K 750-Motor nestartuje

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Ludva

K 750-Motor nestartuje

Nový příspěvek od Ludva »

Zdravím všechny.Teď se pokouším po repasi neůspěšně nastartovat motor.Připadá mi jakoby tam nešel benzín.Ale když stříknu do válců benzín tak to na vteřinu naskočí.Karbce jsem měl rozebrané na čištění a snažil jsem se nastavit vše podle fotek.Teď jsem ještě zkoušel zvednout jehly o dva zářezy ale nic.Vím,že to je hodně obšírná otázka,ale třeba to může být něco co se Vám někomu už stalo.Díky.
Dneprstein

Re: K 750-Motor nestartuje

Nový příspěvek od Dneprstein »

A do plovákovky ti benzín teče?
Ludva

Jo u plováků benzín je a když to nacucám tak se karbce normálně přeplavujou.
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Zkoušel jsi karburátory pročistit stlačeným vzduchem? Používám tuto metodu ....

http://files.m-72.webnode.cz/200002362- ... %C5%A1.JPG

A ještě mi napadá jesti máš seřízené ventily a sací ventil otevírá. Já měl skoro stejný problém, ale pouze na pravém válci a příčina byla tato ....

http://m-72.webnode.cz/a12363-km-praskl ... zdvihatka/

.... prostě to benzín nemělo jak nasát :(
M-72, 1952
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Moje zkušenost s oživováním K750. Pokud máš možnost tak si přeměř tlaky ve válcích – ověříš si i stav ventilů. Já měl 3,5at :cry: (opotřebované kroužky – válec vydrží hodně) a to motor nenatočíš. Pokud jsou dobré tlaky tak taky moc nezáleží na předstihu a karburátorech.
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Předpokládám že po repasi by měl mít motor tlaky dobré ... teda alespoň já si pod tím pojmem představím v této části motoru výbrus, nový píst včetně nových kroužků a čepů, nové pouzdra v klice a minimálně alespoň zabroušené ventily....
M-72, 1952
Ludva

Zdravím.Tak je tu menší úspěch.Už to jede a po poladění dokonce i drží volnoběh,ale pouze na levý válec.Karbce jsem dnes oba opět rozebral pročistil a profoukal a možná jsem jeden vyčistil líp než ten druhý :) .No ty tlaky jsem neměřil nemám na to doma vehement,ale jak píše Vici tak kromě pístů je tam nové všechno tak si myslím,že tohle bude o.k..Pravý válec hází jiskru,ale naskočit se mu nechce.Tak zejtra si to zkusím zopakovat a uvidíme.Vzpomínám si,že když jsem to přivezl domu tak ten pravý válec taky haproval.Zatím díky všem ;) .
Naposledy upravil(a) Ludva dne 02 zář 2011, 14:03, celkem upraveno 1 x.
host

Nový příspěvek od host »

To je velice divné a tipnul bych si elektriku. Pokud se karburátor přeplaví, potom válec musí aspoň blafnout, i když nemá ani moc tlaku! Moje zkušenost - po složení úplně nového motoru, karburátory úplně rozladěné, ale čisté, absulutně žádná zkušenost se startem takového motoru, jsem nacupoval, 4 - 5x prošlápl bez "kontaktu", potom zapnul elektriku a na druhý pokus se motor ozval. A asi napočtvrté se udržel v běhu. Zázraky se nedějou......
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Ludva

Tak s tím startem ti tiše závidím :) .Já to dělal stejně,ale bohužel jen s 50-ti % úspěchem.Dneska se k tomu nedostanu,ale o víkendu zkusím stříknout benzín pod nefunkční válec,sundat fajfku na tom dobrém a pak se snad ukáže kde je problém.Pak bych se mrknul na tu elektriku.
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

si myslim že to bude na 99 procent eletrika
měl sem něco podobneho
zkus rozebrat zapalko a podivat se na palec ezy nema stopu
trocha šmyrglu a pak to odmasti a skoušečkou skus svody
pokud to bude ok neni pak problem s eletrikou
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

ahoj, já měl na své emce podobný problém, přesně jak píšeš. Když jsem ji koupil, nešel pravý válec. Udělal jsem repas (nová klika, výbrusy, písty, kroužky, čepy, ventily) vše bylo o5 složeno a vyskytl se stejný problém s pravým válcem.
Karburátory jsem v tomto případě mohl vyloučit, protože jsem měl funglnové číny ala K-37, rovněž zapalování bylo komplet nové. Problém jsem objevil, na pravé fajfce nebyla jiskra. problém byl ve vysokonapěťovém kabelu, který byl u fajfky vadný, po nahrazení už to jelo, ale proběhla ještě zkouška při běhu byl odpojen ze svíčky kabel, nejdříve na pravém a pak na levém válci, při daných otáčkách nebyl chod motoru stejný na pravý a levý válec. Bylo to tím, že nebyly stavěcím šroubkem stejně seřízeny bowdeny, tedy lanka plynu, aby se při otočení posouvala obě šoupata v karbcech stejně (aby při otočení z volnoběhu se začaly zvedat obě šoupata ve stejný okamžik, tudíž aby byly stejně otevřené). tedy mám M-72, u káčka je to myslím jinak jestli se nepletu, je tam rychlopal.
M-72
Ludva

Ahoj Arno.No já jsem si dal na Káčko Emkový řídítka i s páčkama a plynem a bowdeny upravil.Ty šoupátka mám taky obě cca stejně.Včera jsem odložil sekání zahrady a šel se v tom zas vrtat :( .No ten nefunkční válec mi jiskru dává a když jsem sundal fajfku s funkčního a stříknul benzín do toho druhýho tak mi na necelou vteřinku naskočil.Jsou tam i nový kabely tak si myslím,že to nebude v elektrice.Ale ten karbec jsem asi třikrát čistil a když tomu nepomůžu tím stříknutím tak si ten válec ani neškytne.Už som z toho volaký zmetěný :) .
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

tak to bych ještě zkusil prohodit karbce, tím bych zjistil, jestli je ten pravý nějaký vadný. Kdyby motor nejel na pravý válec s použitím levého karburátoru, pak je ještě jedna možnost proč tam nejde benzín - Benzínový kohout.
Když si vzpomenu, měl jsem ho pořádně zasraný, že tam byl strašně malý průtok a pravý karbec jsem musel při běhu přeplavovat, jinak motor zhasnul, ale pravda bylo to před seřízením zapalování..
Vyzkoušel bych teda prohodit ty karbce, případně ještě vyčistit kohout (i kanálky) a když to nepojede i s tímhletím, tak bych se zaměřil na elektriku ;)
M-72
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

ted mě napada nemaš nahodou na hadičkach od benzinu filtry
ja měl nove a tež mi to jelo enom na jeden valec
až sem to dal pryč to jako naprudko bylo po problemu
Ludva

Tak včera ráno jsem to zprovoznil.Byla to totální banalita-štelování karbce :? .Karbce jsem prohodil(měl jsem to udělat dřív,ale původně jsem je tam omylem dal zrcadlově a nejelo to vůbec) a ukázalo se,že to musí bejt v něm.Prostě jsem nevěřil,že jsem natažení elektriky a složení karbců udělal dobře :shock: .Teď to jenom nějak poladit furt to není ono.Tak díky všem za odpovědi.
Odpovědět