Doporučuju naučit se centrovat kola sám. Budeš to dělat častoJarda píše:Trochu se tu přifařim,po velké slávě,kdy jsem to přivezl domu,se mi začíná projevovat generálka barvou,povolují se mi dráty v kolech,co s tím?Vždycky ho utáhnu,ale za chvíli abych nechal vycentrovat kolo.
Praskající dráty (špice) zadního kola při jízdě se sidecarem
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Praskající dráty (špice) zadního kola při jízdě se sidec
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
To asi jo,musím si pořídit nějakej lepší cajk,mám jen vytahanou sedmičku a už jsem si dva niple ožvejkal.
- hipik634-750
na to ne lejlepsi origo klic na stredovy loziska, ma na protejsi strane presne tu sedmicku co potrebujes ... a je 5mm tlustej
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Pokud nemáš origo nářadí (já také ne), dva 7mm klíče svařené na plocho k sobě fungují stejně dobře.
Žádnou centrovací stolici nepotřebuješ, budeš to centrovat tak často, že ani nebudeš sundávat kolo z motorky. Stačí to centrovat podle přiloženého šroubováku. Origo ráfky jsou v místě sváru natolik šišatý, že pod půl centimetr křivosti se to stejně nedá.
Na Uralu 750 mám všechny origo ruské ráfky v místě sváru o centimetr užší než jinde a ještě jsou svařené do špičky, jak ta ráfkovina není ohlá do kulata. Zato jsou ale z tak silného plechu, že je nic nenakopne.
Žádnou centrovací stolici nepotřebuješ, budeš to centrovat tak často, že ani nebudeš sundávat kolo z motorky. Stačí to centrovat podle přiloženého šroubováku. Origo ráfky jsou v místě sváru natolik šišatý, že pod půl centimetr křivosti se to stejně nedá.
Na Uralu 750 mám všechny origo ruské ráfky v místě sváru o centimetr užší než jinde a ještě jsou svařené do špičky, jak ta ráfkovina není ohlá do kulata. Zato jsou ale z tak silného plechu, že je nic nenakopne.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
- Honda Wanderer
Jako klíč na špice se mi osvědčil kroužek z většího ložiska. Proříznout flexou zářezy z boku. Použil jsem myslím staré ložisko z motoru na klice.
Don't give in without the fight!
Honda Wanderer píše:Jako klíč na špice se mi osvědčil kroužek z většího ložiska. Proříznout flexou zářezy z boku. Použil jsem myslím staré ložisko z motoru na klice.
M-72
To je smůla,mě zatím klika neodešla,snad se taky dočkám,teda doufám že ne,to si radši seženu origo nebo ty dvě sedmičky,já věřim,že moje klika je na věčné časy a nikdy jinak. 
-
Jirka veteran
- Kontaktovat uživatele:
Hezký den, já jsem to nebyl, ale takhle je to originál ukrajinsky a drží, ovšem bez extrémního namáhání.jean píše:Hoši, na motorkároch.cz niekto písal, že narezal špice z klincov a vraj mu to už nepraská. Možno je registrovaný aj tu.
- hipik634-750
ono se to materialove zas tak od puvodnich dratu lisit nebude, treba ty hrebiky vydrzi i vic 
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---