zjistit,od kdy musí mít moto blinkry,dvě zrcátka,homologované osvětlení a podobně.U novějších strojů se musí doložit i účinnost brzdění,elektrické odrušení,limity hluku a emisní norma.Takže čím novější stroj tak je to horší,zkoušky těchto věcí v autorizované zkušebně jsou v řádu 10 - 30000 kč.Navíc je stroj nemusí splnit.Tohoto jsem byl u Emky ušetřen,dle vyhlášky se v roce 1954 nic takového nevyžadovalo.
Číslo schválení v zemi EU se již nedokladuje,to platilo dříve.
Dále je nutno doložit technické údaje v rozsahu našeho velkého TP.S tím je ale problém,v snad žádný jiný v jiné zemi není tak podrobný jako náš.Já se snažil doložit to příručkou ČSLA,ale tu nevzali,mám jen kopii.Naštěstí mám
originální sovětskou příručku z r.1956 ve které jsou žádaná data.Musel jsem ale nechat udělat úřední překlad do češtiny.
Takže jsem absolvoval STK,doložil technická data a vše dopadlo dobře.ČESKÝ tp již mám.Jen perlička na konec - z úřadu ještě papíry vrátili ma chtěli na STK dopsat od kdy je Lotyšsko v unii....
Číslo schválení v zemi EU se již nedokladuje,to platilo dříve.
Dále je nutno doložit technické údaje v rozsahu našeho velkého TP.S tím je ale problém,v snad žádný jiný v jiné zemi není tak podrobný jako náš.Já se snažil doložit to příručkou ČSLA,ale tu nevzali,mám jen kopii.Naštěstí mám
originální sovětskou příručku z r.1956 ve které jsou žádaná data.Musel jsem ale nechat udělat úřední překlad do češtiny.
Takže jsem absolvoval STK,doložil technická data a vše dopadlo dobře.ČESKÝ tp již mám.Jen perlička na konec - z úřadu ještě papíry vrátili ma chtěli na STK dopsat od kdy je Lotyšsko v unii....
http://moto.allegro.pl/ural-m-72-750-k- ... 14972.html
http://moto.allegro.pl/motor-zabytkowy- ... 97353.html
http://moto.allegro.pl/k-750-dniepr-i2704849049.html
Dobrý, děkuji za zkušenost s lotyšskýma papírama. Tady jsou tři další stroje na které bych měl zálusk
pokud se nemýlím tak jen ten poslední má značky čož bych bral jako bonus, jinak to vidím na ty veteránské
Vím, že mám ještě spoustu času a že se o to pere dost lidí a že cena půjde ještě dost vysoko, ale už mě nebaví spoléhat se na bus
Chtěl bych tedy znát názor zkušenějších, popřípadě jak je to s registrací u nás na veteránské z dovozu. Jen jestli se to liší od zmiňovaného dovozu z Německa 
Dobrý, děkuji za zkušenost s lotyšskýma papírama. Tady jsou tři další stroje na které bych měl zálusk
- Honda Wanderer
Ty by sis měl hlavně v první řadě vyjasnit, jestli chceš SV nebo OHV a podle toho postupovat dál.
No a jestli si myslíš, že cokoliv z téhle kategorie je spolehlivější než bus, tak tos mě hodně pobavil.
Jediná jistota je někdo doma na telefonu, auto s koulí a vozejk na přepravování moto se sajdou.
Tyhle stroje vyžadují celého muže, zejména odhodláním.
Rozhodně počítej s tím, že se v tom budeš vrtat. Jestli chceš něco spolehlivějšího tak si kup nějakou starší jednoválcovou Jawu.
Já bych to s tou nespolehlivostí zase nepřeháněl... Pokud se tomu stroji dá co potřebuje, tak funguje jak má. Nesmí se toho člověk bát a nic nenechat se slovy: To bude dobrý... Cokoli člověk při renovaci vynechá, se mu následně vymstí.
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
S tím busem jsem nemyslel spolehlivost
to né
ale jen že se musím spoléhat že pojede v tolik a tolik a ještě je tam protivnej dědek..... Jinak jawu jsem vynechal kvůli tomu že je to pro mě takový šicí stroj :/ (nejsem veteránista) Rejži má každý a já jsem rád "jiný"
A imperialistické stroje mě nějak neoslovily. Možná bych měl možnost sehnat od známého papíry na 65O tak nvm co z toho vyleze...
Za to posledni káčko chce 12 000zl cca 72 000kč no dost peněz, ale záleži také jak ta renovace je udělana !Chmel píše:http://moto.allegro.pl/ural-m-72-750-k- ... 14972.html
Dobrý, děkuji za zkušenost s lotyšskýma papírama. Tady jsou tři další stroje na které bych měl záluskpokud se nemýlím tak jen ten poslední má značky čož bych bral jako bonus, jinak to vidím na ty veteránské
Vím, že mám ještě spoustu času a že se o to pere dost lidí a že cena půjde ještě dost vysoko, ale už mě nebaví spoléhat se na bus
Chtěl bych tedy znát názor zkušenějších, popřípadě jak je to s registrací u nás na veteránské z dovozu. Jen jestli se to liší od zmiňovaného dovozu z Německa
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
U veteranskejch znacek je jedno jestli je to z dovozu, nebo vyhrabany tady v CR. Puvodni papiry jsou dobry, pro prihlaseni na vecka, ale ne nutny. Udelej si ale hlavne jasno v tom jestli chces OHV, nebo SV. Jsou to dost rozdilny stroje. Stary SVcka jsou spis na hrani. U obou kazdopadne plati ze v garazi stravis stejne, nebo vic casu nez v sedle. A to se nerika jen tak, to je mysleno doslova.
Mimochodem, ten tip s tou Jawkou vubec neni spanej. Velka tezka motorka neni zadna vyhra. Pocitej s tim ze to mj. okusuje i travu kolem silnice. Akorat ja bych v zadnym pripade nedoporucil jednovalec
Mimochodem, ten tip s tou Jawkou vubec neni spanej. Velka tezka motorka neni zadna vyhra. Pocitej s tim ze to mj. okusuje i travu kolem silnice. Akorat ja bych v zadnym pripade nedoporucil jednovalec
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
- Honda Wanderer
Polovina válců, polovina problémů.
Ale tohle je věcí názoru.
A pokud se tomuto stroji dá co potřebuje a renovace se neošidí, i tak se to občas nečekaně vysere.
To Chmel: Hele, jestli jsi na ničem pořádně nejezdil a chceš rovnou začít s tímto strojem... ne že by to nešlo, ale jestli nemáš zkušenosti, tak tě čeká tvrdá škola.
Navíc, bez sajdy to nemá to pravé kouzlo, na solo to není ono.
A pokud se tomuto stroji dá co potřebuje a renovace se neošidí, i tak se to občas nečekaně vysere.
To Chmel: Hele, jestli jsi na ničem pořádně nejezdil a chceš rovnou začít s tímto strojem... ne že by to nešlo, ale jestli nemáš zkušenosti, tak tě čeká tvrdá škola.