Davy píše:Děláme s Lukášem zapalování, takový trošku košatý. Bude mít RS232, dva vstupy pro přepínání křivky předstihu, výstup s otevřenym kolektorem pro otáčkoměr, dva vstupy pro pro potenciometrický MAP snímače. Výstup je jednoduchej s Darlingtonem bez řízení proudu cívkou, počítám s původní cívkou pro kladívkový zapalko. Koncovej stupeň je vyzkoušenej, používal ho muj kamarád v Jawce, najel s tim prej pár tisíc km. V příloze je schéma. Budem zadávat výrobu desky. Vychází to poměrně velký, asi 10 x 8 cm, protože je to navržený klasicky bez SMD, aby se to dobře pájelo. Místa je na Dněprovi dost. Chtěl by se někdo v týhle fázi přidat, tzn. že bysme těch desek udělali víc? Lukáš je děsně aktivní, chystá se napsat sám firmware i software a pak by se to asi dalo k dispozici ve stylu open source.
Případně prosím kritizujte, zatim se eště daj dělat změny.
krovak.xixao píše:Zdravím všechny příznivce ruských strojů. Tak mi to nedalo a podíval jsem se dneska do toho mikroprocesorového zažigania. Začal jsem hledáním datasheetu toho většího brouka (ruského) . Kupodivu se zadařilo a po cca 2 hodinách konverzace se strýčkem googlem jsem vylovil datasheet (http://www.promelec.ru/pdf/1055hp2.pdf).
Světe div se, ti rusáci nebyli zas tak blbí a dali tam nějakej ruskej driver přímo na zapalko s darlingtonem (pokud jsem tedy správně pochopil a nepoplet si bukvy). Tenhle brouček má dokonce i vývod na otáčkoměr. A kupodivu pin 5 tohohle broučka (popsaný jako Вход сигнала с датчика Холла) je přiveden na pin 7 menšího broučka.
Samozřejmě, že mi to nedalo a chtěl jsem zjistit co je ten menší zač. Nejprve to vypadalo, že soudruzi v rusku chtěli dělat "copyright" a že označení mikrokontroleru svědomitě přebrousili. Naštěstí to dělňasové ve fabrice taky ochcali a zjevně místo ubrušování zvolili hrábnutí na nezatuhlý lak, takže to budilo dojem, že je to přebroušené. Nu tak jsem to nehtíkem krásně oškrábal a začla se líhnout písmenka. Světe div se, je tam PIC12F617E (http://www.microchip.com/wwwproducts/en/PIC12F617).
Jediné co mi nejde do hlavy je proč soudruzi pinem ICSPDAT (seriová data pro programování) řídí toho většího brouka a nemají tam samozřejmě žádnou kontaktní plošku. Je to škoda, už to vypadalo tak pěkně. Uvidíme co se s tím bude ještě nechat dělat, třeba to nějak pujde naprogramovat i bez vypájení.
Zpět na Úpravy, zlepšováky, vychytávky, příslušenství
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník