Problém s elektrikou 6V Dněpr MT9
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
-
Pepakozisek3
Problém s elektrikou 6V Dněpr MT9
Dobrý den, mám nově Dněpr MT9 s 6V elektrikou a stále mi žhne žárovička dobíjení. Čím vyšší otáčky, tím víc svítí. Žárovička žhne i když jsou vypnutá světla. Dynamo je repasované ( uhlíky,ložiska,prachovky atd.), kablíky jsou nové, jediný co jsem neměnil je relé, které je původní. Když motor běží a sešlápne se pedál zadní brzdy aby se rozsvítila brzdová světla, tak motorka skoro zhasne, ale motor běží stále dobře. Ani baterie se nedobijí. Nevím kde na ražení zjistit jaký má dynamo výkon. Mohlo by to být příliš velkým zatížením dynama ze žárovek nebo tím relé, popřípadě něčím jiným ? Nemám tušení jak silné žárovky kde mají být. Nikde jsem to nenašel a na těch původních už značení není. Byl bych moc rád za jakoukoliv radu či pomoc. Děkuji
Re: Problém s elektrikou 6V Dněpr MT9
Přečti si fórum
Fapeko má návod na buzení dynama na yutube
Fapeko má návod na buzení dynama na yutube
Smrček
-
Pepakozisek3
Dynamo na MT9 má 65W, což je na dnešní dobu žalostně málo. zapalování 10W, koncová, poziční světla a osvětlení přístrojů cca 30W. Na hlavní světlomet ti bez dobíjení, blinkrů a brzdy zbývá bludička 25W. Prostě nikdo nepočítal, že se zblázníme a budeme svítit i ve dne.
Nacpal jsem mimo hlavní světlo všude 6v ledky a zatím vše maká bez závad
Jen jsem doplnil měřáčkem voltů, občas zkontrolujete zdali dobíjí
Kontrolka dobíjení svítí stále ale dobíjí tak to neřeším
Jen jsem doplnil měřáčkem voltů, občas zkontrolujete zdali dobíjí
Kontrolka dobíjení svítí stále ale dobíjí tak to neřeším
Smrček
Doporučuji - dejte LED-ky, kde můžete + investujte do regulátoru AEV. Pak o dobíjení "nevíte". Podrobnosti zde ve fóru.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
-
Pepakozisek3
Já ve dne nesvitim, protože vím že na to starší motorky nebyli stavěné. Ale bohužel v noci už je to problém. Párkrát jsem jel a přední světlo svítilo min jak čelní světlo na side což mě dost rozesmálo. Každopádně díkyJirka-MT9 píše: ↑18 čer 2021, 20:10 Dynamo na MT9 má 65W, což je na dnešní dobu žalostně málo. zapalování 10W, koncová, poziční světla a osvětlení přístrojů cca 30W. Na hlavní světlomet ti bez dobíjení, blinkrů a brzdy zbývá bludička 25W. Prostě nikdo nepočítal, že se zblázníme a budeme svítit i ve dne.
-
Pepakozisek3
-
Pepakozisek3
-
Pepakozisek3
-
Pepakozisek3
Stačilo by mi poslat ho na email jen abych třeba věděl. Email : pepakozisek3@seznam.cz
Poslal jsem emailPepakozisek3 píše: ↑20 čer 2021, 12:35 Stačilo by mi poslat ho na email jen abych třeba věděl. Email : pepakozisek3@seznam.cz
Smrček
-
Pepakozisek3