vyber, rada a dalsi...

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Re: vyber, rada a dalsi...

Nový příspěvek od zdeněk »

Jako ideální řešení vidím pořídit si Dněpra MV750 s náhonem a závěrkou, k tomu ještě na rozumné ježdění Urala Tourist 750 SWD :D
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Pro Michala.
Rudly Ural 650 s diferákem také minulý týden přišel o 5 zubů :(
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Co vím, tak Ural diferenciály přestal dělat právě proto, že se sypaly (a byly dražší než současná zubová spojka). Ale ono koluje tolik protichůdných informací, že dobrat se pravdy je téměř nemožné...
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

A nevite nahodou jak teda dodelat tu uzaverku
V minulosti sem ju chtel dorobit ale na alegru byla uz nevim za kolik ale jak pak postupovat
Nevim
Sam sem mel bez hnane a prekopal sem to na hnanou
Ale nemam tu uzaveru ne ze bych ju potreboval ale jak to ide tak proc ne ze
Michal

Nový příspěvek od Michal »

zdeněk píše:Pro Michala.
Rudly Ural 650 s diferákem také minulý týden přišel o 5 zubů :(
Vylámal zuby v kuželovém soukolí, jako spousta lidí s Uralama 750, nebo vylámal zuby v planetkách vlastního diferáku?
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Parek
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Parek »

Tak jsem se uz i byl na par kousku podivat, ale porad me nejak zadnej neuchvatil natolik, ze bych do toho okamzite vlitnul. Stale v tom dost tapu, ale pohled na vec se lepsi. A kdyz uz jsem nenasel nic poradneho v CR, tak jsem kouknul za hranice a zalibil se mi tento. I vypada, ze to neni uplny vrak ale nema papiry a to me trosku trapi.

http://allegro.pl/mw-750-nie-bmw-m-72-k ... 96636.html

Jak je to s prihlasenim? procital jsem tady nejaky diskuze a koukal jsem ze je to clovek od cloveku... komu se co povede...
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Parek
Kontaktovat uživatele:

To jsem samozreme cetl. Jde mi o bile klasicke znacky....
Parek
Kontaktovat uživatele:

hipik634-750 píše:zase se vrat na zacatek threadu ... bud to chces a nikdo ti to stejne nevymluvi, anebo si kup neco jinyho ... az to koupis, tak dej vedet ... nejlip az si neco vyberes, tak postni fotku, aby te prodavajici netahal za nos
Ahoj tak jsem zpet a rozhodnuti je tady:
MT 12 s hnanou sajdou, pujde na Vecka, prodavajici se zda velice slusny a solidni. Nejaky postrehy prosim?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Parek dne 21 pro 2014, 14:21, celkem upraveno 2 x.
Benďa

Nový příspěvek od Benďa »

Jen takový postřeh, z fotky toho moc nepoznáš ale zdá se mi ten tlumič na kyvce nějaký podražený. Jako kdyby ta kyvka byla nějaká "kratší"?
M72 1952
K-750 1959
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Hmm pěkný Dněpr 12 ;) Ještě doporučuji vyhodit ty kur... karbecy K 302 a dát tam číny PZ 28(37)
Jo a správné označeni tehle motorky je Dněpr 12 a né MT 12
Ty zadní tlumiče jsou opravdu nějaké "čudné" :(
http://www.kolyaska.pl/dniepr12.html
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Parek
Kontaktovat uživatele:

ještě můj neni, jedu pro něj v úterý, ale bylo mi několikrát zde navrženo poraď se než pro něco pojedeš :-)
KARBOUS
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od KARBOUS »

Ahoj všem s velkým zájmem sleduji tuto diskusi .
Zkouším se také zorientovat v typech a provedeních ruských strojů a postupně se snažím vybrat si pro mě vhodný model :)
pro Parek: Nejvíc mě zaujal právě typ MT12 .... zajímá mě zda už ho máš doma a jak jsi zatim spokojený.
Uvítám i případné postřehy a odezvu od majitelů přímo tohoto typu MT12 děkuji Karel
petrik1

Nový příspěvek od petrik1 »

Přiznám se,že jsem byl ze začátku velice naivní-budu sledovat nabídky na polském trhu-však to jednou musí příjít.Po konzultaci na STK jsem získal sebevědomí-jasně,přijeď,není problém...(šlo o bílé značky).Co chci říct.Po detailním zkoumání problému přihlášení DNĚPRA byť i na zelená čísla jsem zjistil že jde pro mě o nadlidský úkol.Obrovská náhoda mi přihrála FAPEKA(to není reklama),který mi pomohl sehnat tu moju krasavicu (prvý majitel to koupil nové v ČR).Co chci říct.Testační komise mají čím dál víc informací a začínají být dotěrné a bílé značky.....
Parek
Kontaktovat uživatele:

No tak jo, je doma. Ono moc nebylo zbyti. Nejsem znalec, vlastne jsem v tom dost amater. Nic mene, s majitelem byla genialni domluva, neskutecne sympatickej clovek, ferove jednani, zadna snaha ojebavky. Co jsem tady vycetl z fora jak nakupovat tyhle motorky, kdyz je clovek nezna u nej bylo naprosto automaticky. Motorka studena, cerstve vytlacena z garaze, predemnou nakopnul, vse mi ukazal jak se co dela, hnana sajda hnala, dobijela, tlaky perfektni... Na pohled me prekvapila, sajda naprosto nesezrana, motor teda SV, nad cimz jsem trosku vahal, ale z nejakejho selskeho rozumu jsem pak vyvozoval, ze by s tim melo bejt mene problemu nez s OHV, po prvni jizde jsem prijel zpet usmev od ucha k uchu a bylo vymalovano. Jedina vada byla rupla hardyspojka, o ktere me ale majitel informoval jiz pred koupi, ze bude chtit vymenit. DOstal jsem automaticky novou, plus par veci na bezproblemove prihlaseni na vecka. Nebylo co resit.

Zkusenosti? TO je tazke, mam to tyden, jel jsem na tom asi kilometr... pro me byla podstatna hnana sajda a stav, ktery se zatim jevy paradne. I dokonce bez vetsich zasahu...
Foto zde:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět