Repase klikovky
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
Repase klikovky
Zdravím. mám Káčko dělám celkovou renovaci do šroubku. momentálně jsem se dal do repase motoru a mám dilema jestly dát kliku celkově zrepasovat nebo koupit novou?? když ty trhovce v polsku a čechách vidím jak z těma klikovkama házej do bedýnek o čistotě ani nemluvím ??? tak se mi novou kupovat nechce a to nemluvím o tom aby mě neprodali nějakou jinou.. nejsem nástrojař abych si jí přesně proměřil.
předem děkuji za rady S pozdravem Boban..
předem děkuji za rady S pozdravem Boban..
-
Dneprstein
Re: Repase klikovky
Jestli ta stávající klika neni nějak viditelně zrasovaná, tak bych se na to vykašlal. Možná by nebylo od věci udělat šálky a ložiska, ale asi bych jí neměnil. "Nová" klika může být klidně v ještě horším stavu a pokud jí člověk nebude kupovat s mikrometrem, aby proměřil aspoň průměr čepů, tak nemá šanci zjistit jak na tom je...
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
ojnice mají na klice vůly. tak 1 milimetr
motor lehce klepal než jsem ho rozebral.
http://www.youtube.com/watch?v=QLiKlvH8hJc. je to slyšet na konci videa..
http://www.youtube.com/watch?v=QLiKlvH8hJc. je to slyšet na konci videa..
-
Dneprstein
Tak v tom případě bych to rozebral, změřil čepy jaký mají průměr a podle toho to rozhodnul. Buďto na tom budou s průměrem a se stavem dobře, tak pak to vyřeší nový šálky. Pokud bude průměr dobrý, ale budou podrápaný, tak pak to nechat přebrousit a dát repasový šálky, nebo je nechat udělat. No a pokud budou průměry výrazně špatný, tak nepomůže ani přebroušení, bo to nelze brousit do nekonečna...
Domnívám se, že K750 nemá šroubovací ojnice s šálama, ale lisovanou kliku s nerozebiratelnýma ojnicemi uloženými na jehlách. Tedy jako dvoutakt. Doporučuji s tím zajít ke klikařovi, co dělá klikovky na Jawy. Schopný klikař dovede vyrobit čepy, pokud jsou vyrezlý nebo vyběhaný, dovede sehnat nová jehlová ložiska. A hlavně dokáže rozeznat, jaká vůle je dobrá a jaká už ne.
Netroufl bych si přijatelnost vůle posuzovat podle klepání na motoru, kde může klepat hned několik dalších věcí.
Nevím odkud jste, znám dobrého klikaře v Týnci nad Sázavou. V každém kraji je minimálně jeden.
Netroufl bych si přijatelnost vůle posuzovat podle klepání na motoru, kde může klepat hned několik dalších věcí.
Nevím odkud jste, znám dobrého klikaře v Týnci nad Sázavou. V každém kraji je minimálně jeden.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
Michal má recht káčko šály nemá . je tam něco mezi jehlama a válečkama .. mno dám jí do hradecký Ahry tam se tím zabejvaj .. tak uvidím kolik budou chtít..slyšel jsem od jednoho típka še za repas kliky se vším všudy chtěj 5000.Kč
tak sem zvědavej..
tak sem zvědavej..
- Me2d
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bys byl někde od středních čech nebo Prahy, tak mám vcelku ověřeného p. Kasalického TKmoto
Člověk něčím švihlej bejt musí, jinak by se z toho snad i zbláznil :-)
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
tak repase kliky mě stála 3600 Kč včetně DPH.
to bych řekl,že jde a je lepší,než nová,páč víš,že když vydržela doted,tak už asi nepraskne,ale když koupíš novou,tak do ní nevidíš,jak kvalitní je to odlitek,nebo se pletu?Jo a tolik mě stála repase na Jawu 634
Ave, super vlákno, které pojednává o klice. Cestou z akce mi zachrastilo v motůrku a pak už jsem slišel včelky a listy na stromech. Dneska se mi to povedlo zdárně rozebrat a našel jsem na pravé ojnici zadřené ložisko na klice. Neví někdo jak se taková klika rozebírá? Klika je lisovaná, motor sv, 750, ložiska jsou asi jehlové - válečkové. Mám možnost se dostat i k lisu. Díky 
MT 12-S
Po praktických zkušenostech i nabytých informacích DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI amaterský zásah. leda že byste se chtěl procvičit v rozborce a sborce motoru. Stručně - klika je lisovaná s velkými přesahy, nesrovnatelnými s dvoudobými motory. Pokud není slisovaná totálně na fest, ještě (údajně) s kuželovým broušením lisovaných konců, protočí se za běhu na čepech. Je zde na fóru člověk, který toho o tomto problému ví velmi mnoho.
Mně se tento případ stal u (údajně) generálkované kliky po cca 900 km jízdy. A provním pořádném kopnutí motoru zpět při startování.
Kliku jsem dal opravit po konzultacích do firmy, na kterou jsem získal dobré reference. Stálo to 5.000,- Kč. Zatím drží.
Mně se tento případ stal u (údajně) generálkované kliky po cca 900 km jízdy. A provním pořádném kopnutí motoru zpět při startování.
Kliku jsem dal opravit po konzultacích do firmy, na kterou jsem získal dobré reference. Stálo to 5.000,- Kč. Zatím drží.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
- hipik634-750
3600 padalik, motoservis. delal mi kacko. bez vyhrad. dobra cena i cas
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
za tu cenu se da sehnat klika nova
alespon tušim ne
alespon tušim ne
- hipik634-750
jo to se da, a ty zarucis, ze neco vydrzi ? ja vzhledem k prodejcum bych tomu teda neveril, proto jsem si nechal udelat repasi z novych dilu
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
- Honda Wanderer
Prostě, ať s tím budeš dělat co chceš (tj. koupíš novou nebo zrepasuješ) tak do toho stejně ty 4 - 5 tis. vrazíš. I když máš lis, tak se vsadím, že to nevystředíš. Tohle není klika z dvaapůly, tohle je konstrukčně BMW. Takže hledej firmy, které mají s tímhle typem zkušenosti, protože to neumí každý, byť třeba Jawy umí dobře. Pár jich u nás je.
Ještě doporučuju pročíst tohle téma.
http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=524

Ještě doporučuju pročíst tohle téma.
http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=524
Vítej do klubu.host píše:Po praktických zkušenostech i nabytých informacích DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI amaterský zásah. leda že byste se chtěl procvičit v rozborce a sborce motoru.
Don't give in without the fight!