Výbrus válců
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Výbrus válců
Ahoj, poradíte mi někoho ověřeného, kdo mi udělá výbrus na K 750. Ideálně Praha/střední Čechy, ale dojedu kamkoliv. Potřebuji výbrus+ písty, kroužky atd...
Díky
Díky
Re: Výbrus válců
Vybrus udela kazda brusirna valcu. Ohledne pistu a krouzku se obrat na uzivatele Fapeko, umi je sehnat.
Rozhodně nedoporučuji Ahra Hradec Králové. Dělali mi výbrus na písty s tím, že chci i segerovky. Nezkontroloval jsem si to... Dali mi lisované segerovky na zápichy na kulaté... Dopadlo to vydřenými válci 
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Písty na K750 má v nabídce snad každý, kdo na ruské stroje něco prodává. Tady to občas zní, jakoby díly dovedl sehnat jen Fapeko.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Ono je i otázka za jakou cenu je "každý" má
Nehledě k tomu že Fapekovi můžu kdykoliv zavolat ohledně rady 
M72 1952
K-750 1959
K-750 1959
Ano neni, ale narozdil od eshopu p. Kucery tuto moznost nenalezne na googlu. Coz povazuju za zakladni gramotnost uzivatele, kdyz uz nekdo umi nalezt toto forum.Michal píše:Písty na K750 má v nabídce snad každý, kdo na ruské stroje něco prodává. Tady to občas zní, jakoby díly dovedl sehnat jen Fapeko.
Díky všem za reakci. nějak to vymyslím...
-
Dneprstein
Já si výbrus nechával dělat v TK Moto...
Já dělám výbrusy včetně kvalitních pístu ,kroužku ,atd. do 2500kč a za tu cenu nekoupíš ani předražené Madarské písty .Ruské písty nedoporučuji kupovat vůbec!
Výbrus na SV motoru musí dělat člověk kdo ma s něma zkušenosti a neznamená ,když děla výbrusy na běžné typy válců ,že nemůže zdrbat válec na SV motor.
Nebudu zde odpovídat na amatérské odpovědi na kvalitu a cenu pístů na našem trhu ,protože to svědčí o omezených zkušenostech daného pisatele .Že mi lidi volaj a žádají mne o radu,díly ,GO motoru atd. ........však oni ví proč
Mne stačí že i pan Franta Buřval řekl ,že ty písty které já dodávám jsou kvalitní a o polovinu levnější než ty běžné sehnatelné na internetu no a když to řekne takový zkušený mechanik přes rusáky tak klobouk dolu
Já těch pístů namontoval a prodal stovky kusů a nikdo mi nikdy nic nereklamoval
Výbrus na SV motoru musí dělat člověk kdo ma s něma zkušenosti a neznamená ,když děla výbrusy na běžné typy válců ,že nemůže zdrbat válec na SV motor.
Nebudu zde odpovídat na amatérské odpovědi na kvalitu a cenu pístů na našem trhu ,protože to svědčí o omezených zkušenostech daného pisatele .Že mi lidi volaj a žádají mne o radu,díly ,GO motoru atd. ........však oni ví proč
Mne stačí že i pan Franta Buřval řekl ,že ty písty které já dodávám jsou kvalitní a o polovinu levnější než ty běžné sehnatelné na internetu no a když to řekne takový zkušený mechanik přes rusáky tak klobouk dolu
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Děkuji Jendovi, ohledně poukázání na gramotnost ve věci používání internetu. Najít brusírnu válců a písty na internetu skutečně dokážu, ale moje zkušenost je taková, že každá nabídka má svou kvalitu. Chtěl jsem pouze pouze doporučení (reference) na OVĚŘENOU dílnu, kde již někdo z Vás si nechával dělat výbrus a byl s výsledkem nadmíru spokojený.
Např. asi před dvěma lety jsem si takto na internetu vyhledal lakýrníka, a to co předvedl ,byla hrůza. Kdybych si to nastříkal sám na zahradě (což od té doby občas činím) , tak by to bylo mnohem levnější a podstatně lepší...
Ale i tak díky!
Max
Např. asi před dvěma lety jsem si takto na internetu vyhledal lakýrníka, a to co předvedl ,byla hrůza. Kdybych si to nastříkal sám na zahradě (což od té doby občas činím) , tak by to bylo mnohem levnější a podstatně lepší...
Ale i tak díky!
Max
- hipik634-750
ja delal u Padalika, písty čí jsou nevím 
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Zrovna s p. Padalikem mam jako spousta jinych veteranistu rozporuplne zkusenosti..hipik634-750 píše:ja delal u Padalika, písty čí jsou nevím
Pro Maxe: moje reakce na google byla skrz nahradni dily
S brusirnou valcu mam dobrou zkusenost s brusirnou Hovorcovice. Delali mi tam valce na vw brouk a vse v tolerancich. Osobne si ale myslim, ze pokud je dodrzena kolmost vrtani valce k rovine bloku, tak to musi udelat dobre kazdy, kdo ma na to patricne strojni vybaveni.
A umíš i vyvložkovat vydřené válce? Mám takové dva na SV a něco bych s tím potřeboval udělat.
fapeko píše:Já dělám výbrusy včetně kvalitních pístu ,kroužku ,atd. do 2500kč a za tu cenu nekoupíš ani předražené Madarské písty .Ruské písty nedoporučuji kupovat vůbec!
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
M-72-je a bude ;)
Vyrobit suchou vlozku do bloku motoru vodnika, neni problem a jedna se o beznou praxi u starych autoveteranu po x-tem vybrusu.Do vzduchace uz to problem je. Vzhledem k velky teplotnim rozdilum to nikdo nechce delat s tim, ze hrozi prasknuti valce, protoze jeho stena s novym vrtanim je extremne slaba.
Jako reseni bych videl osobne max vybrus a vyrobit atypicky pist. Pokud jsou valce vydrene jeste vic, je dle meho nazoru jejich oprava vlozkovanim minimalne neekonomicka.
Protoze zhruba postup: vyvrtat na vyvrtavacce, vybrousit, vyrobit z perliticke litiny vlozku, zalisovat s presahem, ofrezovat a zabrousit dosedaci plochy, vybrousit, vyhonovat..
Jako reseni bych videl osobne max vybrus a vyrobit atypicky pist. Pokud jsou valce vydrene jeste vic, je dle meho nazoru jejich oprava vlozkovanim minimalne neekonomicka.
Protoze zhruba postup: vyvrtat na vyvrtavacce, vybrousit, vyrobit z perliticke litiny vlozku, zalisovat s presahem, ofrezovat a zabrousit dosedaci plochy, vybrousit, vyhonovat..