Vyndání zadní vidlice
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Vyndání zadní vidlice
Jak se vyndavá zadní kyvka?Mám hnanou side.Vyndal jsem diferák,odšrouboval tlumiče...ale z boku,co drží kyvka k rámu,tak tam jsem z každé strany vyndal šrouby pod kterými byly pokličky a takové gumy,ty jsem vyndal a ted nevím co s tím.Mám kyvku prasklou u držení na diferák,tak jí chci vyndat,abych to mohl pěkně zavřit dokola.
Re: Vyndání zadní vidlice
Povolit dva šrouby, které svírají čep kyvky ve spojovací trubce ramen vidlice. Jsou umístěny přibližně pod akumulátorem. Jeden jenom svírá, druhý prochází zářezem v čepu a brání jeho vysunutí. Lépe vyndat oba a pak čep vyrazit. Snadno se řekne, hůř asi udělá - asi to bude zarezlé a zalehlé. Jájsem musel opatrně to sevření roztáhnout klínem, nakepaným do dělící spáry, promazat a teprve potom docela silou vytlouct. Nebo možná trochu ohřát opatrně ostrým zdrojem tepla, aby se ta objímka roztáhla.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Díky za odpověd,ale nějak nechápu,jak ten čep vyrazím,kam mám položit nějaký majzlík nebo něco,abych na něj dostal z druhe strany,to jako okem,co vede kardan?tam se mi to nezdá průchozí...
Ten čep je půlený, vyndá se jenom jedna část v jednom (levém) oku. Potom lze zbytek vidlice vyvléknout metodou "ježek v kleci".
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
tak mám vyndáno,chtělo to udělat si přípravek-uřízl jsem kus jeklu,ten přidržel u čepu,na jekl jsem přiložil velkou podložku s 10mm dírou,aby přesahovala jekl,skrz to našrouboval šroubovici do čepu,na šroubovici matku a jak jsem otáčel s matkou,tak jsem tahal ven šroubovici i s čepem a ten druhý je tam opravdu napevno....tak jednoduchý stroj,škoda,že ho musím prodat...