Koupě a převoz Dněpra

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě a převoz Dněpra

Nový příspěvek od Davy »

Pokud nutne chces hnanou sajdu a nejsi levej a mas vybavenou dilnu, tak vem cokoliv co bude mit papiry a funkcni diferencial. Kdyz budes mit motor 750 SV a budes chtit 650 OHV, tak proste koupis jinej motor a vymenis. Ty motory jsou v cenovejch relacich od 4000 do 6000 Kc. Rok vyroby je absolutne nepodstatnej, pokud to nechces davat na veteransky doklady. Zalezi na tom jak se o to predchozi majitel staral, jak se to ve fabrice povedlo a jaky jsou pouzity dily. Ale stejne to nakonec cely predelas. ;) Ten motor 750 SV co ma ten v druhym inzeratu ma navrhovou zivotnost 20 000km, 650 OHV by mel teoreticky dat 40 000km. 750 SV ma doporucenou cestovni rychlost 70km/h, ale taha dobre odspodu, 650 OHV ma doporucenou 80 km/h, dole moc netahne, ale je to podctverec, takze se docela ochotne toci. Oba to sou smejdy a pokud s tim budes chtit jezdit, tak zacnes casem shanet motor 750 OHV z Uralu, nebo z BMW R80 ;) V podstate z kyjevsky produkce si muzes nakombinovat cokoliv, motory, prevodovky, ramy ... zhruba nekdy od konce sedesatejch let az do konce vyroby jak se ti to bude libit. Na STK poznaj kulovy, v oznaceni typu z KMZ se tam nikdo nevyzna. Hlavni je mit zivy cesky papiry na nejakyho Dnepra.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Ciza
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Ciza »

Jo Davy máš pravdu našel jsem něco podstatně levnějšího na papírech a pokud bude vše ok tak do něj asi půjdu a naštěstí není až z takové dálky. Když do něj vrazím to co nedám do dražšího tak z toho snad něco bude.
http://www.mobile.de/cz/Mal%C3%BD-motoc ... 78587.html
Dněpr MT-16 r.v.1993
Yamaha XV1600 Wildstar
Ciza
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Ciza »

Apropo lidi, je tu někdo z okolí Prahy kdo by byl ochotněj se osobně podělit o informace na téma na co si dát pozor při koupi a následně téma rekonstrukce.
Předem díky za ochotu
Dněpr MT-16 r.v.1993
Yamaha XV1600 Wildstar
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Ciza píše:Jo Davy máš pravdu našel jsem něco podstatně levnějšího na papírech a pokud bude vše ok tak do něj asi půjdu a naštěstí není až z takové dálky. Když do něj vrazím to co nedám do dražšího tak z toho snad něco bude.
http://www.mobile.de/cz/Mal%C3%BD-motoc ... 78587.html
A máš ověřené, že tenhle rok výroby u nás přihlásíš na bílé SPZ??
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Ciza
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Ciza »

včera jsem byl na dopravce a tam mi sdělili že mi přihlásej cokoliv co má platný Německý techničák a projde to naší STK že se na to u motorek teď tak nekouká, tak nevím. Jaké jsou zkušenosti?
Dněpr MT-16 r.v.1993
Yamaha XV1600 Wildstar
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Ten limit 8 let je snad uz davno zrusenej, ne? Jak to ma unijni doklady, tak by to melo jit prihlasit.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Jedna se o data co nabízí D technicak a pokud tam nejsou, tak ti nepomůže ani ofic. dealer v CZ, protože tuhle motorku nikdy neprodaval
http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=1502&start=15
773035554
fapeko@seznam.cz
Ciza
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Ciza »

no uvidíme jak to dopadne, neb včera mi úředník tvrdil, pokud to má platný techničák (registraci) tak se to přihlašuje jako každý jiný přepis v ČR (s evidenčkou a povinným pojištěním) s tím že pokud to má platnou technickou v DE, tak i ta platí v ČR a nijak se ani nezkracuje pro jistotu ještě skočím na STK s DE techničákem. V DE se to již prý neodhlašuje na vývoz, ale přehlašuje na nového majitele v ČR a ten si to následně zaregistruje u nás.
Ale mluvil jsem s jiným úředníkem a ten už tak přesvědčivě nemluvil a jak říkal Fapeko měl bych doložit chybějící údaje do OTP . :?
Dněpr MT-16 r.v.1993
Yamaha XV1600 Wildstar
Boldrik-1945

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

Čau já sem z jč pokud si chceš pokecat a pochytit nějaké rady tak tady je můj tel-602931077
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Vše záleží na STK jak budeš dělat dovozove papíry .Pokud ten technik nebude chtít po tobě chybějící data, tak úředník na DI je bude chtít, protože musí do těchto prázdných kolonek něco napsat takže bude volat na STK at mu dolozi chybějící údaje
773035554
fapeko@seznam.cz
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Z Německa jsem dovezl dvě motorky, včetně Uralu. Moje zkušenost je, že německý TP v případě motorek obsahuje všechny údaje požadované v ČR s vyjímkou povolené zátěže jednotlivých náprav. Ač tento údaj má význam jen u náklaďáku, naše úřady ho vyžadují i u motorek. Údaj může potvrdit jen Dekra nebo akreditovaný zástupce značky z jejich seznamu. V případě Uralu 750 tento údaj nevyžadují, mají ho v nějaké databázi typově schválených vozidel.

Zajímavost v případě dovozu Uralu: Některé údaje v Německém TP se liší od údajů v české databázi. Do TP mi napsali údaj z databáze, ne z Německého TP. Konkrétně šlo o hmotnostní index gumy. V Německém TP jsem měl rozdílné indexy pro jednotlivá kola (každé má jé max zatížení), v českém mám na všech kolech předepsán stejný nejvyšší index. Ne, že bych ho snad dodržoval a ne, že by to na STK někomu někdy vadilo.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Ciza
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Ciza »

Tak v pondělí vyrážím do Frankfurtu pro Dněpra MT16 rok 1994 na Německých papírech s technickou 2017 za 1900E, píplo mi to v telefonu tak jsem tam hned volal a domluvil se na koupi. Je funkční ale celkovou rekonvalescenci bude potřebovat ;-)
Dneska ještě přijdou v mailu fotky a kopie techničáku, tak jsem zvědav.
Boldrik díky za kontakt, určitě když pojedu tvým směrem bych se ozval a domluvil se na pokec
Tel. na mě je 721 136 366
Dněpr MT-16 r.v.1993
Yamaha XV1600 Wildstar
Boldrik-1945

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

Tak at ti ta koupě dobře dopadne a dovezeš mazlika v pořádku dom 8-) :D
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

Jen dotaz;nekoukal jsi taky na polské http://olx.pl/
nebo otomoto.pl?
Ciza
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Ciza »

Jarda/ koukal, ale je to tam většinou bez papírů a já to chtěl na bílejch značkách. Ale jestli scháníš, tak ten Němec má na prodej dva Dněpry MT16 na papírech tak se můžu poptat jestli chceš, já beru jednoho v pondělí.
Dněpr MT-16 r.v.1993
Yamaha XV1600 Wildstar
Odpovědět