Aký Dneper kúpiť?
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
-
somorastik
Aký Dneper kúpiť?
Ahojte Dnepráci,
Táto motorka ma zaujala ked som ju videl v armádnej úprave u jedného pána v Slovinsku. Nejaké foto sú tu: http://napionieri.sk/index.php?go=clano ... _clanok=33
Hlavne sa mi páči konštrukcia rámu a nízky posed, nízke otáčky motora atď.
Otázka je, akú a kde kúpiť, na slovensku a v česku je dosť K-750 čo som si všimol, sem tam nejaká 650.
Cena tak zhruba 20-25 000 Kč.
Prosím poraďte, kľudne aj bez sajdkáry, motorku si viem opraviť, len aby bola kompletná.
Aké max rýchlosti dosahuje motorka?
Aká je priemerná rýchlosť?
Spotreba?
Napríklad u tej K-750. Je po dobrej generálke spoľahlivá?
R.
Táto motorka ma zaujala ked som ju videl v armádnej úprave u jedného pána v Slovinsku. Nejaké foto sú tu: http://napionieri.sk/index.php?go=clano ... _clanok=33
Hlavne sa mi páči konštrukcia rámu a nízky posed, nízke otáčky motora atď.
Otázka je, akú a kde kúpiť, na slovensku a v česku je dosť K-750 čo som si všimol, sem tam nejaká 650.
Cena tak zhruba 20-25 000 Kč.
Prosím poraďte, kľudne aj bez sajdkáry, motorku si viem opraviť, len aby bola kompletná.
Spotreba?
R.
Re: Aký Dneper kúpiť?
Nevím jak ostatní, ale mě tahle motorka vždy dokázala překvapit tím co se může posrat 
M-72, 1952
Jestli chceš kvalitu tak si kup BMW ,jestli se chceš pořád hrabat v motorce tak si kup Dněpra
Jinak u tebe je více možností na koupi toho rusáka a to bud v Polsku ,Ukrajině nebo u vás přímo na slovensku popřípadě z čech od nějakého překupníka. Já bych to spíše viděl na to Polsko ,měl bys to z první ruky ale nevím jestli to chceš mít na papírech . Asi bys těžko sehnal nějaké káčko nebo emku na PL nebo CZ papírech za normální cenu.
Koukni na polské allegro viz zde http://www.allegro.pl je tam plno kšeftařů co vozí motorky z UA
Jinak u tebe je více možností na koupi toho rusáka a to bud v Polsku ,Ukrajině nebo u vás přímo na slovensku popřípadě z čech od nějakého překupníka. Já bych to spíše viděl na to Polsko ,měl bys to z první ruky ale nevím jestli to chceš mít na papírech . Asi bys těžko sehnal nějaké káčko nebo emku na PL nebo CZ papírech za normální cenu.
Koukni na polské allegro viz zde http://www.allegro.pl je tam plno kšeftařů co vozí motorky z UA
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Vezmu to popořádku podle mého stroje (Dněpr MT12 bez side, tedy SV motor):somorastik píše:Ahojte Dnepráci,
Spotreba?
R.
1) Při 80 km/hod se mi zdá, že se všechno musí rozletět na kusy, včetně mojí maličkosti za řidítky.
2) Moje optimum, vyhovující stroji i řidiči, je tak okolo 60 km/h.
3) Při lechtání plynu viz výše okolo 7 l/100 km.
4) Po kompletní generálce a repasi do šroubku mám ujeto 1300 km a skoro všechno jsem generálkoval již podruhé, často v průběhu vyjížděk
A ještě doplňuji:
5) Nepohodlný posaz díky gumovým sedlům (v podstatě se sedí přímo na dvou ocelových trubkách...).
6) Velmi tvrdé a navíc tvrdě "nahoře" dorážející odpružení zejména vzadu. Jakž takž péruje pouze se spolujezdcem...
7) Velký odpor pružin karburátoru, tak že od plynu bolí ruce jak od zbíječky (mravenčení, necitlivost konečků).
Ale hlavně:¨
8) NIC Z TOHO NEMŮŽE ZKAZIT ÚŽASNÝ ZÁŽITEK Z JÍZDY NA TOMTO STROJI!
