Starší varianta Uralu 650 měla taky kameny a díry. Já mám ruskou variantu převodovky Ural 750, tedy zubové spojky automobilového typu. Upgrade na Herzog za raketu nikdy dělat nebudu, to raději několikrát vyměním vnitřnosti převodovky (nové pochybného původu stojí 4 litry, tedy kvalita obdobná originálu).
Já bych tedy ideálně potřeboval jeden kvalt navíc pod současnou jedničku a další navíc mezi jedničku a dvojku

Ale zpátky do reality - byl bych spíš pro 8 zubů, tedy zhruba 20% pomalejší.
Rychlejší čtyřku nechci, spíš pomalejší. Ural 750 má maximální výkon v 7000 otáčkách odpovídající zhruba 140km/h, tedy v rychlosti, které běžně nedokáže vytáhnout, leda z kopce. Dosažitelná maximální rychlost je tedy zbytečně nižší, protože při ní motor nemá maximální výkon. Kromě toho na současnou čtyřku se špatně jezdí v obci 50.
Nicméně s tím bych se vůbec nedělal, ta mi za to nestojí.
Otázka, jak se to má s ostatními kvalty? Na Herzogu je i dvojka součástí hřídele, na ruské variantě dokonce i trojka. Má Herzog a ruská varianta stejnou geometrii zubů? Tedy zda by byly kompatibilní původní kola na výstupní hřídeli?
A doplňující otázka, neuměl by ten člověk i kuželové soukolí? Tam by šly o 10-15% pomalejší všechny kvalty a nejspíš by to bylo i levnější.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.