Děkuji za rady a tipy .
Výfuky do černé barvy
Pravidla fóra
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
Pochlubte se svými úpravami, vychytávkami, doplňky. Diskutujte o úpravách, nad jejichž provedením si lámete hlavu.
- Peterka
- Kontaktovat uživatele:
Výfuky do černé barvy
Děkuji za rady a tipy .
Dněpr 12 - r.v. 1983
Jawa 175 Special - r.v. 1938
Yamaha WR 450 F- r.v. 2008
Suzuki Intruder M1800 R2 - r.v. 2009
Aprilia Dorsoduro 1200 - r.v. 2011
Re: Výfuky do černé barvy
Já používám černou matnou od Motipu co je určená právě na výfuky a drží to dobře. A když náhodou se někde škrábne, tak jeden střík a je opraveno
.
-
mirda
Já slyšel, že je něco jako ,,černý chrom" ,ale už nevím kde...
Ahoj, mohl by jsi to nechat pasivovat černým chromátem, ale nevím, jestli je to vhodná úprava pro vysoké teploty.
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já mám na výfukách a kolenách vypalovací černý mat ve sprey od motipu a dobrý
zinkový povrch s černým chromátem bych tam nedával.. Černý chrom existuje ale to je opravdu drahá záležitost, je to o dost dražší než obyčejný dekorativní bílý chrom a moc míst kde to dělají nebude.
Klasický matný žáruvzdorný lak ve spreji funguje dobře.
Mne bych však zajímalo, zda někdo nevíte o lesklé variantě, neboť když to vezmu z veteránského hlediska ten lak na válce a výfuky potažmo kolena se v minulosti v matu nepoužíval. Kdo má původní např válce ví že je tam lesklá černá i během let používání.
A na žádný sprej v lesku jsem zatím nenarazil. Povídal mi někdo právě o laku v plechovce na kamna, ale nemám s tím zkušenost, někdo ano?
Klasický matný žáruvzdorný lak ve spreji funguje dobře.
Mne bych však zajímalo, zda někdo nevíte o lesklé variantě, neboť když to vezmu z veteránského hlediska ten lak na válce a výfuky potažmo kolena se v minulosti v matu nepoužíval. Kdo má původní např válce ví že je tam lesklá černá i během let používání.
A na žádný sprej v lesku jsem zatím nenarazil. Povídal mi někdo právě o laku v plechovce na kamna, ale nemám s tím zkušenost, někdo ano?
M-72
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Lesklej lak na kamna jsem jeste nevidel. Vsecko to zmatni a nektery dokonce zbelaj. Pouzivam je uz leta letouci. Bezne se na valce dava lesklej komaxit. Je to tak trochu na prvni pohled cunarna, ale znam hodne lidi co to tak maj a drzi to a chladi se to normalne. Ta originalni leskla barva by mela bejt vypalovaci syntetika. Taky se snad pouzival smalt.
Na vejfuky bezne davam Hammerite. Na cvajtaktech je uplne v pohode, na ctyrtaktech zezloutne (stribrnej). U cerny by to asi nemuselo vadit. Pomerne dost vydrzi i obycejnej Industrol, klasickej syntak na radiatory. Matna cerna se ve vzorniku myslim jmenuje tabulova cern.
Na kolenech nevydrzi dlouhodobe nic. Ja je proste jednou za rok vemu dratakem a pretru barvou na kamna a vymalovano. Na XTZ mam svody nasopovany hlinikem a pres to nejakou matnou barvu. To je lepsi, protoze ten podklad nerezne. Na par mistech jsem to opravil cernou kamnarskou a vydrzela na tom asi pet let.
Na vejfuky bezne davam Hammerite. Na cvajtaktech je uplne v pohode, na ctyrtaktech zezloutne (stribrnej). U cerny by to asi nemuselo vadit. Pomerne dost vydrzi i obycejnej Industrol, klasickej syntak na radiatory. Matna cerna se ve vzorniku myslim jmenuje tabulova cern.
Na kolenech nevydrzi dlouhodobe nic. Ja je proste jednou za rok vemu dratakem a pretru barvou na kamna a vymalovano. Na XTZ mam svody nasopovany hlinikem a pres to nejakou matnou barvu. To je lepsi, protoze ten podklad nerezne. Na par mistech jsem to opravil cernou kamnarskou a vydrzela na tom asi pet let.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
Viki
- Kontaktovat uživatele:
Letos jsem koupil žáruvzdornou barvu od Alkytonu, po vypáléní to hezky vytvrdlo. Zatím to vypadá dobře.
Ural 750 "Ranger"
Jawa 353 + PAV
ČZ 487 - armádní verze
Jawa 555 vrakůvka :)
Jawa 353 + PAV
ČZ 487 - armádní verze
- Peterka
- Kontaktovat uživatele:
Davy o komaxitu jsem taky přemýšlel ale mám strach že není na takové teploty a udělal by po zahřátí puchýře ?
Dněpr 12 - r.v. 1983
Sice se nejedná o výfuky, ale na válce používám alkyton černá lesklá (nejedná se o vypalovací / žáruvzdornou barvu)- drží, neloupe se ,žádné puchýře a je lesklá....
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
Já na válce používám smůlu ze stromu. Krásně to zčerná a voní po šiškách.
Jinak jsem na výfuky použil taky nějakou černou ve spreji a upekl v troubě. A kupodivu drží obstojně už několik let.
A jeden známý na starého Zundapa používal na válce fermež. Chvíli smrad, ale pak krásná černá. Ale já raději tu smůlu a vůni šišek.
Jinak jsem na výfuky použil taky nějakou černou ve spreji a upekl v troubě. A kupodivu drží obstojně už několik let.
A jeden známý na starého Zundapa používal na válce fermež. Chvíli smrad, ale pak krásná černá. Ale já raději tu smůlu a vůni šišek.
M-72, 1952
-
Viki
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem koukal na ty svoje vejfuky natřený tím Alkytonem (matná černá) a po pár hodinách jízdy to šlo lehce do šeda. Ale na štětkolak to vypadá celkem pěkně 
Ural 750 "Ranger"
Jawa 353 + PAV
ČZ 487 - armádní verze
Jawa 353 + PAV
ČZ 487 - armádní verze
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Problem vsech tech vypalovacich zaruvzdornejch barev je vypaleni. Kolena se vypalej provozem, tlumice ne. Kdo nema dostatecne velkou troubu musi improvizovat. Vim ze Michal nema rad vkladani fotek, ale dovolim si sem jednu po dlouhy dobe dat. Kdyby to nekdo chtel takhle zkouset, tak to nefunguje. Jen se naserou sousedi.
Jinak barva je Aluksal Titanium. Neni spatna, pokud se da slaba vrstva, jinak praska. Ale nevim esli se dela i cerna.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
M-72, 1952