Závit
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: Závit
Já tam mám normální metrický, jen mají všechny stoupání 1mm bez ohledu na velikost.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Němec: Moc ne, M10 má základní stoupání 1,5mm a jemné 1mm. Závit M10x1,25 jsem zatím viděl pouze na zrcátkách motorek. V tabulkách to ale je, ve speciálce ty matky budou mít skladem.
aha tak to je nemilé, těma matkama je prý chycen hlavní převod - a teď nevím, jestli jsem neposlouchal kolenem, že se mi vrací převod bez matek jestli doma mám - já to poslal s matkama, takže doma mám jen jednu
to by bylo vcelku vtipný mít hlavní převod a nemít ho čím přišroubovat
speciálky nevím v mladý boleslavi a okolí - zatím jsem kupoval jen běžnej spojovací materiál..
hehe spíš to teda hraničí s jistotou, že mi to bez matic přijde
ale snad zítra najdu, vypadá to, že v autoprůmyslu se používaj -
http://www.autobyznys.cz/detail2996/ulo ... na-fav/fel
to by bylo vcelku vtipný mít hlavní převod a nemít ho čím přišroubovat
speciálky nevím v mladý boleslavi a okolí - zatím jsem kupoval jen běžnej spojovací materiál..
hehe spíš to teda hraničí s jistotou, že mi to bez matic přijde
ale snad zítra najdu, vypadá to, že v autoprůmyslu se používaj -
http://www.autobyznys.cz/detail2996/ulo ... na-fav/fel
Ural Ranger 2008, 22tis km
Raději to přeměř. Divím se, že by tam dávaly zrovna M10x1,25. Pokud nemáš závitové měrky, tak najdi doma běžné šrouby M6, M8 a M10, nikoliv ty z Urala a zkus je přiložit závitem na závit. Pokud do sebe zapadnou zavity s M6, pak je to 1mm, pokud běžný M10, pak 1,5mm. Pokud M8...
Já jsem doma našel 2 matky M10x1,25 a dalších několik různých s tímto závitem bych sundal z ruzných zrcátek, ale to ti není moc platný
Prohlídni různá zrcátka a případně si je z nich pujč. Pokud je to M10x1, pak nějaké postradatelné najdeš někde po motorce, třeba horní uchyt motoru nad alternátorem
Navíc je větší šance je běžně koupit. Trochu slušnější obchod se spojovacím materiálem by ale měl mít skladem i M10x1,25. Pokud si budeš jistý rozměrem, můžu je zítra dopoledne koupit ve Fabory a nějakým spěšným způsobem ti je poslat poštou, ať stihneš Vstréču.
Já jsem doma našel 2 matky M10x1,25 a dalších několik různých s tímto závitem bych sundal z ruzných zrcátek, ale to ti není moc platný
-
Dneprstein
Fabory je bezkonkurenčně nejdražší možnost. Zkus vrabecavrabec.cz - Malý kousky je jednodušší objenat po telefonu a druhej dem to máš PPL-kem doma. (A mimochedem, jsou u Mnichova Hradiště, což máš kousek) A nebo sroubky.cz - Taky dobrý...
Nejdražší jsou rozhodně, větší množství bych tam nekoupil. Ale mají hrozně věcí skladem přímo na prodejně. Když chci jeden kus něčeho speciálního, prostě tam zajdu a hned to mám. Nicméně v okolí Němce stejně nemaj prodejnu. Kupovat 4 matičky přes zásilkovku je zvrhlost.
no jo z Loukova koukám
nejdřív zkusím Šafra z bakova vzhledem k tomu, že stejný matky jsou na feldy a fáčka - viz ten odkaz.
já mám matku i jeden šteft, takže si to v pohodě seženu podle toho a nejspíš to díkybohu není žádná speciálka na objednání
přemýšlím, že bych při svý neznalosti závitů uživil asi nějaký závitový měrky, co jsem koukal, že se dělaj, jestli teda tohle udělátko k něčemu bude -

http://www.uni-max.cz/zavitove-merky-58/d/
nejdřív zkusím Šafra z bakova vzhledem k tomu, že stejný matky jsou na feldy a fáčka - viz ten odkaz.
já mám matku i jeden šteft, takže si to v pohodě seženu podle toho a nejspíš to díkybohu není žádná speciálka na objednání
přemýšlím, že bych při svý neznalosti závitů uživil asi nějaký závitový měrky, co jsem koukal, že se dělaj, jestli teda tohle udělátko k něčemu bude -

http://www.uni-max.cz/zavitove-merky-58/d/
-
Dneprstein
Jet do Práglu, nebo kamkoli jinam kvůli čtyřem matičkám je zvrhlost ještě větší. Když si vezmu ten čas, benzín, atd., to už ty matičky můžou bejt pozlacený... A Vrabec má v Loukově (pokud vim) normální prodejnu, nebo to tam lze minimálně osobně vyzvednout, pokud se neche platit poštovný...
kvůli malýmu šroubku bohatosti směsi jsem se pár set kilometrů najezdil - takže..proč ne kvůli čtyřem matičkám 
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem vzal šupléru změřil všechny šrouby na mém K-750. pak jsem je zašel do hradeckého Fabory objednat , druhý den byly ... a stálo mě to 1300.Kč
a to ty pevnostní na zadní tlumiče ještě musím dovézt do zinkovny .
-
Dneprstein
Jsem říkal, že Fabory je banda vydřiduchů...