Stáhnutí starých pneu z ráfků
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Stáhnutí starých pneu z ráfků
Zdravím pánové, nemáte někdo nějakou vychytávku jak shodit staré a hodně tvrdé pneu? Byl problém je už odrazit od ráfku kde byly hodně přilepené ale nemůžu je pákou přetáhnout přes kraj, a to mám festovní pajzr. Zkoušel jsem to i máznout klouzkem ale stejně to nemůžu přesmýknout. Nerad bych nějak zničil ráfek.
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
-
Dneprstein
Re: Stáhnutí starých pneu z ráfků
Pokud jsou na vyhození, tak je protě řízni flexou. Pokud ne, tak patku namaž vazelínou. Nicméně docela blbě to jde vždycky. Já to dělám třema pajcrama... 
Já jsem si s kolama zašel do pneuservisu, kde mi sundal pneumatiku a pak dal i novy. Taky jsem měl snahu sám doma, ale nebyla šance. Takhle to bylo raz dva a úplne v pohodě.
K750-1964
Taky jsem při sundávání starejch pneu využil pneuservis. Nandání novejch už jsem si provedl svépomocí.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Ještě s tím zkusím nějak zabojovat ale nejspíš to tak dopadne. Potřebuju ty pneu shodit, vycentrovat ráfky (jsou šíleně vyosené jak do boku tak do vrchu) a pak nalákat nazpět nové pneu. Nerad něco lákám přes sevis, je to takové "neprofesionální"
ale asi se svému svědomí vymluvím na stáří pneu a příště to už udělám sám
Uvažoval jsem i o té flexe le mám strach abych nezajel někam kam nechci. Díky za rady, ať vám to jezdí 
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
Flexou to jde blbě. Děsně to smrdí a při přeříznutí kordu na kraji pneumatiky hrozí že člověk poškodí ráfek. Na tohle je ten pneuservis ideální volba.
M-72, 1952