Jak to udělat s registrací

Dovozy, přihlašování na bílé nebo zelené značky, přestavby.
Pravidla fóra
Zveřejněte své zkušenosti s papírováním, ptejte se, jak co papírově vyřešit a zda to vůbec oficiálně jde.
Soptík

Re: Jak to udělat s registrací

Nový příspěvek od Soptík »

Dostat to z litevských papírů na české určitě jde. Sám jsem kupoval takhle dovezený papíry. V TP je datum první registrace 1961 a dovoz z Litvy. Datum registrace v ČR je tuším 2010. Je to čistokrevný K-750 (žádnej Dněpr).
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Tom

Nový příspěvek od Tom »

Tak hodím další odkaz :roll: , podle uplně spodního odstavečku by to mělo jít přihlásit :P
http://www.registr-vozidel.cz/starsi-vo ... alni-dovoz
Darius by to měl zkusit ať víme jak to je doopravdy :geek: :D
Jura_eMka

Nový příspěvek od Jura_eMka »

já též pracuju na přihlášení, eMku mám sice třetím rokem ale teprve nyní po roce usilovné práce (s přestávkama) jsem téměř ve fázi, že je to k řešení dovoz. STK, (ještě poladit motor) a též mám odhlášku z Litvy. Uvidím co s tím číslem národ. schválení - které eMky zde prostě neměly ač sem pro Armádu ČR a pro milice byly dováženy. Mám kopii platného českého TP k eMce a tam to prostě není. Podám hlášení, jak to půjde či nepůjde, rozhodně to však zkusím.
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

asi je to irelevantni, nicmene ja v technicaku od Dnepra cislo schvaleni technicky zpusobilosti, nebo jak se tomu nadava, taky nemam. Je tam napsano individualni dovoz a cislo neni vyplneny.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Darius

Nový příspěvek od Darius »

Zdravím lidi :)
v čechách byli emky a kášky (káčka) češi nejprve měli emky a to : armáda,a policie a ruská komandatura.
a i káčka byli v čechách protože třeba za 68 meli češi i rusové káčka, a třeba v ustí jich dost spálili u jejich komandatury...
Darius
Jawa special 1935 horská
KMZ K-750M 1967
KOVROVEC5

Nový příspěvek od KOVROVEC5 »

Ahoj,řešil jsem asi před měsícem přihlášení M 72 z Lotyšska na normální značky,přidám tedy svou zkušenost.Obecně platí že co bylo schváleno do provozu v jiné zemi EU,musí u nás schválit taky.Platí při tom,že vozidlo musí plnit ustanovení vyhlášky která u nás platila v době výroby vozidla.Takže je potřeba si zjistit,od kdy musí mít moto blinkry,dvě zrcátka,homologované osvětlení a podobně.U novějších strojů se musí doložit i účinnost brzdění,elektrické odrušení,limity hluku a emisní norma.Takže čím novější stroj tak je to horší,zkoušky těchto věcí v autorizované zkušebně jsou v řádu 10 - 30000 kč.Navíc je stroj nemusí splnit.Tohoto jsem byl u Emky ušetřen,dle vyhlášky se v roce 1954 nic takového nevyžadovalo.
Číslo schválení v zemi EU se již nedokladuje,to platilo dříve.
Dále je nutno doložit technické údaje v rozsahu našeho velkého TP.S tím je ale problém,v snad žádný jiný v jiné zemi není tak podrobný jako náš.Já se snažil doložit to příručkou ČSLA,ale tu nevzali,mám jen kopii.Naštěstí mám
originální sovětskou příručku z r.1956 ve které jsou žádaná data.Musel jsem ale nechat udělat úřední překlad do češtiny.
Takže jsem absolvoval STK,doložil technická data a vše dopadlo dobře.ČESKÝ tp již mám.Jen perlička na konec - z úřadu ještě papíry vrátili ma chtěli na STK dopsat od kdy je Lotyšsko v unii....
Trambus

Nový příspěvek od Trambus »

hezký, to docela mění situaci... to jsi první o kom vím, že to dostal na bílý značky...
Jura_eMka

Dokonáno jest. ... zdařilo se = přihlášeno. Mám značky! Můžeme na silnici. Uráááá!!!
náklady na papírování: 1300 Kč dovozová STK, 2500 Kč přihlášení, pojištění 263 Kč
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
Jirka-hk

Nový příspěvek od Jirka-hk »

Aloha..
Tak to Gratuluji....
Prosba... mohl by jsi se Prosím rozepsat trošku podrobněji, jak se ti to podařilo??-jako třeba jak taková odhláška z Litvy, CZ forumuláře, žádosti, zkrátka podklady pro přihlášení vypadají?? (samozřejmně nechci tvoje data..) Dík
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
Jura_eMka

No hlavní výhodou jak při dovozové STK a následném přihlášení na úřadě bylo že jsem měl kopii platného TP k eMce zde provozované a odtud byly potřebné údaje čerpány, též jsem dokládal zde vydanou příručku k obsluze (na webu) - vytiskl jsem si ji jako originál příručku - nikoli jako štus papírů. Na úřadě se vyplňoval tiskopis pro individuální dovoz. Musel jsem k přihlášení mít uzavřené povinné ručení (na VIN). Nebylo to na počkání.
Akorát ještě jsem nevyjel - počasí nepřeje a nebyl čas :evil:
for jirka-hk více přes SZ
oveckapavel

Nový příspěvek od oveckapavel »

zdravím nevěděl by někdo z vás jak sehnat papíry nebo kde by se daly koupit na dněpra pokud jo tak písněte nebo na tel 606362121 díky odměním se
rohlik

Nový příspěvek od rohlik »

oveckapavel píše:zdravím nevěděl by někdo z vás jak sehnat papíry nebo kde by se daly koupit na dněpra pokud jo tak písněte nebo na tel 606362121 díky odměním se
Jediné papíry které jsem poslední dobou viděl jsou zde : http://motorky.bazos.cz/inzerat/2015653 ... oklady.php
URAL 750 2WD
Odpovědět