K-750 Olej u ventilových vík
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
K-750 Olej u ventilových vík
Ahoj.Mám motor po repasi a na podzim jsem s ním najel tak 2 km.Letos jen po zahradě a teď mi začal stříkat a vytékat olej z obou ventilových krytů.Hladina oleje je na středu.Nevíte čím začít?Nesetkal jste se s tím někdo?Díky.
Re: K-750 Olej u ventilových vík
Jo těsnění tam mám,ale ten olej mi jde okolo toho šroubu uprostřed a není ho málo.Doteď to bylo v pohodě.Mám to řešit silikonem okolo toho šroubu nebo co s tím
?
Kolem šroubu patří hliníkový těsnění.
V motoru by neměl být nějaký větší tlak. Pokud z tama olej doslova stříká, doporučuji zkontrolovat stav a funkci oddechu motoru. Není něčím ucpaný?
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
A je nasazený na kolíček u rozvodového kola? Jinak na tom šroubu nic nemám a je tam sucho. Ale šel by tam dát gumový O kroužek
M-72, 1952
Netuším jak u 750, ale u 650 jsem se potkal s podobným problémem a příčina byla v ucpaném odtokovém kanálku z hlavy, takže olej se tam hromadil a chtělo se mu ven. Kromě toho že sákl okolo šroubu se tlačil více i okolo vodítek a motor po chvíli kouřil. Pomohlo drátem pročistit odtoky z hlav a bylo opraveno. 
Mám taky na svém spoďáku nově udělaný motor, a loni jsem se setkal se stejným problémem.
Neteklo mi to sice okolo šroubu -možná trošku, ale spíš pod těmi víčky. Mám tam korkové těsnění.
Tak jsem to trošku víc přitáhl a je sucho.
Ale bacha, ne to zase rvát jako prase, přece jenom, závit je v hliníku
Neteklo mi to sice okolo šroubu -možná trošku, ale spíš pod těmi víčky. Mám tam korkové těsnění.
Tak jsem to trošku víc přitáhl a je sucho.
Ale bacha, ne to zase rvát jako prase, přece jenom, závit je v hliníku
M-72
Ahoj.Tak pravdu měl Vici-neměl jsem to nasazený na tom kolíku na hřídeli.Na podzim jsem to rozdělával kvůli dynamu a špatně jsem to nasadil
.Teď to vypadá,že to bude dobrý.Hned jak jsem pak poprvé startoval tak tam to odfukování bylo slyšet.Ale díky moc všem kluci!Jinak mám ještě problém se seštelováním karbců-dávám to jako další téma a předem díky moc za každou radu.