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
v každom prípade pokiaľ chceš na papieroch a ešte aj platných tak v žiadno prípade nie ukrajinské značky bez ohľadu na to kto čo bude slubovať alebo biť sa po hrudi ako sa to dá prepísať na sk.
ja som sa zoberal s týmto problémom UA značiek na moje železo a nakoniec skončila na chalupe v garaži lebo momentálne mi iba zavadzia a nemám ju kam dať pokial sa na nej nedá voziť. prepísať spž z tretej krajiny je približne tak na 1000 až 1200 eu iba aby si sa dostal k sk spž iba kolky na jeden papier sú v cene 300 e a ES testácia aby sa dalo jazdiť po eu cestách sa robí iba v prahe a budapešti a to stojí 500 E
v poslednom roku sa obchod s dneprom a uralom na sl od ruky dosť rozbehol a je si s čoho vyberať a hl neunáhliť sa ne raz na seba nadávam že som mal počkať rok a mal by som relatívne dobrý stroj na sk spž
ja som sa zoberal s týmto problémom UA značiek na moje železo a nakoniec skončila na chalupe v garaži lebo momentálne mi iba zavadzia a nemám ju kam dať pokial sa na nej nedá voziť. prepísať spž z tretej krajiny je približne tak na 1000 až 1200 eu iba aby si sa dostal k sk spž iba kolky na jeden papier sú v cene 300 e a ES testácia aby sa dalo jazdiť po eu cestách sa robí iba v prahe a budapešti a to stojí 500 E
v poslednom roku sa obchod s dneprom a uralom na sl od ruky dosť rozbehol a je si s čoho vyberať a hl neunáhliť sa ne raz na seba nadávam že som mal počkať rok a mal by som relatívne dobrý stroj na sk spž
-
NIGHT EAGLE
- Kontaktovat uživatele:
Připojím se se svou otázečkou sem ať nezakládám další téma. Mám možnost mít MT16 rok 94. Je to technicky dobrej kus nebo je horší než kusy z dob předešlých?
MT9, MT11
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
to mas pich jako riz, na tech motorkach se nic nezmenilo, v ramci typu. MT16 je motor OHV, trosku vic se toci oproti SV, cestovni rychlost je trosku vyssi. Spis dej fotky. Dulezitej neni ani tak rok vyroby jako spis aktualni stav.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
NIGHT EAGLE
- Kontaktovat uživatele:
Je to tady ta hruza...
http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr ... mt-16.html
http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr ... mt-16.html
MT9, MT11
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Ten je hezkej. Az na ty nemecky papiry. Das dost penez za dovozovou STK atp.. O tom by ti moch neco rict Michal az se vrati z Ukrajiny. Zapalovani je uz predelany, vypada to ze ma civku pod nadrzi, takze asi z malucha. Doraz nakopavacky je nejakej divnej, ale to je detail. Tyhle laufy jsou pekne hnusny, mam je bohuzel taky. Je to v Usti, tam par lidi odsud je, takze predpokladam ze se najde nejakej dobrovolnik, kterej si to s tebou zajde prohlidnout a poslechnout.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Tenhle byl na srazu v Píšťanech, pokud se nemýlím. Motor měl zvuk OK a nevypadal zle, nicméně jak to dostat na silnici netuším.
Prodávajícího znám.
Pokud má k motu papíry z Německa, u nás to přihlásíš bez problémů. Dělal jsem to dvakrát s BMW (rok 1998 a 1972) a jednou s Uralem (rok 2000) ještě za doby, kdy byl problém s evropskou homologací. Ten dnes již není a u nás přihlásíš vše co mělo v EU regulérního majitele bez ohledu na rok výroby nebo homologaci.
Pokud má k motu papíry z Německa, u nás to přihlásíš bez problémů. Dělal jsem to dvakrát s BMW (rok 1998 a 1972) a jednou s Uralem (rok 2000) ještě za doby, kdy byl problém s evropskou homologací. Ten dnes již není a u nás přihlásíš vše co mělo v EU regulérního majitele bez ohledu na rok výroby nebo homologaci.
-
NIGHT EAGLE
- Kontaktovat uživatele:
Cistopis je v cene.
Asi pro nej pristi tyden zajedu. A snad stihnu i sraz u Kucery
Asi pro nej pristi tyden zajedu. A snad stihnu i sraz u Kucery
MT9, MT11
-
NIGHT EAGLE
- Kontaktovat uživatele:
-
Davy (z prace)
To neni ten co byl v Pistanech, leda ze by zmenil znacku. http://zdenek800.rajce.idnes.cz/3._MOTO ... 270387.jpg