Ahoj,
mám Ural M62 a řeším problém s osou kola na sajdě. Mám to staré provedení - listové pera a torzní tyč. Osa kola je ale ohnutá dozadu a nahoru. Dá se ta osa někde koupit? Jak je vůbec upevněná v tom rameni?
Díky Libor
Osa kola na sajdě Ura M62
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Osa kola na sajdě Ura M62
- Přílohy
-
- WP_20160524_22_06_11_Pro_PerfectPhoto.cz_2016-05-25 19_52_15.jpg (30.92 KiB) Zobrazeno 4166 x
M62 Irbit
Jawa Pérák
Cagiva Raptor 1000
a mnoho dalších krámů... :-)
Jawa Pérák
Cagiva Raptor 1000
Re: Osa kola na sajdě Ura M62
Ahoj, nikdo nic? Hodily by se mi rozměry té osy...
Díky
Díky
M62 Irbit
Jawa Pérák
Cagiva Raptor 1000
Jawa Pérák
Cagiva Raptor 1000
Zdarec, stejný problém jsem řešil na své sajdě. Mám eMkovou sajdu, tenhle čep jsem měl úplně stejně ohnutý. Naštěstí se mi doma válel rám z káčkové sajdy tak jsem čep vzal z ní. Měl jsem to ale oproti Tobě jednodušší protože jak emkový rám tak káčkový má na té kyvce podélný výřez v ose čepu a čep se pak stahuje dvěma šrouby. Ty jsem jen povolil, do výřezu natloukl majzlik čímž jsem výřez roztáhnul a čep vyklepal. Takhle to bylo na obou kyvkách ( rámech). Ty budeš muset autogenem nahřát kyvku a čep pak vyklepnout. Rozměry čepu (toho původního) ti můžu klidně zítra poslat ale byl z eMkové sajdy a byl kratší než káčkový ( asi skrz kolo s půlbubnem).
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
Ahoj, určitě pošli, to by bylo super. Na mém uralu je taky půlbuben, takže by délka té osy mohla být stejná...
Díky
Díky
M62 Irbit
Jawa Pérák
Cagiva Raptor 1000
Jawa Pérák
Cagiva Raptor 1000
Snad Ti to takhle bude stačit, stejně by sis to mohl odměřit i po vyražení toho tvého
. Průměr toho čepu jsem ti neměřil, ten průměr co ti čouhá uděláš stejný + vyřežeš závit a tu část která je zalisovaná si odměříš po vyražení a ideálně hodíš něco málo do plusu protože to uložení trošku strhneš
Měl by to zvládnout i jednoruký, jednooký soustružník jen by to chtělo nějaký lepší materiál resp ne nějaké bláto 
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
-
dněpr MT9
Já jsem všechny osy dělal znovu a to z nerezi na motorce i na sajdě naprosto bez problémů a to jsem mašině naložil zkušebně 450 Kg nákladu takže pérování skoro na doraz respektive úplně na doraz a osy drží