Převodovka se zpátečkou do K-750

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: Převodovka se zpátečkou do K-750

Nový příspěvek od fapeko »

Ahoj Honzo,nevím jestli jsi myslel nato ,že ta kardanka zalézá na tu kuličku hřídele převodovky a ve stavu kdy je motorka v klidu na stojanu má bát ta kardanka jen z kraje nasunutá na tu kuličku hřídele převodovky a při jízdě jak ta kyvka chodí nahoru a dolů se ta kardanka zatlačuje směrem do převodovky ,tak doufám že tam máš ted místo nějaké,protože už jsem viděl mnoho takto zničených kardanek z důvodu ,že bud nebyla nebo byla nasunuta na doraz te kuličky a potom mu to vyšlehalo bud hardynu, kříž,hrušku nebo dokonce tu hřídel v převodovce.
Pokud to máš dobře udělané ,tak máš natlačit hardy spojku co nejvíce na vidličku převodovky k ní přitlač z kardanky tu vidličku a má tam byt v klidovém režimu 3mm .Pokud tam je méně ,tak při propérování ti bude kardanová tyč tlačit do hardyspojky směrem na převodovku a bude ti to dělat psí kusy.Ten předek je dosti důležitý aby to bylo vystředěne a byla tam ta správná vůle 3mm jinak ti bude odcházet pořád hardyspojka. A jak už se tady psalo motor se vystředuje podle kardanky(hardyspojka nesmí házet) a ne podle toho jak se to tobě líbí nebo nějakých manuálu co kdo napsal
Jak si psal ,že maš ted 3mm mezi vidlou a tou vidličkou ,tak to musí bohatě stačit pokud máš vše vystředěné a nehází to
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Janzič

Nový příspěvek od Janzič »

Ahoj Petře.Jsem Jirka,ale to nevadí :D Nechám si radši poradit než něco zkonit.Ten předek hřídele mám nasunutej na doraz opřenej až o ten pojistnej kroužek na hřídeli, na druhé straně už mi zářezy v tyči nevyšly takže jsem to zajistil tím kolíkem jak se tu psalo.Takže takhle ne? Pokud to dobře chápu,mělo by být 3mm axiální vůle na hřídeli mezi uložení u kříže a unašečem do hardyny?Takhle jak to mám teď,když je motorka na stojanu a je kardanka svěšená dolů, tak ta hardy hází, ale jinak pohledově je to celkem v ose.Je to celkem obštrukce,svatá řetězovka !
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Posílám fotky at jsme v obraze
Hřídel z převodovky má kuličku
Obrázek
A na ní nasuneš tu kardanku ,ale jen kousek cca 8mm aby to mohlo při jízdě se zasouvat dovnitř.Vidličku co vidíš na kardance tam dej taky a motorem pohni na nějakou stranu at jsou oba čepy te vidličky stejně vzdálené od toho unášeče co vylézá z převodovky a tím docílíš ,že bude kardanka v ose s hřídelí převodovky
Obrázek
Tady na třetím obrázku je ta kardanka zasunutá nadoraz do hřidele převodovky a bude ti třískat do převodovky,diferáku,kříže atd a tohle je špatně
Obrázek
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Janzič

Fajn, moc děkuji za názornou ukázku :).Stejně sem přišel ještě na na další věc a tou je samotná hřídel, mám jí vyšlehanou v tom vybrání pro kuličku a je to dokonce už i prasklý.Takže to vidím na jinou.Neválí se Ti nějaká doma?Potřebuju tu kratší.
Janzič

Zdravím, tak na přání sem dávám obrázek a nějaký poznatky z prznění Káčka :D
Takže vidlička směrem od kardanu- úkos jako je na obrázku. Z původních 10mm na krajích stočená o 4 mm,až k unašeči do ztracena-původně mi vidlička škrtala o kyvku,teď už je tam 4mm místa..Má původní hardyspojka měla šířku nějakých 28 mm na gumě,šířka té její obruče, trubky nebo jak chcete :D byla 25 mm.Nová hardy co sem koupil měla 28mm,guma s trubkou zároveň.Novou hardy sem dal kamarádovi ať mi jí stočí na celkovou šířku 25mm, a tím sem získal daší 3mm místa. Podotýkám, že ty úpravy nemám sám odskoušené,nevím co to udělá.Ale doufám že to to ukrajinský železo vydrží ! :D
Přílohy
DSC_6015.jpg
Janzič

Tady je pěkně vidět ta stará hardy,kde je guma širší než trubka.
Přílohy
13.JPG
13.JPG (84.02 KiB) Zobrazeno 5886 x
Odpovědět