Jak to děláte?
Pravidla fóra
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Jak to děláte?
Vloni se mi na káčku zastavil motor. Byl po GO a patrně to dělal nějaký břídil a vydržel jen 3500km. Já to tak koupil a tak o tom kdo motor dělal nic nevím. Hodlám motor vyndat a nechat opravit. Nechci ho opravovat sám a raději to nechám zkušenějším. Vyndání motoru zvládnu ale chci se zeptat zda mám odpojovat sajdu. Jak to děláte vy? Je to s připojenou sajdou větší opruz nebo je to jedno? Mám si dát ne něco pozor? Mušketýr
Re: Jak to děláte?
Dobrý den, pokud ta sajda nemá náhon ,tak ji odpojte a budete mít více manipulačního prostoru kolem motorky .
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Z jaké příčiny se ten motor po GO zastavíl? Něco to snese i s totálně vyhoněným motorem, klikovka?mušketýr píše:Vloni se mi na káčku zastavil motor. Byl po GO a patrně to dělal nějaký břídil a vydržel jen 3500km. Já to tak koupil a tak o tom kdo motor dělal nic nevím. Hodlám motor vyndat a nechat opravit. Nechci ho opravovat sám a raději to nechám zkušenějším. Vyndání motoru zvládnu ale chci se zeptat zda mám odpojovat sajdu. Jak to děláte vy? Je to s připojenou sajdou větší opruz nebo je to jedno? Mám si dát ne něco pozor? Mušketýr
Já vyndaval motor i s připojenou side a nebyl problem, zadni kolo ven, převod i s kardanem, pak převodovka a motor...
M-72 r.52 side - černá
M-72 r.52 side - modrá s SPZ
M-72M r.56 side -písková
M-72M r.56 solo - černá civil
https://boxermoto.webnode.cz/
servis Jawa-ČZ
M-72 r.52 side - modrá s SPZ
M-72M r.56 side -písková
M-72M r.56 solo - černá civil
https://boxermoto.webnode.cz/
servis Jawa-ČZ
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
sundat nádrž postavit se rozkročmo nad motor trochu se ohnout uchopit motor za palice a je venku i s převodovkou side neside 
Jak už bylo řečeno stačí sundat nádrž a výfuky, motor je venku za 10 minut. Za dalších 10 minut je zpátky.
Pokud si motor nechcete dělat sám, tak jedině pokud u toho celou dobu budete a bude vám vysvětleno co, jak a proč se tam dělá. Budete to potřebovat. Tyhle stroje se opravují pořád. Pokud jste na tom najel 3500km bez oprav, tak je to na káčko ještě hodně.
Pokud si motor nechcete dělat sám, tak jedině pokud u toho celou dobu budete a bude vám vysvětleno co, jak a proč se tam dělá. Budete to potřebovat. Tyhle stroje se opravují pořád. Pokud jste na tom najel 3500km bez oprav, tak je to na káčko ještě hodně.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Sem se poptal a prý když je motor na tvrdo tak je to klika a když po schladnutí jde aspoň trochu točit tak je to zadřený na pístech. Odpojil sem vše a levý válec povytáhl. Takže pokud pude totéž u pravého tak je to klika. Jo nestrašte mě že klika vydrží 3500km.bmw730 píše:Z jaké příčiny se ten motor po GO zastavíl? Něco to snese i s totálně vyhoněným motorem, klikovka?mušketýr píše:Vloni se mi na káčku zastavil motor. Byl po GO a patrně to dělal nějaký břídil a vydržel jen 3500km. Já to tak koupil a tak o tom kdo motor dělal nic nevím. Hodlám motor vyndat a nechat opravit. Nechci ho opravovat sám a raději to nechám zkušenějším. Vyndání motoru zvládnu ale chci se zeptat zda mám odpojovat sajdu. Jak to děláte vy? Je to s připojenou sajdou větší opruz nebo je to jedno? Mám si dát ne něco pozor? Mušketýr
Já vyndaval motor i s připojenou side a nebyl problem, zadni kolo ven, převod i s kardanem, pak převodovka a motor...
Tak motor je venku. Nikomu nedoporučuju odpojovat sajdu. Je to zbytečný. Motor jsem se pokusil vyndat sám ale holt už asi stárnu. šli kolem dva známý a tak sem je zneužil. Tak teď jen GO a sborka. M.:S