Včera jsem byl nakupovat na burze ve Wroclawi. Koupil jsem u nás MT-12 se spodovým motorem, najeto 25tis. km a dá se říci zatím na co jsem sáhnul tak je pomalu na renovaci. Burza splnila mé očekávání. Cesta byla trochu ztížená mlhou od Hradce až k Wroclawi ale šlo to. Nakonec akorát bloudění bylo před Wroclawí kde se mělo odbočit, popř. pokračovat po silnici 8 a já se nechal navést na S8 a pak na A8 což bylo značené na sever pořád pryč. Další výjezd jsem sjel a na světelné křižovatce jsem odbočil vpravo protože jsem měl pořád v hlavě že ta burza je na předměstí na jihu. Burzu jsem našel ůplně náhodou hned asi po 200m za světelnou křižovatkou.
Vstup 12 Zl., parkování zdarma. Burza není moc velká ale na ruse tam mají docela dost věcí skoro bych řekl vše. Ceny oproti Chotusicím jsou někdy poloviční ale většinou o třetinu nižší. Měl jsem toho nakoupit celkem dost tak se cesta vyplatila. Jeli se mnou ještě dva kamarádi takže cesta od Českého Brodu a zpět byla 510km a vyšla asi 430,-Kč na jednoho. Odjezd byl asi zbytečně brzo ve 3 hod ráno a na místě jsme byli v půl sedmé. Prodejci teprve vybalovali.
Na burze jsem se soustředil akorát na stánky s dílama na ruse a bylo jich tam asi deset. Z toho 4 určitě jezdí do Chotusic. Byl tam ten chlápek co má žlutý stánek s vlajkou, pak ta paní s chlápkem co byli posledně v Chotusicích vedle litevců, dále takový kluk co má dlouhou bílou dodávku a je většinou pár ulic pod litevcema a chlapík co nosí námořnickou čepici. Toho jsem v Chotusicích posledně neviděl.
Co mě zaujalo byla možnost koupě 3ks originál tlumičů stará výroba za 430Zl. Když vezmu že za repliku chtějí u nás 1000,-Kč tak cena celkem za originály celkem dobrá. Kamarád tam koupil origo novou kliku na K750 za 600Zl. To vychází asi na cenu repase u nás.
Jinak jaké máte zkušenosti s těma replikama tlumičů? Měli je tam za 80Zl. kus, ale nakonec jsem je nevzal a ani se mi do nich nechce jít. Raději bych opravil ty původní.
No a na závěr....točené pivo bylo teplý jako čaj a paní do toho chtěla ještě nalít jakousi červenou vodu...